صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  رتبه کیفی نان مشهد چند است؟

  اختصاصی/مشهد مقدس سالیانه علاوه بر جمعیتی که دارد، پذیرای جمعیت شناوری از زائران اقصی نقاط کشور است که قطعا با توجه به این مساله، نان در این شهر سرانه مصرف زیادی را به خود اختصاص داده و ضروری است از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار باشد؛ این درحالی است که متاسفانه نان مشهد کیفیت چندانی نداشته و ضایعات و دورریز نان در این شهر مقدس بسیار بالاست. طی گفت‌وگو با تعدادی از مسئولین این شهر، موضوع کیفیت نان را بررسی نمودیم که در ادامه خواهید خواند؛

            

ابراهیم براتی، رئیس اتحادیه نانوایان مشهد در گفت‌وگو با غلات نیوز در خصوص این مساله توضیح داد: کیفیت پایین نان به دلیل کیفیت پایین آردهای دولتی است که البته اتحادیه طی نامه‌ای کتبا این مساله را به شرکت غله استان گزارش داده و مسئولین این دستگاه اظهار می‌کنند که مشکل از کیفیت پایین گندم‌هاست.
با صدور مجوز احداث آزادانه نانوایی در کشور، مشهد یکی از شهرهایی بود که با معضل زیادی در این زمینه روبه‌رو شد که البته دستگاه‌های مسئول از همان ابتدا در راستای ساماندهی این واحدها وارد عمل شدند اما مهم‌ترین معضل این مساله، ورود افراد غیرحرفه‌ای به صنف بود که قطعا این مساله در وهله اول افت کیفیت نان را در پی داشت.
براتی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: متاسفانه واحدهای غیرمجاز خودسرانه احداث شده‌اند و نیروی انسانی شاغل در این واحدها هیچ‌گونه تخصصی در حوزه نان ندارند که البته ساماندهی این واحدها از سوی اتحادیه با همکاری اتاق اصناف، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره اماکن همچنان ادامه دارد و از هزار واحد غیرمجاز، تاکنون تکلیف بخش زیادی روشن شده است.
در ادامه، شیرین محمدی‌نیا، مدیرکنترل کیفیت کارخانه خوشه طلایی سپید استان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که دلیل کیفیت پایین نان چیست، گفت: کیفیت آرد مستقیما به کیفیت گندم‌های دریافتی کارخانه برمی‌گردد و نوع گندمی که ما دریافت می‌کنیم از سطح کیفی متوسطی برخوردار است و امیدوارم روزی برسد که مسئولین گندم‌ها را بر حسب نیاز هر استان به لحاظ کیفی تقسیم‌بندی و اختلاط کنند.
وی افزود: اما بخش دیگر افت کیفی نان ناشی از عدم آموزش نانوایان است که متاسفانه شهر مشهد واحدهای نانوایی غیرمجاز زیادی دارد و غالبا نیروی انسانی شاغل در این واحدها از مهارت و آگاهی مناسبی در حوزه پخت نان برخوردار نبوده و آموزش‌های لازم را ندیده‌اند که همین مساله افت کیفیت نان را به دنبال دارد.
محمدی‌نیا ادامه داد: گاهی پیش آمده که ما با آرد تولیدی در کارخانه قبل از عرضه به بازار به صورت آزمایشی پخت نان را انجام داده‌ایم و کاملا مقبول بوده اما نانوایان به کیفیت همان آرد اعتراض کرده‌اند!
مدیر کنترل کیفی کارخانه آرد خوشه طلایی سپید در ادامه خاطرنشان کرد: با قطعیت می‌توان گفت متاسفانه مصرف جوش شیرین هنوز در میان نانوایان مشهد رواج دارد و مسئولین ذی‌ربط باید در این خصوص برخوردهای جدی اعمال کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه چانه نان‌ها وزن استانداردی ندارد، ابراز کرد: طی تحقیقات میدانی گسترده‌ای که ما داشته‌ایم متاسفانه وزن استانداردی برای چانه نان تعریف نشده و غالبا در واحدهای صنفی کاهش وزن چانه مشاهده می‌شود که این مساله ارتباطی مستقیم با افزایش میزان دورریز نان دارد چرا که با کاهش وزن چانه، نان نازک‌تر شده بنابراین سریع تر خشک و تبدیل به ضایعات خواهد شد.
در ادامه حامد انوری، مدیرکنترل کیفی آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی مشهد  با تاکید بر اینکه گندم‌های تحویلی به کارخانه‌ها در بخش دولتی هیچ مشکلی ندارد و از کیفیت مطلوبی برخوردار است، به خبرنگار ما گفت: اگر اتحادیه صنف نانوایان از کیفیت آرد و انجمن صنفی کارخانه‌ها نیز از کیفیت گندم‌های دریافتی شکایت دارند، باید با دلیل و مستندات همراه با نتایج آزمون به ما ارائه دهند و اینکه با اظهار نظر شفاهی بگویند کیفیت آرد و نان پایین است، مشکلی را حل نمی‌کند. ضمن اینکه تاکنون گزارشی از سوی کارخانه‌ها به صورت کتبی یا شفاهی در خصوص کیفیت پایین گندم‌ها به ما انعکاس داده نشده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هر یک از دستگاه‌های متولی باید به مسئولیتی که در زنجیره تولید نان به آن‌ها واگذار شده عمل کنند، ابراز کرد: شرکت غله وظیفه خرید و توزیع گندم‌ها را بر عهده دارد و سازمان صنعت، معدن و تجارت، مسئول رسیدگی و نظارت بر حوزه کیفیت آرد و نان است.
انوری تصریح کرد: بر اساس آنچه در جلسات کارگروه گندم، آرد و نان مشهد بیان می‌شود، در حال حاضر نان مشهد به ویژه در بخش آزادپزی از سطح کیفی مطلوبی برخوردار است.
مدیرکنترل کیفی آزمایشگاه شرکت غله منطقه ۵ در خاتمه با بیان اینکه متاسفانه نانوایان مشهد به ویژه واحدهای سنگک‌پز به دنبال پخت نان با آرد سفید هستند، گفت: پروسه نول‌کشی از گندم‌ها، عدم مهارت نانوایان و تکنولوژی واحدهای آسیابانی، از عواملی است که بر کیفیت آرد و نان اثر مستقیم دارد.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١٩ خرداد ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٥٥

