صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان لواش اصلاح‌پذیر است

  اختصاصی/ چند سالی است که برخی از مراکز دانشگاهی کشور بر حذف نان لواش از سفره جامعه تأکید می‌کنند. در واقع باتوجه به فرایند غیراستانداردی که این نوع نان در حین پخت طی می‌کند، آردی که در تولید این نان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و متاسفانه افزودنی‌های غیرمجازی که استفاده از آن‌ها در نان لواش رایج است البته صرفا در تعدادی از استان‌های کشور، ضروری است که متولیان امر برای اصلاح فرایند پخت این نوع نان، تمهیداتی بیندیشند.

            

طبق آخرین آمار ارائه شده از سوی پژوهشکده غلات، از میان نان‌های سنتی چهارگانه در کشور، نان لواش ۴۰ درصد از میزان تولید و مصرف را به خود اختصاص داده اما در این میان بیشترین ضایعات را هم در بر دارد به طوری‌ که آمار دریافتی ضایعات ۳۰ تا ۵۰ درصدی را در رسته نان لواش نشان می‌دهد.
محمدرضا خواجه، مدیر باشگاه هواداران نان کامل در گفت‌وگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: غالبا نان‌های لواش در کشور با آرد ۱۸ درصد سبوس‌گیری شده یا همان آرد ستاره تولید می‌شوند که بالاترین درصد سبوس از آن استخراج شده و بدون مواد مغذی است. البته طی چند سال اخیر به ندرت برخی از استان‌های کشور در راستای اصلاح نان لواش گام برداشته‌اند، به عنوان مثال برخی از استان‌ها زمان پخت لواش را از 15 ثانیه به یک دقیقه و زمان تخمیر را از 20 دقیقه به یک الی دو ساعت رسانده‌اند‌ و نیز شعله پخت این نان را نیمه‌مستقیم کرده‌اند ضمن اینکه در برخی از استان‌ها شاهد تغییر آرد مصرفی نان لواش از 18 درصد به 12 و یا 7 درصد سبوس‌گیری شده هستیم که این موفقیتی بزرگ در این حوزه محسوب شده و این نانوایان باید مورد تشویق و تقدیر فرمانداران شهرشان قرار گیرند.
وی افزود: مساله بعدی که ضرورت اصلاح نان لواش را می‌رساند، وجود افزودنی مضر جوش شیرین در این نوع نان است، آخرین آمارها نشان می‌دهد در تهران بالغ بر ۸۰ درصد نانوایان لواش‌پز، جوش شیرین مصرف می‌کنند و مصرف این افزودنی در شهرستان‌های کشور به ۲۰ درصد ‌می‌رسد.
خواجه ادامه داد: استفاده از جوش شیرین در تولید نان به این صورت مشخص می‌شود که رنگ سطح نان پس از پخت متمایل به زرد شده و متأسفانه ظاهری جذاب و فریبنده به نان می‌دهد، نان بوی نامطبوع می‌گیرد و در معده واکنش منفی نشان می‌دهد که از جمله عوارض مهم و شایع آن ریفلاکس معده است.
مدیر باشگاه هواداران نان کامل با اشاره به اینکه نانوایان لواش‌پز برای نازک‌سازی بیش از حد نان مجبورند از خمیر تازه استفاده کنند و برای ایجاد جذابیت با آرد سفید نان بپزند، ادامه داد: با توجه به اینکه گلوتن آرد سفید خیلی بیشتر از آرد سبوس‌دار است، استفاده از آرد سفید منجر به لب‌دار شدن نان‌های لواش می‌شود به صورتی که کناره‌های نان حالت خمیری پیدا می‌کند و نانوا برای ایجاد کشش‌پذیری خمیر به ویژه در فصل زمستان به افزودنی غیرمجاز  بلانکیت یا همان جوهرقند متوصل می‌شود.
به گفته خواجه، بر خلاف اظهارات برخی افراد در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها، بلانکیت به منظور سفیدتر کردن آرد در صنعت نانوایی استفاده نمی‌شود و نانوایان برای تضعیف شبکه گلوتنی خمیر به این افزودنی خطرناک روی می‌آورند.


 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٤ تير ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٤٠

 


خروج




تأکید بر حمل به موقع گندم کشور برای حفظ تعادل موجودی استان‌ها

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در نشست شورای راهبری زنجیره تأمین گندم بر حمل به موقع گندم در کشور برای تأمین نیاز مصرفی استان‌ها تأکید کرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۴/۲۶
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۱۴۲ down
chf فرانک سويس ۴۲,۵۴۰ down
sek کرون سوئد ۴,۴۷۱ down
nok کرون نروژ ۴,۸۹۴ down
dkk کرون دانمارک ۶,۳۰۸ down
inr روپيه هند ۶۱۱ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۹۵۴ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۳۲۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۸۲۹ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۶ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ down
cad دلار کانادا ۳۲,۱۲۰ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۱۷۵ down
zar راند ۳,۰۰۵ down
try لير ترکيه ۷,۳۵۲ down
rub روبل روسيه ۶۶۷ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۰ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۴۲۹ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۸۸۳ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۷۳۰ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۹۲ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۹۹۱ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۰۶ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۷۴ up
cny یوان چين ۶,۱۰۳ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۸۸۱ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۰۵ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۵۹۶ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ eq
eur یورو ۴۷,۰۹۶ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۹۴۵ down
gel لاری گرجستان ۱۴,۶۸۷ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۰۹ down
afn افغانی افغانستان ۵۱۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۶۲۱ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۳۳۰ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کتاب صنعت نان در گذر زمان به همت مرشدگوهر منتشر می‌شود؛
مقررات سخت بانکی پیش روی تولیدکنندگان رئیس هیأت مدیره شرکت نوفن تحکیم مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

.
.
.
مرشدی
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.