صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 در گفت وگو با غلات نیوز مطرح شد؛

  ضرورت احداث و راه اندازی دانشگاه تخصصی نان

  اختصاصی/ در سالهای اخیر که نرخ نان ثابت بوده است شاهد افت کیفیتی نان هم بوده ایم که نانوایان دلیل این مساله را عدم انگیزه برای پخت نان کیفی عنوان نموده اند اما در کنار انگیزه هایی مانند درامد و مواد اولیه در تولید یک نان مرغوب عوامل دیگری نیز از جمله نیروی انسانی هم در تولید نان باکیفیت دخیل هستند.

            

 متاسفانه در چند اخیر مقوله مهم آموزش نانوا در کشور مغفول مانده و صرفا در برخی از نقاط کشور به این مساله پرداخته اند.
حال سوال اینجاست که چند درصد از علل بی کیفیتی نان ها به عدم آموزش و مهارت نانوا بر می گردد؟!
محمد رضا خواجه متخصص نان های سنتی کشور در گفت وگو با غلات نیوز پیرامون این مساله توضیح داد : در کیفیت نان و جلوگیری از ایجاد ضایعات 50 درصد مواد اولیه، 30 درصد مهارت نانوا و 20 درصد تجهیزات و ادوات پخت نقش دارد.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر حدودا 50 درصد از نانوایان کشورمان از مهارت های فنی برخوردارند و 50 درصد فاقد این مهارتند.
خواجه با تاکید بر اهمیت آموزش در صنف نانوایان ادامه داد: در کنار اهمیت آموزش برای نانوایان، مهم است که اساتید آموزشی بسیار خبره و کاردان باشند، درواقع صرف داشتن یک لیسانس تغذیه یک مربی را برای آموزش مهارت های پخت نان واجد شرایط نمی کند.
متخصص نان های سنتی کشور با اشاره به نقش 30 درصدی نانوایان در بی کیفیتی نان ها تصریح کرد: متاسفانه در بسیاری از نقاط کشور به مقوله مهم آموزش برای نانوایان توجه نمی شود و برای این مساله وقت صرف نمی کنند
وی در خاتمه بر اجباری شدن آموزش نانوایان در سراسر کشور تاکید کرد.

*** نانوایان فنی از خبازی فراری شده اند!
در ادامه یزدانی رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: یکی از دلایل کاهش کیفیت نان طبیعا کاهش انگیزه نانوایان برای پخت نان کیفی است در شرایطی که نرخ نان در طی سالهای متمادی و در مقابل افزایش نرخ تورم ثابت مانده مسلما در قدم اول کارفرما به منظور کاهش هزینه اقدام به تعدیل نیروی انسانی واحد خود خواهد کرد
وی افزود: در چنین شرایطی دستگاه جایگزین مهارت دست در نانوایی خواهد شد اگرچه دستگاه کمبود نیروی انسانی را جبران می کند اما تضمین کننده کیفیت نان نخواهد بود.
رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در ادامه با بیان اینکهمتاسفانه در سالهای اخیر مهارت آموزی در صنف نانوایان چندان مورد توجه قرار نگرفته و هم اکنون این صنف بامعضل کاهش نانوایان فنی روبرو است، گفت: بی توجهی دولت به نانوایان در این سالها و عدم احقاق حق و حقوق کارگران و شاطران نانوایی موجب شده نانوایان پیشکسوت فنی و باتجربه فراری شوند و  افرادی جای آنها را بگیرند که از تخصص کافی برخوردار نبوده و حاضر به فعالیت در این حرفه با دستمزدهای پایین تر باشند.
یزدانی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به ضرورت احداث و راه اندازی دانشگاه تخصصی  نان تصریح کرد:  نان در کشورمان از رتبه اول مواد غذایی برخوردار است و این موضوع می طلبد یک رشته تخصصی برای نان در دانشگاه ها پیش بینی شود. اما متاسفانه در حال حاضر آموزشکده ای منحصر به فرد حرفه خبازی در کشور نداریم درحالیکه خبازی جزو شغل های بسیار تخصصی است و مهارت آموزی نیروی انسانی در این حرفه از سایر حرفه ها اهمیت بیشتری دارد. ( باتوجه به اینکه نانوایان تولیدکنندگان اصلی ترین غذای جامعه هستند و مستقیما با سلامت جامعه درارتباطند)
وی افزود: البته سازمان فنی و حرفه ای دوره های آموزشی مخصوص نانوایان برگزار می کند که آن هم صرفا در حد آموزش های تئوری است درحالیکه آموزش مهارت های پخت نان الزاما باید به صورت عملی باشد.
 یزدانی در خاتمه خاطرنشان کرد: در مجموع باید گفت زمانی کیفیت زنجیره نان اصلاح خواهد شد ک یک متولی معتبر تعیین گردد و به طور کامل زنجیره تولید نان را از ابتدا تا انتها مدیریت و کنترل کند.

 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٩ مهر ١٣٩٨        ساعت:     ١١:١٧

 


خروج




دستورالعمل اندازه الک خرید گندم ذیل جدول پاکی ابلاغ می‌شود

سرپرست مرکز پژوهشهای غلات شرکت بازرگانی دولتی ایران از نهایی شدن اندازه الک برای خرید تضمینی گندم در سالِ‌زراعی 99-98 خبر داد و گفت: مش الک جدید در ذیل جدول پاکی قیدخواهد شد و توسط سازمان برنامه ابلاغ می‌شود.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۱۱/۰۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۶۵۲ up
chf فرانک سويس ۴۳,۳۹۸ up
sek کرون سوئد ۴,۴۱۰ down
nok کرون نروژ ۴,۶۹۶ down
dkk کرون دانمارک ۶,۲۳۸ up
inr روپيه هند ۵۹۱ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۲۲۸ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۱۶۰ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۱۹۲ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۴ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۲,۱۶۷ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۷۴۹ down
zar راند ۲,۸۹۳ down
try لير ترکيه ۷,۰۹۱ down
rub روبل روسيه ۶۸۲ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۸۲۷ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ up
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ up
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۱۳۷ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۹۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۱۷ eq
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۹ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۷۳۱ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۵۶ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۰۹ up
cny یوان چين ۶,۰۹۳ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۸,۳۹۶ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۳۲۲ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۰۲۴ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ up
eur یورو ۴۶,۶۰۶ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۶۲ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۶۰۸ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۷۴ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۶ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۸۲۴ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۳۵۶ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۳ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۷ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:
ترکیب کامل پرمیکس احتمال هرگونه حساسیتی را منتفی می‌کند رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران:
ضرورت تشکیل اتحادیه کشوری نانوایان در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
95 درصد از نان تولیدی کشور سفید است/ سیاست انستیتو، حرکت به سوی اصلاح وضعیت نان کشور رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
فخر زنجان
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.