صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



  با تلاش محققان کشور حاصل شد

  کسب دانش‌فنی تولید سبوس غلات و حذف مواد ضد تغذیه‌ای آنها

  از آنجایی که سبوس غلات به دلیل دارا بودن ترکیبات ضد تغذیه‌ای، مانع از جذب برخی ریز مغذی‌ها نظیر آهن , کلسیم است، محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان روشی را برای تولید سبوس غلات ارائه کردند و به گفته این محققان این مواد به دلیل دارا بودن فیبر و حذف ترکیبات مضر می‌تواند در سبد خانوارها وارد شود.

            

به گزارش  غلات نیوز از ایسنا، سبوس غلات یکی از مواد غذایی حاوی فیبر است که اثرات مفید آنها بر بدن از جمله کاهش بروز بیماری‌های قلبی عروقی، دستگاه گوارش و  کلسترول خون و همچنین جلوگیری از بروز سرطان آن به اثبات رسیده است. این ماده همچنین در رژیم‌های لاغری بسیار مورد توجه قرار گرفته است و سبوس غلات منبع غنی از فیبرها هستند.

این در حالی است که کاربرد سبوس غلات در محصولات غذایی به دلیل دارا بودن "اسید فیتیک" محدود شده است. اسید فیتیک به عنوان یک ترکیب ضد تغذیه‌ای در سبوس غلات است که مانع از جذب برخی ریز مغذی‌ها نظیر آهن، کلسیم و روی شده و به دنبال آن کم خونی ناشی از فقر آهن، پوکی استخوان و کاهش رشد و نمو بدن را به دنبال دارد.

بر این اساس در کشور مطابق استاندارد ملی ایران به شماره ۱۷۰۲۸ که در تاریخ بهمن ۱۳۹۲ به چاپ رسیده است، مصرف سبوس خام غلات جهت مصرف انسانی، ممنوع اعلام شده است.

برای رفع این چالش یکی از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه صنایع غذایی روشی را برای رفع این مشکل در سبوس غلات ارائه کرده است و این محصولات حاوی فیبر را در سبد خانوارها وارد کرده است.

مهسا بادامچی از محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، تولید و فروش محصولات صد درصد طبیعی برای بهبود کیفیت، طعم و ارزش تغذیه‌ای محصوت آردی را زمینه مطالعاتی این شرکت عنوان کرد و گفت: محصولات ما در دو دسته خانگی و صنعتی تولید می‌شود و مشتریان ما کارخانجات تولید کننده انواع نان‌های حجیم و نیمه حجیم و مسطح و نیز صنایع ماکارونی و محصولات آردی شیرین نظیر اشترودل، کیک، کلوچه و بیسکوییت هستند.

وی سبوس غلات چون برنج، گندم و جنین گندم تخمیری را از جمله دستاوردهای تحقیقاتی این شرکت نام برد و یادآور شد: این محصولات علاوه بر آنکه منجر به ارتقای سلامت مصرف کنندگان می‌شود، سبد غذایی مصرف کننده نیز حاوی فیبر خواهد شد؛ از این رو به عنوان راهکاری برای مصرف فیبر در جامعه مطرح است.

بادامچی، با اشاره به اثرات فیبرهای غذایی بر سلامت انسان، خاطر نشان کرد: از آنجایی که سبوس غلات حاوی اسید فیتیک است، استفاده از آن در محصولات آردی موجب کاهش ارزش غذایی آن می‌شود؛ از این رو در مطالعاتی که در این شرکت دانش‌بنیان انجام شد، از روش تخمیر برای تولید سبوس غلات بهره بردیم؛ چراکه تخمیر سبوس غلات علاوه بر کاهش اسید فیتیک سبب بهبود ویژگی‌های کیفی فرآورده‌های نانوایی نظیر حجم مخصوص و بافت فرآورده در مقایسه با نمونه حاوی سبوس خام می‌شود.

این محقق با اشاره به روش‌ تولید این محصول توضیح داد: از آنجایی که سبوس، خارجی‌ترین لایه دانه و در تماس با خاک است، قبل از انجام هر گونه فرآیندی، ابتدا آزمون‌هایی چون باقیمانده سموم، فلزات سنگین و آفلاتوکسین‌ها بر روی نمونه‌ها انجام می‌شود و پس از دریافت تاییدیه سلامت از سوی متخصصین کنترل کیفی این شرکت دانش‌بنیان، اجازه ورود به سالن تولید داده می‌شود.

وی اضافه کرد: پس از آن با استفاده از استارترهای ویژه، فرآیند بیولوژیکی و طبیعی تخمیر در فرمانتورهای پیشرفته انجام خواهد شد و در مرحله بعد سبوس تخمیری به صورت پودر در می‌آید.

بادامچی، کمک به کاهش کلسترول بد خون، کمک به کاهش قند خون، کمک به کاهش چربی خون، ایجاد احساس سیری، کمک به تعدیل وزن، کمک به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و جلوگیری و کمک به درمان یبوست را از خواص سبوس گندم و برنج ذکر کرد.

وی اضافه کرد: سبوس گندم تخمیری حاوی فیبر، املاحی چون منگنز، منیزیم، فسفر، آهن، مس و روی، ویتامین‌های B6، نیاسین و ریبوفلاوین و سبوس برنج فرآوری شده حاوی فیبر، املاح، منگنز، منیزیم، فسفر، آهن، پتاسیم، روی، مس، سلنیوم و ویتامین E است.

این محقق از دستیابی محققان این شرکت دانش‌بنیان به دانش فنی تولید محصولی به نام "ساورپلاس" خبر داد و یادآور شد: پودرهای ساورپلاس در نان‌های صنعتی، نیمه‌صنعتی و سنتی، انواع کیک و شیرینی، پاستا و سایر فرآورده‌های غلات کاربرد دارد و استفاده از آن نه تنها باعث تقویت خواص تکنولوژی مانند استحکام خمیر می‌شود، بلکه موجب ارتقای کیفیت و ماندگاری محصول نیز خواهد شد.

به گفته وی تولید این محصول در دنیا به دلیل تکنولوژی بالا در اختیار تعداد محدودی از شرکت‌ها قرار دارد.

بادامچی با بیان اینکه این محصول در نان‌های سنتی و صنعتی فرموله می‌شود، اظهار کرد: نانوایی‌های سنتی می‌توانند از این بهبود دهنده طبیعی برای ارتقای نان‌های تولیدی بهره ببرند.

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٢٧ شهريور ١٣٩٨        ساعت:     ١٢:٢٦

 


خروج




دستورالعمل خرید توافقی گندم در سال۱۴۰۳ ابلاغ شد

دستورالعمل خرید گندم داخلی توسط بخش غیر دولتی (خرید توافقی) در سال ۱۴۰۳، برای اجرا در مراکز خرید ۳۱ استان کشور، توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ابلاغ شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...