صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  رقابت نانوایان بجنورد برای تولید نان سفیدتر!

  اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، در سنوات اخیر تولید نان سبوس‌دار به دغدغه مسئولین خراسان شمالی تبدیل شده است البته نانوایان یارانه‌ای شهرستان بجنورد، مرکز این استان، می‌گویند موظفند آنچه را سامانه برایشان تعریف کرده خریداری کنند اما تلاش نانوایان آزادپز برای سفیدپزی و جلب مشتری، آن‌ها را هم وا می‌دارد تا برای رقابت و تامین درآمد، خارج از سامانه به دنبال خرید آرد سفید باشند.

            

رئیس اتحادیه نانوایان بجنورد در این خصوص به خبرنگار ما می‌گوید: جریمه‌هایی که در خصوص استفاده از آرد غیرمنطبق با نان تولیدی برای واحدهای صنفی متخلف اعمال می‌شود، بازدارنده نیست. تا زمانی که تولید نان سبوس‌دار برای واحدهای یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای به صورت یکسان اجباری نشود، همچنان رقابت ناسالم برای تولید نان سفید میان نانوایان حاکم است بنابراین نان سبوس‌دار فرهنگ‌سازی نخواهد شد. 
اما علی شریعت، مدیرعامل کارخانه سفید ارمغان بجنورد معتقد است تولید آرد در استان خراسان شمالی مطابق با آنچه در استاندارد تعریف شده صورت می‌گیرد (آرد سنگک 7 تا 10 درصد، لواش 10 تا 18 درصد، بربری 18 تا 22 درصد) اما متاسفانه نانوایان اصلا از آرد سبوس‌دار استقبال نمی‌کنند.
وی می‌گوید: طبیعتاً تولید آرد سبوس‌دار به نفع کارخانه‌هاست و ما خواستار فرهنگ‌سازی تولید نان سبوس‌دار در استان هستیم.
به گفته فریدونی، مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان خراسان شمالی نیز از چند ماه اخیر تا کنون تولید نان سبوس‌دار به یکی از دغدغه‌های جدی کارگروه گندم، آرد و نان در استان تبدیل شده و همه نهادهای ذی‌ربط برای تحقق این امر با یکدیگر متعهد شده‌اند اما مسلما در این زمینه مهم‌ترین مساله، فرهنگ‌سازی است و در وهله اول باید تقاضا از سوی جامعه شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان شمالی، اقداماتی را در راستای تغییر گرایش جامعه به نان‌های سبوس‌دار آغاز کرده است، تصریح کرد: البته این مساله  نیازمند اجرای یک الگوی واحد در تمام نانوایی‌های یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای خواهد بود. 
فریدونی گفت: به منظور توسعه فرهنگ تولید و مصرف نان‌های سبوس‌دار در سطح استان، از ابتدای سال جاری دو کارخانه آرد در سطح استان موظف به تولید آرد سنگک مطابق با استاندارد تعریف شده (7 درصد سبوس‌گیری شده) گشته‌اند. 

 

                                     تاریخ:      سه شنبه ١ مرداد ١٣٩٨        ساعت:     ١١:٠٨

 


خروج




تبدیل شرکت‌های غله به اداره کل از ابتدای شهریورماه امسال

اختصاصی/ بر اساس مصوبه هیأت واگذاری، شرکت‌های غله و خدمات بازرگانی کشور از ابتدای شهریورماه امسال منحل و تبدیل به اداره کل خواهند شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۵/۲۴
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۰,۶۳۶ up
chf فرانک سويس ۴۳,۱۳۷ up
sek کرون سوئد ۴,۳۶۶ down
nok کرون نروژ ۴,۶۸۲ down
dkk کرون دانمارک ۶,۲۷۵ down
inr روپيه هند ۵۹۰ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۰۶۹ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۲۲۱ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۶۴۹ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۹ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۱,۵۶۳ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۰۴۵ down
zar راند ۲,۷۳۰ down
try لير ترکيه ۷,۴۹۶ down
rub روبل روسيه ۶۳۷ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۰ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۴۵۸ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ up
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۲۴۳ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۷۲ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۷۴ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۴۴ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۰۱ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۹۲۳ down
cny یوان چين ۵,۹۷۴ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۶,۲۱۰ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۱۷ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۵۶۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۶,۸۰۸ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۸۷۹ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۴۳۴ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۴۰ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۶ up
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۴۵۹ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۶ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۹,۹۵۵ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

iran Grain الگویی از یک کنفرانس بین‌المللی غلات در ایران دکتر یزدجردی در گفت‌وگو با غلات نیوز:
کتاب صنعت نان در گذر زمان به همت مرشدگوهر منتشر می‌شود؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

.
.
.
مرشدی
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.