 


خروج




مخالفت وزیر جهاد کشاورزی با قیمت 1250 تومان برای سبوس!

اختصاصی/ محمود حجتی تصریح کرد: اتفاق نادرستی است که گندم را به صورت عمده با قیمت 660 تومان در اختیار کارخانه‌ها قرار دهیم و کارخانه‌ها سبوس همین گندم را که ارزش چندانی هم ندارد، به نرخ هزار و 250 تومان در اختیار دام‌دار قرار دهند البته قبل از عید کارخانه‌ها اقدام به افزایش 40 درصدی نرخ سبوس کرده بودند و اگر قرار به افزایش مجدد باشد، در قیمت محصول نهایی اثرگذار خواهد بود لذا ضروری است که نسبت به این مسأله تجدید نظر شود.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۵/۲۴
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۰,۶۳۶ up
chf فرانک سويس ۴۳,۱۳۷ up
sek کرون سوئد ۴,۳۶۶ down
nok کرون نروژ ۴,۶۸۲ down
dkk کرون دانمارک ۶,۲۷۵ down
inr روپيه هند ۵۹۰ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۰۶۹ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۲۲۱ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۹,۶۴۹ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۹ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۱,۵۶۳ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۰۴۵ down
zar راند ۲,۷۳۰ down
try لير ترکيه ۷,۴۹۶ down
rub روبل روسيه ۶۳۷ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۰ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۴۵۸ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ up
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۲۴۳ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۷۲ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۷۴ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۴۴ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۰۱ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۹۲۳ down
cny یوان چين ۵,۹۷۴ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۶,۲۱۰ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۱۷ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۵۶۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۶,۸۰۸ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۸۷۹ up
gel لاری گرجستان ۱۴,۴۳۴ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۴۰ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۶ up
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۴۵۹ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۶ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۹,۹۵۵ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

iran Grain الگویی از یک کنفرانس بین‌المللی غلات در ایران دکتر یزدجردی در گفت‌وگو با غلات نیوز:
کتاب صنعت نان در گذر زمان به همت مرشدگوهر منتشر می‌شود؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

.
.
.
مرشدی
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.