صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  رتبه کیفی نان مشهد چند است؟

  اختصاصی/مشهد مقدس سالیانه علاوه بر جمعیتی که دارد، پذیرای جمعیت شناوری از زائران اقصی نقاط کشور است که قطعا با توجه به این مساله، نان در این شهر سرانه مصرف زیادی را به خود اختصاص داده و ضروری است از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار باشد؛ این درحالی است که متاسفانه نان مشهد کیفیت چندانی نداشته و ضایعات و دورریز نان در این شهر مقدس بسیار بالاست. طی گفت‌وگو با تعدادی از مسئولین این شهر، موضوع کیفیت نان را بررسی نمودیم که در ادامه خواهید خواند؛

            

ابراهیم براتی، رئیس اتحادیه نانوایان مشهد در گفت‌وگو با غلات نیوز در خصوص این مساله توضیح داد: کیفیت پایین نان به دلیل کیفیت پایین آردهای دولتی است که البته اتحادیه طی نامه‌ای کتبا این مساله را به شرکت غله استان گزارش داده و مسئولین این دستگاه اظهار می‌کنند که مشکل از کیفیت پایین گندم‌هاست.
با صدور مجوز احداث آزادانه نانوایی در کشور، مشهد یکی از شهرهایی بود که با معضل زیادی در این زمینه روبه‌رو شد که البته دستگاه‌های مسئول از همان ابتدا در راستای ساماندهی این واحدها وارد عمل شدند اما مهم‌ترین معضل این مساله، ورود افراد غیرحرفه‌ای به صنف بود که قطعا این مساله در وهله اول افت کیفیت نان را در پی داشت.
براتی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: متاسفانه واحدهای غیرمجاز خودسرانه احداث شده‌اند و نیروی انسانی شاغل در این واحدها هیچ‌گونه تخصصی در حوزه نان ندارند که البته ساماندهی این واحدها از سوی اتحادیه با همکاری اتاق اصناف، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره اماکن همچنان ادامه دارد و از هزار واحد غیرمجاز، تاکنون تکلیف بخش زیادی روشن شده است.
در ادامه، شیرین محمدی‌نیا، مدیرکنترل کیفیت کارخانه خوشه طلایی سپید استان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که دلیل کیفیت پایین نان چیست، گفت: کیفیت آرد مستقیما به کیفیت گندم‌های دریافتی کارخانه برمی‌گردد و نوع گندمی که ما دریافت می‌کنیم از سطح کیفی متوسطی برخوردار است و امیدوارم روزی برسد که مسئولین گندم‌ها را بر حسب نیاز هر استان به لحاظ کیفی تقسیم‌بندی و اختلاط کنند.
وی افزود: اما بخش دیگر افت کیفی نان ناشی از عدم آموزش نانوایان است که متاسفانه شهر مشهد واحدهای نانوایی غیرمجاز زیادی دارد و غالبا نیروی انسانی شاغل در این واحدها از مهارت و آگاهی مناسبی در حوزه پخت نان برخوردار نبوده و آموزش‌های لازم را ندیده‌اند که همین مساله افت کیفیت نان را به دنبال دارد.
محمدی‌نیا ادامه داد: گاهی پیش آمده که ما با آرد تولیدی در کارخانه قبل از عرضه به بازار به صورت آزمایشی پخت نان را انجام داده‌ایم و کاملا مقبول بوده اما نانوایان به کیفیت همان آرد اعتراض کرده‌اند!
مدیر کنترل کیفی کارخانه آرد خوشه طلایی سپید در ادامه خاطرنشان کرد: با قطعیت می‌توان گفت متاسفانه مصرف جوش شیرین هنوز در میان نانوایان مشهد رواج دارد و مسئولین ذی‌ربط باید در این خصوص برخوردهای جدی اعمال کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه چانه نان‌ها وزن استانداردی ندارد، ابراز کرد: طی تحقیقات میدانی گسترده‌ای که ما داشته‌ایم متاسفانه وزن استانداردی برای چانه نان تعریف نشده و غالبا در واحدهای صنفی کاهش وزن چانه مشاهده می‌شود که این مساله ارتباطی مستقیم با افزایش میزان دورریز نان دارد چرا که با کاهش وزن چانه، نان نازک‌تر شده بنابراین سریع تر خشک و تبدیل به ضایعات خواهد شد.
در ادامه حامد انوری، مدیرکنترل کیفی آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی مشهد  با تاکید بر اینکه گندم‌های تحویلی به کارخانه‌ها در بخش دولتی هیچ مشکلی ندارد و از کیفیت مطلوبی برخوردار است، به خبرنگار ما گفت: اگر اتحادیه صنف نانوایان از کیفیت آرد و انجمن صنفی کارخانه‌ها نیز از کیفیت گندم‌های دریافتی شکایت دارند، باید با دلیل و مستندات همراه با نتایج آزمون به ما ارائه دهند و اینکه با اظهار نظر شفاهی بگویند کیفیت آرد و نان پایین است، مشکلی را حل نمی‌کند. ضمن اینکه تاکنون گزارشی از سوی کارخانه‌ها به صورت کتبی یا شفاهی در خصوص کیفیت پایین گندم‌ها به ما انعکاس داده نشده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هر یک از دستگاه‌های متولی باید به مسئولیتی که در زنجیره تولید نان به آن‌ها واگذار شده عمل کنند، ابراز کرد: شرکت غله وظیفه خرید و توزیع گندم‌ها را بر عهده دارد و سازمان صنعت، معدن و تجارت، مسئول رسیدگی و نظارت بر حوزه کیفیت آرد و نان است.
انوری تصریح کرد: بر اساس آنچه در جلسات کارگروه گندم، آرد و نان مشهد بیان می‌شود، در حال حاضر نان مشهد به ویژه در بخش آزادپزی از سطح کیفی مطلوبی برخوردار است.
مدیرکنترل کیفی آزمایشگاه شرکت غله منطقه ۵ در خاتمه با بیان اینکه متاسفانه نانوایان مشهد به ویژه واحدهای سنگک‌پز به دنبال پخت نان با آرد سفید هستند، گفت: پروسه نول‌کشی از گندم‌ها، عدم مهارت نانوایان و تکنولوژی واحدهای آسیابانی، از عواملی است که بر کیفیت آرد و نان اثر مستقیم دارد.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١٩ خرداد ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٥٥

 


خروج




وزارت کشاورزی آمریکا تولید گندم تراریخته در این کشور را تایید کرد

به تازگی وزارت کشاورزی آمریکا با انتشار گزارشی از وضعیت تولید گندم در این کشور، وجود گندم های تراریخته در ایالت واشنگتن را تایید کرد. آمریکا از اواخر دهه ۹۰ میلادی به دنبال تولید بذر گندم تراریخته بوده است. این درحالیست که در سال ۲۰۱۳ بسیاری از کشورهای جنوب شرقی آسیا به دلیل گزارش تولید گندم‌های تراریخته در آمریکا، واردات گندم از این کشور را متوقف کردند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۴/۰۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۵۴۲ up
chf فرانک سويس ۴۲,۹۹۰ down
sek کرون سوئد ۴,۴۹۸ up
nok کرون نروژ ۴,۹۵۰ up
dkk کرون دانمارک ۶,۴۰۳ up
inr روپيه هند ۶۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۳۳۹ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۷۳۲ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۱۱۳ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۵ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ down
cad دلار کانادا ۳۱,۸۳۵ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۷۱۰ up
zar راند ۲,۹۳۵ up
try لير ترکيه ۷,۲۷۵ up
rub روبل روسيه ۶۶۶ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۴۳ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۲۱۲ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۱ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۰۲۱ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۰۴۶ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۷۶ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۵۵۳ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۵۹ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۳۵۲ up
cny یوان چين ۶,۱۰۸ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۶,۳۸۳ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۳۳ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۶,۲۹۰ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ down
eur یورو ۴۷,۸۰۰ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۲۰ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۱۳۶ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۶۸ down
afn افغانی افغانستان ۵۲۳ up
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۵۷۰ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۱,۵۰۳ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مقررات سخت بانکی پیش روی تولیدکنندگان رئیس هیأت مدیره شرکت نوفن تحکیم مطرح کرد:
بهبود کیفیت آرد در کارخانه‌های نان صنعتی به کمک بهبوددهنده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نان‌های صنعتی کشور مطرح کرد:
رفع تحریم ها مساوی با افزایش توان صادراتی ایران مدیرعامل کارخانه آرد داران مطرح کرد :

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

.
.
.
مرشدی
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.