صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان در رودان نیازمند فرهنگ‌سازی

  اختصاصی/در شرایطی که سهم مصرفی نان در سبد غذایی جامعه بیش از پیش ارتقاء یافته، ضروری است که نسبت به کیفی‌سازی آن اقدام شود.

            

همان‌طور که در گزارش قبلی ذکر شد، در میان نان‌های سنتی کشور، نان لواش از شرایط استاندارد برخوردار نبوده و نیازمند اصلاح الگوی تولید است. این موضوع در شهرستان رودان استان هرمزگان نیز مطرح بوده و طبق آمار ارائه شده از سوی خواجه کارشناس نان، لواش این شهرستان وضعیت مطلوبی ندارد. تعدادی از نانوایان لواش‌پز رودان می‌گویند دلیل اصلی کیفیت پایین نان، کیفیت نامطلوب آرد است. در حالی که نانوایان دیگر همین شهرستان که نان دیگری می‌پزند و از همان آرد خریداری می‌کنند، معتقدند دلیل کیفیت پایین نان لواش در این شهرستان، کیفیت نامطلوب آرد نیست و متأسفانه نانوایان لواش‌پز رودان در عمل‌آوری خمیر این نان مهارت کافی ندارند. ضمن اینکه نانوایان لواش رودان خواستار آرد سفید هستند.
در این راستا به سراغ رئیس اتحادیه نانوایان این شهرستان هم رفتیم که وی فقط تأکید کرد کیفیت نان لواش رودان در حد زیر صفر است و حاضر به ارائه توضیحات کامل درباره بی‌کیفیتی نان نشد.
این در حالی است که خدیجه شیبانی، کارشناس بهداشت محیط شهرستان رودان نیز با تأکید بر اینکه کیفیت آرد مد نظر نانوایان نمونه‌برداری شده و کیفیت آرد این واحد تولیدی از وضعیت استانداردی برخوردار است، گفت: متأسفانه نانوایان لواش‌پز ما خواستار آرد سفید هستند و تبحر کافی در تولید نان با آردهای سبوس‌دار ندارند.
به گفته شیبانی، متاسفانه تاکنون اقدامی در راستای اصلاح الگوی تولید و مصرف نان و توسعه فرهنگ نان‌های سبوس‌دار در شهرستان رودان صورت نگرفته است.
در ادامه، مدیر کنترل کیفیت یکی از واحدهای تولیدی آرد شهرستان رودان در گفت‌وگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: کارخانه‌های آرد طبق اعلام سازمان بهداشت، غذا و دارو و استاندارد، موظف به تولید آرد سبوس‌دار هستند. اما متأسفانه فرهنگ تولید و مصرف نان‌های سبوس‌دار در رودان جا نیفتاده و نانوایان ما به شدت خواستار آرد سفیدند.
وی افزود: طبق مصوبه دستوری سازمان‌های فوق، آرد لواش باید به صورت 15 درصد سبوس‌گیری شده تولید شود اما متأسفانه نانوایان لواش‌پز رودان از ما درخواست آرد ستاره (آردی که درصد سبوس‌گیری‌اش بین 20 تا 25 درصد باشد) دارند.
محمدرضا خواجه، کارشناس نان‌های سنتی و مدرس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز گفت: طی بازرسی‌ها و مشاهدات میدانی که از واحدهای نانوایی رودان صورت گرفت، مشخص شد متاسفانه نانوایان رودان تمایل شدیدی به تولید نان با آرد نول دارند که این نگرش، فاجعه است و باعث تشدید بیماری‌های غیر واگیر از جمله چاقی، دیابت و سکته می‌شود.
خواجه افزود: متاسفانه این باور غلط در میان نانوایان لواش رودان وجود دارد که  علت نچسبیدن نان به  سطح تنور، کیفیت پایین آرد است در صورتی که علل نچسبیدن نان به تنور به سفتی زیاد خمیر، سفیدی زیاد آرد، بالا بودن گلوتن و یا چسبندگی خمیر برمی‌گردد. 
وی ادامه داد: متاسفانه واحدهای نانوایی لواش رودان به دستگاهی به نام شاطر ماشینی یا 4 غلتکی مجهز هستند که فقط به دلیل نبود کارگر یا نیروی انسانی اختراع شده و لزوماً نیاز به استفاده از خمیرترش سفت و تازه دارد در حالی که باید گفت تولید چنین دستگاه‌هایی و جایگزینی آن به جای نیروی انسانی ماهر، منشأ خرابی نان‌های کشور است. متاسفانه این دستگاه‌ها سرطان‌زا هستند زیرا تمایل به جوهر قند، آرد سفید، خمیر سفت و خمیر نارس را بیشتر می‌کنند.
خواجه برای مقابله با آرد ضعیف به نانوایان رودان توصیه کرد: کاهش زمان خواب، کاهش آب، کاهش مخمر و افزایش نمک خمیر و همچنین استفاده از ویتامین ث در این شرایط به نانوایان توصیه می‌شود.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٥ مرداد ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٥٨

 


خروج




مشکلی بابت اختلاط گندم‌ها و کیفیت آرد در سراسر کشور وجود ندارد

اختصاصی/ حسن حنان با بیان اینکه سال گذشته دولت ناچار شد بخشی از ذخایر استراتژیک را از محل واردات گندم تامین کند که این گندم‌ها با اختلاط گندم‌های داخلی خرید سال گذشته، به کارخانه‌های آرد تزریق شد، گفت: در سراسر کشور، اختلاط به گونه‌ای انجام شد که مشکلی بابت کیفیت آرد در واحدهای خبازی پیش نیاید و تاکنون نانوایان از کیفیت آرد بسیار راضی بوده‌اند و در این زمینه به عنوان یک مشکل یا معضل حاد در استان‌های کشور روبه‌رو نبودیم.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۴/۱۲
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۴۱۹ up
chf فرانک سويس ۴۴,۳۸۲ up
sek کرون سوئد ۴,۵۱۵ up
nok کرون نروژ ۴,۴۲۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۳۴۵ up
inr روپيه هند ۵۵۷ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۴۷۶ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۰۶۰ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۰۶۱ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۲۰ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ eq
cad دلار کانادا ۳۰,۸۷۵ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۲۴۰ up
zar راند ۲,۴۶۵ up
try لير ترکيه ۶,۱۳۴ up
rub روبل روسيه ۵۹۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۲ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۰۳۴ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۱۳۴ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۵۹ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۶۱۷ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۲۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۴۰ up
cny یوان چين ۵,۹۴۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۱۲۴ down
myr رينگيت مالزی ۹,۸۰۰ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۹۸۵ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ up
eur یورو ۴۷,۲۷۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۳۲۵ down
gel لاری گرجستان ۱۳,۷۴۰ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۲۷ down
afn افغانی افغانستان ۵۴۴ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۳۵۱ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۲۱ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۴,۳۵۷ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۷۵ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

حمل آرد بزرگترین چالش ما مدیرعامل کارخانه آرد اتحاد مطرح کرد:
وقتی کاهش نمک هم مشکل نانوایان را حل نمی‌کند! در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت