صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان در رودان نیازمند فرهنگ‌سازی

  اختصاصی/در شرایطی که سهم مصرفی نان در سبد غذایی جامعه بیش از پیش ارتقاء یافته، ضروری است که نسبت به کیفی‌سازی آن اقدام شود.

            

همان‌طور که در گزارش قبلی ذکر شد، در میان نان‌های سنتی کشور، نان لواش از شرایط استاندارد برخوردار نبوده و نیازمند اصلاح الگوی تولید است. این موضوع در شهرستان رودان استان هرمزگان نیز مطرح بوده و طبق آمار ارائه شده از سوی خواجه کارشناس نان، لواش این شهرستان وضعیت مطلوبی ندارد. تعدادی از نانوایان لواش‌پز رودان می‌گویند دلیل اصلی کیفیت پایین نان، کیفیت نامطلوب آرد است. در حالی که نانوایان دیگر همین شهرستان که نان دیگری می‌پزند و از همان آرد خریداری می‌کنند، معتقدند دلیل کیفیت پایین نان لواش در این شهرستان، کیفیت نامطلوب آرد نیست و متأسفانه نانوایان لواش‌پز رودان در عمل‌آوری خمیر این نان مهارت کافی ندارند. ضمن اینکه نانوایان لواش رودان خواستار آرد سفید هستند.
در این راستا به سراغ رئیس اتحادیه نانوایان این شهرستان هم رفتیم که وی فقط تأکید کرد کیفیت نان لواش رودان در حد زیر صفر است و حاضر به ارائه توضیحات کامل درباره بی‌کیفیتی نان نشد.
این در حالی است که خدیجه شیبانی، کارشناس بهداشت محیط شهرستان رودان نیز با تأکید بر اینکه کیفیت آرد مد نظر نانوایان نمونه‌برداری شده و کیفیت آرد این واحد تولیدی از وضعیت استانداردی برخوردار است، گفت: متأسفانه نانوایان لواش‌پز ما خواستار آرد سفید هستند و تبحر کافی در تولید نان با آردهای سبوس‌دار ندارند.
به گفته شیبانی، متاسفانه تاکنون اقدامی در راستای اصلاح الگوی تولید و مصرف نان و توسعه فرهنگ نان‌های سبوس‌دار در شهرستان رودان صورت نگرفته است.
در ادامه، مدیر کنترل کیفیت یکی از واحدهای تولیدی آرد شهرستان رودان در گفت‌وگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: کارخانه‌های آرد طبق اعلام سازمان بهداشت، غذا و دارو و استاندارد، موظف به تولید آرد سبوس‌دار هستند. اما متأسفانه فرهنگ تولید و مصرف نان‌های سبوس‌دار در رودان جا نیفتاده و نانوایان ما به شدت خواستار آرد سفیدند.
وی افزود: طبق مصوبه دستوری سازمان‌های فوق، آرد لواش باید به صورت 15 درصد سبوس‌گیری شده تولید شود اما متأسفانه نانوایان لواش‌پز رودان از ما درخواست آرد ستاره (آردی که درصد سبوس‌گیری‌اش بین 20 تا 25 درصد باشد) دارند.
محمدرضا خواجه، کارشناس نان‌های سنتی و مدرس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با غلات نیوز گفت: طی بازرسی‌ها و مشاهدات میدانی که از واحدهای نانوایی رودان صورت گرفت، مشخص شد متاسفانه نانوایان رودان تمایل شدیدی به تولید نان با آرد نول دارند که این نگرش، فاجعه است و باعث تشدید بیماری‌های غیر واگیر از جمله چاقی، دیابت و سکته می‌شود.
خواجه افزود: متاسفانه این باور غلط در میان نانوایان لواش رودان وجود دارد که  علت نچسبیدن نان به  سطح تنور، کیفیت پایین آرد است در صورتی که علل نچسبیدن نان به تنور به سفتی زیاد خمیر، سفیدی زیاد آرد، بالا بودن گلوتن و یا چسبندگی خمیر برمی‌گردد. 
وی ادامه داد: متاسفانه واحدهای نانوایی لواش رودان به دستگاهی به نام شاطر ماشینی یا 4 غلتکی مجهز هستند که فقط به دلیل نبود کارگر یا نیروی انسانی اختراع شده و لزوماً نیاز به استفاده از خمیرترش سفت و تازه دارد در حالی که باید گفت تولید چنین دستگاه‌هایی و جایگزینی آن به جای نیروی انسانی ماهر، منشأ خرابی نان‌های کشور است. متاسفانه این دستگاه‌ها سرطان‌زا هستند زیرا تمایل به جوهر قند، آرد سفید، خمیر سفت و خمیر نارس را بیشتر می‌کنند.
خواجه برای مقابله با آرد ضعیف به نانوایان رودان توصیه کرد: کاهش زمان خواب، کاهش آب، کاهش مخمر و افزایش نمک خمیر و همچنین استفاده از ویتامین ث در این شرایط به نانوایان توصیه می‌شود.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٥ مرداد ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٥٨

 


خروج




تبدیل شرکت‌های غله به اداره کل از ابتدای شهریورماه امسال

اختصاصی/ بر اساس مصوبه هیأت واگذاری، شرکت‌های غله و خدمات بازرگانی کشور از ابتدای شهریورماه امسال منحل و تبدیل به اداره کل خواهند شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۵/۲۴
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۰,۶۳۶ up
chf فرانک سويس ۴۳,۱۳۷ up
sek کرون سوئد ۴,۳۶۶ down
nok کرون نروژ ۴,۶۸۲ down
dkk کرون دانمارک ۶,۲۷۵ down
inr روپيه هند ۵۹۰ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۰۶۹ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۲۲۱ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۶۴۹ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۹ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۱,۵۶۳ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۰۴۵ down
zar راند ۲,۷۳۰ down
try لير ترکيه ۷,۴۹۶ down
rub روبل روسيه ۶۳۷ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۰ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۴۵۸ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ up
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۲۴۳ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۷۲ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۷۴ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۴۴ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۰۱ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۹۲۳ down
cny یوان چين ۵,۹۷۴ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۶,۲۱۰ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۱۷ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۵۶۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۶,۸۰۸ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۸۷۹ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۴۳۴ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۴۰ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۶ up
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۴۵۹ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۶ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۹,۹۵۵ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

iran Grain الگویی از یک کنفرانس بین‌المللی غلات در ایران دکتر یزدجردی در گفت‌وگو با غلات نیوز:
کتاب صنعت نان در گذر زمان به همت مرشدگوهر منتشر می‌شود؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

.
.
.
مرشدی
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.