صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان لواش اصلاح‌پذیر است

  اختصاصی/ چند سالی است که برخی از مراکز دانشگاهی کشور بر حذف نان لواش از سفره جامعه تأکید می‌کنند. در واقع باتوجه به فرایند غیراستانداردی که این نوع نان در حین پخت طی می‌کند، آردی که در تولید این نان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و متاسفانه افزودنی‌های غیرمجازی که استفاده از آن‌ها در نان لواش رایج است البته صرفا در تعدادی از استان‌های کشور، ضروری است که متولیان امر برای اصلاح فرایند پخت این نوع نان، تمهیداتی بیندیشند.

            

طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی پژوهشکده غلات، از میان نان‌های سنتی چهارگانه در کشور، نان لواش ۴۰ درصد از میزان تولید و مصرف را به خود اختصاص داده اما در این میان بیشترین ضایعات را هم در بر دارد به طوری‌ که آمار دریافتی ضایعات ۳۰ تا ۵۰ درصدی را در رسته نان لواش نشان می‌دهد.
محمدرضا خواجه، مدیر باشگاه هواداران نان کامل در گفت‌وگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: غالبا نان‌های لواش در کشور با آرد ۱۸ درصد سبوس‌گیری شده یا همان آرد ستاره تولید می‌شوند که بالاترین درصد سبوس از آن استخراج شده و بدون مواد مغذی است. البته طی چند سال اخیر به ندرت برخی از استان‌های کشور در راستای اصلاح نان لواش گام برداشته‌اند، به عنوان مثال برخی از استان‌ها زمان پخت لواش را از 15 ثانیه به یک دقیقه و زمان تخمیر را از 20 دقیقه به یک الی دو ساعت رسانده‌اند‌ و نیز شعله پخت این نان را نیمه‌مستقیم کرده‌اند ضمن اینکه در برخی از استان‌ها شاهد تغییر آرد مصرفی نان لواش از 18 درصد به 12 و یا 7 درصد سبوس‌گیری شده هستیم که این موفقیتی بزرگ در این حوزه محسوب شده و این نانوایان باید مورد تشویق و تقدیر فرمانداران شهرشان قرار گیرند.
وی افزود: مساله بعدی که ضرورت اصلاح نان لواش را می‌رساند، وجود افزودنی مضر جوش شیرین در این نوع نان است، آخرین آمارها نشان می‌دهد در تهران بالغ بر ۸۰ درصد نانوایان لواش‌پز، جوش شیرین مصرف می‌کنند و مصرف این افزودنی در شهرستان‌های کشور به ۲۰ درصد ‌می‌رسد.
خواجه ادامه داد: استفاده از جوش شیرین در تولید نان به این صورت مشخص می‌شود که رنگ سطح نان پس از پخت متمایل به زرد شده و متأسفانه ظاهری جذاب و فریبنده به نان می‌دهد، نان بوی نامطبوع می‌گیرد و در معده واکنش منفی نشان می‌دهد که از جمله عوارض مهم و شایع آن ریفلاکس معده است.
مدیر باشگاه هواداران نان کامل با اشاره به اینکه نانوایان لواش‌پز برای نازک‌سازی بیش از حد نان مجبورند از خمیر تازه استفاده کنند و برای ایجاد جذابیت با آرد سفید نان بپزند، ادامه داد: با توجه به اینکه گلوتن آرد سفید خیلی بیشتر از آرد سبوس‌دار است، استفاده از آرد سفید منجر به لب‌دار شدن نان‌های لواش می‌شود به صورتی که کناره‌های نان حالت خمیری پیدا می‌کند و نانوا برای ایجاد کشش‌پذیری خمیر به ویژه در فصل زمستان به افزودنی غیرمجاز  بلانکیت یا همان جوهرقند متوصل می‌شود.
به گفته خواجه، بر خلاف اظهارات برخی افراد در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها، بلانکیت به منظور سفیدتر کردن آرد در صنعت نانوایی استفاده نمی‌شود و نانوایان برای تضعیف شبکه گلوتنی خمیر به این افزودنی خطرناک روی می‌آورند.


 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٤ تير ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٤٠

 


خروج




چین برای آمادگی مقابله با موج دوم کرونا غلات بیشتری ذخیره می‌کند

وزارت بازرگانی چین به منظور آمادگی برای موج دوم شیوع کرونا از تمام تاجران دولتی و خصوصی غلات و تولیدکنندگان مواد غذایی خواست مقادیر بالاتری دانه سویا و ذرت تولید‌ و ذخیره کنند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۳/۰۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۱,۷۱۹ up
chf فرانک سويس ۴۳,۴۵۰ up
sek کرون سوئد ۴,۳۵۵ up
nok کرون نروژ ۴,۲۳۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۱۷۰ up
inr روپيه هند ۵۵۶ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۰۵۳ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۰۶۱ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۰۸۰ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۱۸ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ eq
cad دلار کانادا ۳۰,۴۴۹ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۹۸۴ up
zar راند ۲,۴۱۳ up
try لير ترکيه ۶,۲۲۸ up
rub روبل روسيه ۵۹۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۲ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۸۸۷ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۶۱۳ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۰۶ eq
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۱ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۵۷۷ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۷۹ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۶۵۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۹ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۷۰۷ up
myr رينگيت مالزی ۹,۶۳۶ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۰۲۳ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ up
eur یورو ۴۶,۰۱۷ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۱۸۵ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۱۳۸ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۵۰ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۹ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۴۸۸ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۹۵۸ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۹۴ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

پارس ترک
.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت