صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 با حمایت معاونت علمی و فناوری؛

  پژوهشگران با فناوری‌های روز کیفیت نان ایرانی را افزایش می‌دهند

  پژوهشگران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور از فناوری «تخمیر سبوس» برای بهبود ارزش تغذیه‌ای و کیفی نان بهره بردند.

            

به گزارش غلات نیوز به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اهمیت وجود فیبر‌های رژیمی در تغذیه برای سلامتی انسان از نظر علمی به اثبات رسیده است. فیبر‌های رژیمی ترکیباتی هستند که خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون دیابت، قلبی و عروقی و سرطان کلون را کاهش می‌دهند. غلات کامل به خصوص گندم یکی از منابع اصلی این فیبر‌های رژیمی است.
 سبوس گندم به دلیل داشتن املاح مفید و برخی ویتامین‌ها و همچنین فیبر‌های رژیمی اهمیت بالایی دارد، اما ترکیب دیگری به نام اسید فیتیک موجود است که مانع جذب املاح مفید در بدن می‌شود. محققان با کمک فناوری تحت عنوان «تخمیر سبوس» میزان این اسید را کاهش می‌دهند و باعث تولید نانی با خصوصیات کیفی و تغذیه‌ای بالا می‌شوند.
پژوهشگران کشور در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان با کاربرد این فناوری بهبود ارزش تغذیه‌ای و کیفی نان با استفاده از سبوس اصلاح شده را انجام دادند. این طرح با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد.

تثبیت میکروارگانیسم‌های مفید در سبوس
لاله مشرف مجری این طرح پژوهشی هدف از انجام آن را بهبود خصوصیات کیفی و ماندگاری نان، تثبیت میکروارگانیسم‌های مفید در سبوس، تهیه سبوس اصلاح شده و فاقد اسید فیتیک به روش تخمیر و بهبود ارزش تغذیه‌ای سبوب و محصولات نانوایی حاوی آن همچون نان، ماکارانی و بیسکویت دانست.
مشرف همچنین بیان کرد: در ایران تمام گندم تولیدی صرف تهیه محصولات غله‌ای شده و در این میان حدود ۹۰ درصد آن برای تهیه نان مصرف می‌شود. با توجه به آمار ارائه شده در ارتباط با کم خونی، کمبود کلسیم و مشکلات تغذیه‌ای در جامعه و ارتباط رژیم غذایی در بوجود آمدن و رفع این مشکلات، اصلاح خصوصیات تغذیه‌ای نان و در عین حال بهبود خصوصیات کیفی و تغذیه‌ای از اهمیت خاصی بر خوردار است.

ارائه روشی مناسب برای فرآوری سبوس
به گفته وی، سبوس در واحد‌های تولیدی «نان سبوس دار» به میزان متفاوت به صورت مستقیم به خمیر نان آماده برای پخت اضافه می‌شود. اسید فیتیک موجود در سبوس مانعی برای جذب عناصر معدنی مهم است؛ بنابراین ارائه روشی مناسب برای فرآوری سبوس در جهت کاهش اسید فیتیک امری ضروری به نظر می‌رسد. از سویی استفاده از محصولات حاوی فیبر‌های رژیمی منحصر به افراد یا گروه سنی خاص نبوده همه افراد برای تداوم سلامتی خود از آن می‌توانند استفاده کنند. این محصولات برای افراد مبتلا به بیماری دیابت یا مبتلا به بیماری‌های فشارخون و چربی بالا و افراد چاق جنبه درمانی دارد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان در ادامه گفت: برخی از پزشکان حتی مصرف مستقیم سبوس و افزودن آن به غذا را برای این بیماران توصیه می‌کنند که با توجه به وجود اسید فیتیک و عوارض ناشی از مصرف آن مانند ایجاد کم خونی و کمبود املاح مفید برای بدن و همچنین به دلیل ایجاد آسیب‌های مکانیکی و از بین بردن پرز‌های روده در اثر مصرف آن، فراوری سبوس ضرورت دارد. حسن فرآوری تخمیری سبوس علاوه بر از بین بردن اسید فیتیک، تثبیت میکروارگانیسم‌های مفید بر روی آن است. ضمنا در صورت تثبیت میکروارگانیسم‌های مفید استفاده از آن باعث بهبود خصوصیات کیفی نان حاصل می‌شود.
مشرف بیان کرد: در این تحقیق سعی شد با ارائه راهکار و روش مناسب به حفظ کیفیت و حتی بهبود خصوصیات تغذیه‌ای و کیفی نان ایرانی کمک شود؛ بنابراین تخمیر مستقیم سبوس به منظور کاهش اسید فیتیک و بهبود خصوصیات تغذیه‌ای آن مورد نظر قرار گرفت. ضمن آنکه با گسترش رشد میکرو ارگانیسم‌ها بر روی سبوس خصوصیات کیفی و رئولوژیکی نان بهبود می‌یابد.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١٩ خرداد ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٤٧

 


خروج




ارائه سه نرخ برای یک محصول، زمینه فساد را فراهم می‌کند

اختصاصی/ رئیس کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران در خصوص خبری که مبنی بر کشف هزاران کیسه آرد یارانه‌ای دپو شده آلوده در کارگاه جنوب تهران منتشر شد، گفت: قطعا تا زمانی که برای یک محصول، سه نرخ متفاوت ارائه می‌شود، فساد جریان پیدا می‌کند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۶/۲۶
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۱۳۵ down
chf فرانک سويس ۴۲,۳۵۲ down
sek کرون سوئد ۴,۳۵۰ down
nok کرون نروژ ۴,۶۸۵ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۹۲ down
inr روپيه هند ۵۸۵ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۱۸۱ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۹۶۸ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۸۳۰ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۰ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۹۴ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۵۸۶ down
zar راند ۲,۸۵۶ down
try لير ترکيه ۷,۳۲۹ up
rub روبل روسيه ۶۵۷ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۰۹ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۷۲۳ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۵ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۵۱۶ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۶۶۲ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۲۷ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۳۸۹ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۸۷ down
lyd دينار ليبی ۲۹,۸۱۲ down
cny یوان چين ۵,۹۲۵ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۷,۳۸۹ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۵۰ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۳۰۸ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ eq
eur یورو ۴۶,۲۳۸ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۸۴۴ down
gel لاری گرجستان ۱۴,۲۳۹ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۸۱ down
afn افغانی افغانستان ۵۳۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۵۳۶ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۲۷۰ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۳۳۷ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۷ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

اصلاح الگوی تولید و مصرف نان کامل با حضور باشگاه هواداران نان کامل در نمایشگاه ایبکس محقق شد:
آسیابانان نیاز به نگاه ویژه دولت دارند مدیرعامل کارخانه وحدت سراوان:
iran Grain الگویی از یک کنفرانس بین‌المللی غلات در ایران دکتر یزدجردی در گفت‌وگو با غلات نیوز:
کتاب صنعت نان در گذر زمان به همت مرشدگوهر منتشر می‌شود؛

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

تابان
آذر-غله
آردیا
مرشدی
پویان
 نان سحر
صنایع پخت مشهد
مریانج کار
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.