صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  حلقه مفقود کیفیت آرد ونان در اردبیل

  اختصاصی/ نانوایان شهر اردبیل در حالی از کیفیت آرد این شهرستان اعلام نارضایتی می‌کنند که متولیان دولتی دلیل کیفیت پایین نان این شهرستان را ناشی از بی‌انگیزی نانوا برای تولید نان کیفی و حذف خمیرمایه از نان‌های سنتی می‌دانند.

            

به گزارش غلات نیوز، علاوه بر مهارت نیروی انسانی و تجهیزات پخت، ماده اولیه (‌آرد) نیز در تولید نان بی‌کیفیت بسیار اثرگذار است. نانوایان اردبیل این روزها با چالش تامین آرد کیفی مواجه هستند و رئیس اتحادیه نانوایان این شهرستان دلیل کیفیت پایین نان‌ها را ناشی از بی‌کیفیتی آردها عنوان می‌کند.
بهنام اسماعیل‌زاده، رئیس اتحادیه نانوایان اردبیل در گفت‌وگو با غلات نیوز در این باره خاطرنشان کرد: متاسفانه آردهایی که این روزها روانه واحدهای نانوایی می‌شود، کیفیت پایینی دارد.
وی افزود: ضعیف بودن آردها مصرف نمک را در واحدهای صنفی افزایش داده و از طرف دیگر درصد رطوبت آردها بالاتر از حدمجاز است.
اسماعیل‌زاده ادامه داد: متاسفانه هرساله با آغاز فصل خرید تضمینی گندم، نانوایان با معضل بی‌کیفیتی آردها روبهرو می‌شوند و این مشکل تا پایان مهرماه ادامه دارد و به مرور در آبان‌ماه برطرف می‌شود.
رئیس اتحادیه نانوایان اردبیل در ادامه اظهار کرد: معمولا در این مقطع، خواب گندم‌ها رعایت نمی‌شود و گندم‌های تازه، وارد چرخه استحصال آرد شده و در نتیجه سستی آردها را به دنبال دارد.
به گفته وی، شهرستان اردبیل دارای 7 کارخانه آردسازی فعال بوده که آرد نانوایان این شهرستان را تامین می‌کند و از این میان، فقط سه کارخانه قادر به تولید آرد کیفی هستند.
اسماعیل‌زاده افزود: کارخانه‌هایی هم که آرد کیفی تحویل نانوایان می‌دهند، طبق اظهارات خودشان گندم کیفی را به صورت آزاد از استان‌های دیگر خریداری و با گندم‌های اردبیل اختلاط می‌کنند.

* حذف خمیرمایه از نان، کاهش کیفیت را به دنبال داشته است

اما جلیل خیابانی، مدیر کنترل کیفیت شرکت غله و خدمات بازرگانی اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار ما ضمن تأیید کیفیت گندم‌های این استان بیان کرد: در حال حاضر استحصال آرد در اردبیل تماما از گندم‌های محلی استان صورت می‌گیرد و 90 درصد از گندم‌های استان، کیفیت بالاتر از حد متوسط دارند به طوری که گندم‌های استان اردبیل جهت اختلاط و کیفی‌سازی آرد به سایر نقاط کشور ارسال می‌گردد.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه شرایط اقتصادی حاکم بر صنف نانوایان در حال حاضر مطلوب نیست و نانوایان از قیمت نان ناراضی هستند اما کیفیت آرد را بهانه بی‌کیفیتی نان می‌کنند.
خیابانی افزود: ما به طور ماهیانه آرد 10 درصد از واحدهای نانوایی اردبیل را نمونه‌برداری می‌کنیم و به ندرت آردهایی مشاهده می‌شوند که درصد سبوس‌گیری در آن‌ها رعایت نشده یا میزان رطوبتشان بالاست که البته کارخانه آرد مربوطه سریعا از سوی شرکت غله ملزم به جایگزین نمودن آرد کیفی خواهد شد.
وی در بخش دیگری از اظهارتش با اشاره به نقش مهارت نانوا در تولید نان کیفی گفت: در بازه زمانی سال 90 تا 95 با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای، دوره مهارت‌آموزی برای نانوایان در اردبیل برگزار شد اما متاسفانه پس از آن دیگر اعتباری بدین منظور در استان تخصیص داده نشد البته در آن دوره هم چندان مورد استقبال نانوایان قرار نگرفت و نانوایان به اجبار درکلاس‌ها شرکت می‌کردند.
مدیر کنترل کیفیت شرکت غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل در خاتمه دلیل اصلی پایین آمدن کیفیت نان را عدم انگیزه نانوا برای تولید نان مرغوب و حذف خمیرمایه از واحدهای نانوایی دانست و ادامه داد: در واقع خمیرمایه در نان‌های سنتی 70 درصد نقش دارد اما متاسفانه به دلیل افزایش چند برابری قیمت، میزان مصرف این افزودنی مهم در نانوایی‌های اردبیل بسیار کاهش یافته است.

* مقصر بی‌کیفیتی نان، نانوایان هستند و این مشکل هیچ ارتباطی به گندم و آرد ندارد!/ آرد اردبیل به کل کشور صادر می‌شود
در بخش پایانی این گزارش سامع ملکی، رئیس انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان اردبیل در خصوص اظهارات مطرح شده رئیس اتحادیه نانوایان استان مبنی بر اینکه کارخانه‌هایی که آرد کیفی تحویل نانوایان می‌دهند، طبق اظهارات خودشان گندم کیفی را به صورت آزاد از استان‌های دیگر خریداری و با گندم‌های اردبیل اختلاط می‌کنند، توضیح داد: تماما آرد استان اردبیل از گندم منطقه دشت مغان و گندم‌های بومی استان اردبیل استحصال می‌شود و از استان‌های دیگر گندم دریافت نمی‌کنیم.
وی در خصوص شکایات نانوایان از کیفیت آردها گفت: در حال حاضر آردی که میان نانوایان اردبیل توزیع می‌شود، به کل کشور هم صادر می‌گردد و تاکنون شکایتی از کیفیت آرد به ما انعکاس داده نشده است! نانوایان دورترین نقاط کشور، کرایه حمل بالایی را متحمل می‌شوند تا آرد استان اردبیل را خریداری نمایند.
ملکی ادامه داد: ادعای نانوایان اردبیل در خصوص بی‌کیفیتی آردهای استان صحت نداشته و مقصر بی‌کیفیتی نان،نانوایان هستند و این مشکل هیچ ارتباطی به گندم و آرد ندارد!
رئیس انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان اردبیل در خاتمه بیان کرد: استان اردبیل از کیفی‌ترین گندم‌ها برخوردار است البته امسال بخشی از گندم‌های منطقه دشت مغان به لحاظ کیفی دچار افت شد اما گندم‌های بومی استان همانند سال گذشته از سطح کیفی بالایی برخوردار بود.

 

                                     تاریخ:      دوشنبه ٢٩ مهر ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٢٧

 


خروج




پربازدیدترین

ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند

اختصاصی/ دکتر حسین یزدجردی بیان کرد: مواد تشکیل‌دهنده پرمیکس، مواد معدنی است و این مواد هیچ حساسیتی از جمله التهاب و سوختگی پدید نمی‌آورد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۸/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۲۸۵ up
chf فرانک سويس ۴۲,۴۴۱ eq
sek کرون سوئد ۴,۳۵۸ up
nok کرون نروژ ۴,۶۲۵ up
dkk کرون دانمارک ۶,۲۱۷ up
inr روپيه هند ۵۸۷ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۳۰۱ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۰۰۸ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۹۴ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۵ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ down
cad دلار کانادا ۳۱,۷۷۲ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۸۷۷ down
zar راند ۲,۸۵۷ up
try لير ترکيه ۷,۳۰۷ down
rub روبل روسيه ۶۵۹ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۷ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۵۹۸ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۸۷۰ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۸۴ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۴۳ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۴۶۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۰۰ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۹۱ up
cny یوان چين ۵,۹۹۱ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۸,۹۰۵ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۱۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۰۹۵ eq
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ eq
eur یورو ۴۶,۴۵۵ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۸۴۸ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۱۵۲ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۸۶ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۸ up
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۵۶۹ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۹۸۰ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۷۲ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
95 درصد از نان تولیدی کشور سفید است/ سیاست انستیتو، حرکت به سوی اصلاح وضعیت نان کشور رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز:
صنعت ماکارونی کشور نیاز به گندم دوروم دارد در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
افزایش قیمت نان در زنجان در دست بررسی است مدیرکل شرکت غله استان زنجان:
دولت هزینه تولید آسیابانی را مدیریت کند مدیرعامل کارخانه آرد بارانا:
شرکت برای حمل آرد ضررهای میلیاردی می دهد مدیرعامل شرکت حمل و نقل خلیج فارس در گفت وگو با غلات نیوز:
اصلاح الگوی تولید و مصرف نان کامل با حضور باشگاه هواداران نان کامل در نمایشگاه ایبکس محقق شد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.