بهمن عباسی، مدیرعامل کارخانه آرد پوئینک که از دهه 60 وارد حرفه آسیابانی شده است، در گفتوگو با غلات نیوز بیان کرد: بزرگترین دغدغه ما در آسیابانی، تأمین گندم است. ورامین نقطه گندمخیز استان تهران به شمار میآید اما متأسفانه گندمهای تولیدی کیفیت لازم را ندارند و با این حال نیاز به اختلاط با گندمهای کیفی برای ما بسیار ضروری است.
عباسی در ادامه با انتقاد از سهمیه محدود کارخانه در بخش یارانهای اظهار کرد: ماهیانه 1700 تن سهمیه گندم در بخش دولتی به کارخانه تخصیص داده میشود در حالیکه ظرفیت تولید کارخانه بیش از این میزان است منتها با توجه به تعداد بسیار بالای کارخانههای آرد استان تهران، متأسفانه امکان تخصیص بیشتر گندم میسر نیست.البته مهندس ارشدی، مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی استان تهران در جریان بازدید از کارخانه،این وعده را به ما دادند که ارتقاء سهمیه کارخانه را در دستور کار قرار دهند.
این آسیابان پیشکسوت در ادامه به دغدغههایی که سد راه تولید در صنعت استراتژیک آسیابانی است، اشاره نمود و گفت: آسیابانی پر از چالش است و ما به طور کلی، مدیریت را به کانون انجمنهای صنفی صنایع آرد ایران واگذار کردهایم و خوشبختانه کانون در حال پیگیری دغدغههای ماست.
عباسی با تأکید بر اینکه بدون شک آزادسازی، شکوفایی صنعت آرد را رقم خواهد زد، اظهار کرد: قطعاً آردسازان خواهند توانست صنعت آرد را بدون کاستی راهبردی کنند.گرچه عملیات خرید تضمینی گندم، نقدینگی بسیاری را میطلبد،در حال حاضر هم برای حفظ کیفیت در بازار رقابتی صنعت، مجبوریم در کنار گندمهای تحویلی دولت، از بازار آزاد هم گندم خریداری کنیم تا کیفیت آردمان حفظ شود و بازار را از دست ندهیم با وجود اینکه برای کارخانه صرف این هزینه مقرون به صرفه نیست.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: متأسفانه در شرایط فعلی، کسری تولید، دغدغه آسیابانان کل کشور است که رونق صادرات و بازار آزاد میتواند به نحوی کمبود تولید را پوشش دهد. منتها صادرات نیاز به پشتوانه قوی دارد و اگر دولت ما را حمایت کند، با ورود به این بازار بخشی از ظرفیتهای خالیمان را جبران خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت تولیدی آرد پوئینک ورامین همچنین با انتقاد از رفع محدودیت سامانه سایر مصارف گفت: طی مقطعی برای محدودیت فروش استانی در سامانه فروش سایر مصارف اقدام شد که کار بسیار خوبی بود و در واقع در راستای جبران ظرفیت خالی کارخانهها، بسیار کمک میکرد اما متأسفانه مجدداً عملکرد سامانه به روال سابق بازگشت و باز هم ظرفیت تولید آسیابانی خالی ماند.
در ادامه ندا عسگری، کارشناس صنایع غذایی و مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد پوئینک ورامین در گفتوگو با غلات نیوز بیان کرد: مسلماً اولین و مهمترین مادهای که برای تولید آرد با آن سروکار داریم، گندم است. متأسفانه گندمهای تحویلی به کارخانه افت بالایی دارند و ما مجبوریم از بازار آزاد، گندم کیفی جهت اختلاط خریداری کنیم تا کیفیت مورد پسند مشتریان را به دست آوریم.
وی افزود: همواره تلاش شرکت تولیدی آرد پوئینک این است که با بوجاری دقیق، ناخالصیها را از گندم جدا و با اختلاط مهندسی شده و اصولی، کیفیت آرد را به حد استاندارد و مرغوب برسانیم.
عسگری با اشاره به عدم استفاده از اصلاحکنندههای آرد در تولید آرد شرکت پوئینک اظهار کرد: طی مقطعی، بسیاری از نانوایان بر اثر استفاده از برخی آردها دچار حساسیت پوستی شدند که در این راستا باید گفت پایه اصلاحکنندهها در اصل مواد شیمیایی هستند و ممکن است اثراتی اینچنینی در بر داشته باشند. در واقع با توجه به تنوع بسیار بالای بهبوددهندهها در صنعت آردسازی، استفاده از این مواد در فرایند تولید نیازمند شناخت کافی و آگاهی تخصصی مدیران کنترل کیفیت خواهد بود.
مدیر کنترل کیفیت شرکت تولیدی آرد پوئینک در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: قطعاً مشتری، سرمایه اصلی کارخانههای آرد است و آسیابانان در فضای رقابتی برای تأمین نیاز و جلب رضایت مشتریان تلاش میکنند. همواره تلاش ما این است که مشتریان خود را راضی نگه داریم. در این راستا شرکت تولیدی آرد پوئینک به طور مستمر با مشتریان خود در تعامل است که این امر قطعاً به حفظ یکنواختی کیفیت محصول تولیدی و جلب اعتماد مشتری منجر خواهد شد.