صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  رتبه کیفی نان مشهد چند است؟

  اختصاصی/مشهد مقدس سالیانه علاوه بر جمعیتی که دارد، پذیرای جمعیت شناوری از زائران اقصی نقاط کشور است که قطعا با توجه به این مساله، نان در این شهر سرانه مصرف زیادی را به خود اختصاص داده و ضروری است از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار باشد؛ این درحالی است که متاسفانه نان مشهد کیفیت چندانی نداشته و ضایعات و دورریز نان در این شهر مقدس بسیار بالاست. طی گفت‌وگو با تعدادی از مسئولین این شهر، موضوع کیفیت نان را بررسی نمودیم که در ادامه خواهید خواند؛

            

ابراهیم براتی، رئیس اتحادیه نانوایان مشهد در گفت‌وگو با غلات نیوز در خصوص این مساله توضیح داد: کیفیت پایین نان به دلیل کیفیت پایین آردهای دولتی است که البته اتحادیه طی نامه‌ای کتبا این مساله را به شرکت غله استان گزارش داده و مسئولین این دستگاه اظهار می‌کنند که مشکل از کیفیت پایین گندم‌هاست.
با صدور مجوز احداث آزادانه نانوایی در کشور، مشهد یکی از شهرهایی بود که با معضل زیادی در این زمینه روبه‌رو شد که البته دستگاه‌های مسئول از همان ابتدا در راستای ساماندهی این واحدها وارد عمل شدند اما مهم‌ترین معضل این مساله، ورود افراد غیرحرفه‌ای به صنف بود که قطعا این مساله در وهله اول افت کیفیت نان را در پی داشت.
براتی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: متاسفانه واحدهای غیرمجاز خودسرانه احداث شده‌اند و نیروی انسانی شاغل در این واحدها هیچ‌گونه تخصصی در حوزه نان ندارند که البته ساماندهی این واحدها از سوی اتحادیه با همکاری اتاق اصناف، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره اماکن همچنان ادامه دارد و از هزار واحد غیرمجاز، تاکنون تکلیف بخش زیادی روشن شده است.
در ادامه، شیرین محمدی‌نیا، مدیرکنترل کیفیت کارخانه خوشه طلایی سپید استان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که دلیل کیفیت پایین نان چیست، گفت: کیفیت آرد مستقیما به کیفیت گندم‌های دریافتی کارخانه برمی‌گردد و نوع گندمی که ما دریافت می‌کنیم از سطح کیفی متوسطی برخوردار است و امیدوارم روزی برسد که مسئولین گندم‌ها را بر حسب نیاز هر استان به لحاظ کیفی تقسیم‌بندی و اختلاط کنند.
وی افزود: اما بخش دیگر افت کیفی نان ناشی از عدم آموزش نانوایان است که متاسفانه شهر مشهد واحدهای نانوایی غیرمجاز زیادی دارد و غالبا نیروی انسانی شاغل در این واحدها از مهارت و آگاهی مناسبی در حوزه پخت نان برخوردار نبوده و آموزش‌های لازم را ندیده‌اند که همین مساله افت کیفیت نان را به دنبال دارد.
محمدی‌نیا ادامه داد: گاهی پیش آمده که ما با آرد تولیدی در کارخانه قبل از عرضه به بازار به صورت آزمایشی پخت نان را انجام داده‌ایم و کاملا مقبول بوده اما نانوایان به کیفیت همان آرد اعتراض کرده‌اند!
مدیر کنترل کیفی کارخانه آرد خوشه طلایی سپید در ادامه خاطرنشان کرد: با قطعیت می‌توان گفت متاسفانه مصرف جوش شیرین هنوز در میان نانوایان مشهد رواج دارد و مسئولین ذی‌ربط باید در این خصوص برخوردهای جدی اعمال کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه چانه نان‌ها وزن استانداردی ندارد، ابراز کرد: طی تحقیقات میدانی گسترده‌ای که ما داشته‌ایم متاسفانه وزن استانداردی برای چانه نان تعریف نشده و غالبا در واحدهای صنفی کاهش وزن چانه مشاهده می‌شود که این مساله ارتباطی مستقیم با افزایش میزان دورریز نان دارد چرا که با کاهش وزن چانه، نان نازک‌تر شده بنابراین سریع تر خشک و تبدیل به ضایعات خواهد شد.
در ادامه حامد انوری، مدیرکنترل کیفی آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی مشهد  با تاکید بر اینکه گندم‌های تحویلی به کارخانه‌ها در بخش دولتی هیچ مشکلی ندارد و از کیفیت مطلوبی برخوردار است، به خبرنگار ما گفت: اگر اتحادیه صنف نانوایان از کیفیت آرد و انجمن صنفی کارخانه‌ها نیز از کیفیت گندم‌های دریافتی شکایت دارند، باید با دلیل و مستندات همراه با نتایج آزمون به ما ارائه دهند و اینکه با اظهار نظر شفاهی بگویند کیفیت آرد و نان پایین است، مشکلی را حل نمی‌کند. ضمن اینکه تاکنون گزارشی از سوی کارخانه‌ها به صورت کتبی یا شفاهی در خصوص کیفیت پایین گندم‌ها به ما انعکاس داده نشده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هر یک از دستگاه‌های متولی باید به مسئولیتی که در زنجیره تولید نان به آن‌ها واگذار شده عمل کنند، ابراز کرد: شرکت غله وظیفه خرید و توزیع گندم‌ها را بر عهده دارد و سازمان صنعت، معدن و تجارت، مسئول رسیدگی و نظارت بر حوزه کیفیت آرد و نان است.
انوری تصریح کرد: بر اساس آنچه در جلسات کارگروه گندم، آرد و نان مشهد بیان می‌شود، در حال حاضر نان مشهد به ویژه در بخش آزادپزی از سطح کیفی مطلوبی برخوردار است.
مدیرکنترل کیفی آزمایشگاه شرکت غله منطقه ۵ در خاتمه با بیان اینکه متاسفانه نانوایان مشهد به ویژه واحدهای سنگک‌پز به دنبال پخت نان با آرد سفید هستند، گفت: پروسه نول‌کشی از گندم‌ها، عدم مهارت نانوایان و تکنولوژی واحدهای آسیابانی، از عواملی است که بر کیفیت آرد و نان اثر مستقیم دارد.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١٩ خرداد ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٥٥

 


خروج




پربازدیدترین

چین برای آمادگی مقابله با موج دوم کرونا غلات بیشتری ذخیره می‌کند

وزارت بازرگانی چین به منظور آمادگی برای موج دوم شیوع کرونا از تمام تاجران دولتی و خصوصی غلات و تولیدکنندگان مواد غذایی خواست مقادیر بالاتری دانه سویا و ذرت تولید‌ و ذخیره کنند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۳/۰۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۱,۷۱۹ up
chf فرانک سويس ۴۳,۴۵۰ up
sek کرون سوئد ۴,۳۵۵ up
nok کرون نروژ ۴,۲۳۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۱۷۰ up
inr روپيه هند ۵۵۶ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۰۵۳ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۰۶۱ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۰۸۰ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۱۸ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ eq
cad دلار کانادا ۳۰,۴۴۹ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۹۸۴ up
zar راند ۲,۴۱۳ up
try لير ترکيه ۶,۲۲۸ up
rub روبل روسيه ۵۹۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۲ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۸۸۷ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۶۱۳ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۰۶ eq
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۱ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۵۷۷ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۷۹ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۶۵۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۹ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۷۰۷ up
myr رينگيت مالزی ۹,۶۳۶ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۰۲۳ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ up
eur یورو ۴۶,۰۱۷ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۱۸۵ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۱۳۸ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۵۰ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۹ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۴۸۸ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۹۵۸ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۹۴ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

پارس ترک
.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت