در گفت وگو با غلات نیوز مطرح شد؛
ضرورت احداث و راه اندازی دانشگاه تخصصی نان
اختصاصی/ در سالهای اخیر که نرخ نان ثابت بوده است شاهد افت کیفیتی نان هم بوده ایم که نانوایان دلیل این مساله را عدم انگیزه برای پخت نان کیفی عنوان نموده اند اما در کنار انگیزه هایی مانند درامد و مواد اولیه در تولید یک نان مرغوب عوامل دیگری نیز از جمله نیروی انسانی هم در تولید نان باکیفیت دخیل هستند.
حال سوال اینجاست که چند درصد از علل بی کیفیتی نان ها به عدم آموزش و مهارت نانوا بر می گردد؟!
محمد رضا خواجه متخصص نان های سنتی کشور در گفت وگو با غلات نیوز پیرامون این مساله توضیح داد : در کیفیت نان و جلوگیری از ایجاد ضایعات 50 درصد مواد اولیه، 30 درصد مهارت نانوا و 20 درصد تجهیزات و ادوات پخت نقش دارد.
وی افزود: متاسفانه در حال حاضر حدودا 50 درصد از نانوایان کشورمان از مهارت های فنی برخوردارند و 50 درصد فاقد این مهارتند.
خواجه با تاکید بر اهمیت آموزش در صنف نانوایان ادامه داد: در کنار اهمیت آموزش برای نانوایان، مهم است که اساتید آموزشی بسیار خبره و کاردان باشند، درواقع صرف داشتن یک لیسانس تغذیه یک مربی را برای آموزش مهارت های پخت نان واجد شرایط نمی کند.
متخصص نان های سنتی کشور با اشاره به نقش 30 درصدی نانوایان در بی کیفیتی نان ها تصریح کرد: متاسفانه در بسیاری از نقاط کشور به مقوله مهم آموزش برای نانوایان توجه نمی شود و برای این مساله وقت صرف نمی کنند
وی در خاتمه بر اجباری شدن آموزش نانوایان در سراسر کشور تاکید کرد.
در ادامه یزدانی رئیس انجمن صنفی کارگران نانوایی در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: یکی از دلایل کاهش کیفیت نان طبیعا کاهش انگیزه نانوایان برای پخت نان کیفی است در شرایطی که نرخ نان در طی سالهای متمادی و در مقابل افزایش نرخ تورم ثابت مانده مسلما در قدم اول کارفرما به منظور کاهش هزینه اقدام به تعدیل نیروی انسانی واحد خود خواهد کرد
وی افزود: در چنین شرایطی دستگاه جایگزین مهارت دست در نانوایی خواهد شد اگرچه دستگاه کمبود نیروی انسانی را جبران می کند اما تضمین کننده کیفیت نان نخواهد بود.
یزدانی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به ضرورت احداث و راه اندازی دانشگاه تخصصی نان تصریح کرد: نان در کشورمان از رتبه اول مواد غذایی برخوردار است و این موضوع می طلبد یک رشته تخصصی برای نان در دانشگاه ها پیش بینی شود. اما متاسفانه در حال حاضر آموزشکده ای منحصر به فرد حرفه خبازی در کشور نداریم درحالیکه خبازی جزو شغل های بسیار تخصصی است و مهارت آموزی نیروی انسانی در این حرفه از سایر حرفه ها اهمیت بیشتری دارد. ( باتوجه به اینکه نانوایان تولیدکنندگان اصلی ترین غذای جامعه هستند و مستقیما با سلامت جامعه درارتباطند)
وی افزود: البته سازمان فنی و حرفه ای دوره های آموزشی مخصوص نانوایان برگزار می کند که آن هم صرفا در حد آموزش های تئوری است درحالیکه آموزش مهارت های پخت نان الزاما باید به صورت عملی باشد.
یزدانی در خاتمه خاطرنشان کرد: در مجموع باید گفت زمانی کیفیت زنجیره نان اصلاح خواهد شد ک یک متولی معتبر تعیین گردد و به طور کامل زنجیره تولید نان را از ابتدا تا انتها مدیریت و کنترل کند.
تاریخ: سه شنبه ٩ مهر ١٣٩٨ ساعت: ١١:١٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|