صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 با حمایت معاونت علمی و فناوری؛

  پژوهشگران با فناوری‌های روز کیفیت نان ایرانی را افزایش می‌دهند

  پژوهشگران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور از فناوری «تخمیر سبوس» برای بهبود ارزش تغذیه‌ای و کیفی نان بهره بردند.

            

به گزارش غلات نیوز به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اهمیت وجود فیبر‌های رژیمی در تغذیه برای سلامتی انسان از نظر علمی به اثبات رسیده است. فیبر‌های رژیمی ترکیباتی هستند که خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون دیابت، قلبی و عروقی و سرطان کلون را کاهش می‌دهند. غلات کامل به خصوص گندم یکی از منابع اصلی این فیبر‌های رژیمی است.
 سبوس گندم به دلیل داشتن املاح مفید و برخی ویتامین‌ها و همچنین فیبر‌های رژیمی اهمیت بالایی دارد، اما ترکیب دیگری به نام اسید فیتیک موجود است که مانع جذب املاح مفید در بدن می‌شود. محققان با کمک فناوری تحت عنوان «تخمیر سبوس» میزان این اسید را کاهش می‌دهند و باعث تولید نانی با خصوصیات کیفی و تغذیه‌ای بالا می‌شوند.
پژوهشگران کشور در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان با کاربرد این فناوری بهبود ارزش تغذیه‌ای و کیفی نان با استفاده از سبوس اصلاح شده را انجام دادند. این طرح با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد.

تثبیت میکروارگانیسم‌های مفید در سبوس
لاله مشرف مجری این طرح پژوهشی هدف از انجام آن را بهبود خصوصیات کیفی و ماندگاری نان، تثبیت میکروارگانیسم‌های مفید در سبوس، تهیه سبوس اصلاح شده و فاقد اسید فیتیک به روش تخمیر و بهبود ارزش تغذیه‌ای سبوب و محصولات نانوایی حاوی آن همچون نان، ماکارانی و بیسکویت دانست.
مشرف همچنین بیان کرد: در ایران تمام گندم تولیدی صرف تهیه محصولات غله‌ای شده و در این میان حدود ۹۰ درصد آن برای تهیه نان مصرف می‌شود. با توجه به آمار ارائه شده در ارتباط با کم خونی، کمبود کلسیم و مشکلات تغذیه‌ای در جامعه و ارتباط رژیم غذایی در بوجود آمدن و رفع این مشکلات، اصلاح خصوصیات تغذیه‌ای نان و در عین حال بهبود خصوصیات کیفی و تغذیه‌ای از اهمیت خاصی بر خوردار است.

ارائه روشی مناسب برای فرآوری سبوس
به گفته وی، سبوس در واحد‌های تولیدی «نان سبوس دار» به میزان متفاوت به صورت مستقیم به خمیر نان آماده برای پخت اضافه می‌شود. اسید فیتیک موجود در سبوس مانعی برای جذب عناصر معدنی مهم است؛ بنابراین ارائه روشی مناسب برای فرآوری سبوس در جهت کاهش اسید فیتیک امری ضروری به نظر می‌رسد. از سویی استفاده از محصولات حاوی فیبر‌های رژیمی منحصر به افراد یا گروه سنی خاص نبوده همه افراد برای تداوم سلامتی خود از آن می‌توانند استفاده کنند. این محصولات برای افراد مبتلا به بیماری دیابت یا مبتلا به بیماری‌های فشارخون و چربی بالا و افراد چاق جنبه درمانی دارد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان در ادامه گفت: برخی از پزشکان حتی مصرف مستقیم سبوس و افزودن آن به غذا را برای این بیماران توصیه می‌کنند که با توجه به وجود اسید فیتیک و عوارض ناشی از مصرف آن مانند ایجاد کم خونی و کمبود املاح مفید برای بدن و همچنین به دلیل ایجاد آسیب‌های مکانیکی و از بین بردن پرز‌های روده در اثر مصرف آن، فراوری سبوس ضرورت دارد. حسن فرآوری تخمیری سبوس علاوه بر از بین بردن اسید فیتیک، تثبیت میکروارگانیسم‌های مفید بر روی آن است. ضمنا در صورت تثبیت میکروارگانیسم‌های مفید استفاده از آن باعث بهبود خصوصیات کیفی نان حاصل می‌شود.
مشرف بیان کرد: در این تحقیق سعی شد با ارائه راهکار و روش مناسب به حفظ کیفیت و حتی بهبود خصوصیات تغذیه‌ای و کیفی نان ایرانی کمک شود؛ بنابراین تخمیر مستقیم سبوس به منظور کاهش اسید فیتیک و بهبود خصوصیات تغذیه‌ای آن مورد نظر قرار گرفت. ضمن آنکه با گسترش رشد میکرو ارگانیسم‌ها بر روی سبوس خصوصیات کیفی و رئولوژیکی نان بهبود می‌یابد.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١٩ خرداد ١٣٩٨        ساعت:     ٠٩:٤٧

 


خروج




آسیابانان ایرانی درباره دغدغه‌های صادراتی‌شان چه می‌گویند؟

در گزارش قبلی که درباره صادرات در صنعت آسیابانی بود، گفتیم که کلید باز شدن درهای بسته صادرات در صنعت آسیابانی، در دستان دولت است اما در این گزارش با تعدادی از آسیابانانی که در گذشته فعالیتی چشمگیر در این حوزه داشته‌اند و در حال حاضر مشکلات و موانع، انگیزه را برای ادامه راه از آن‌ها گرفته و فعالیتشان محدود و یا متوقف شده است، به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند؛ سیدرحیم فاضلی، مدیرعامل کارخانه آرد اندیمشک در گفت‌و‌گو با غلات نیوز گفت: تنها اقدام برای هموار کردن راه بسته صادرات آسیابانان ایرانی، تامین بدون دغدغه گندم است به این صورت که یا دولت از محل منابع داخلی در اختیارمان بگذارد یا اینکه راه واردات گندم خارجی را برایمان آزاد کند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۳/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۹۰۸ up
chf فرانک سويس ۴۲,۰۲۹ down
sek کرون سوئد ۴,۴۳۰ up
nok کرون نروژ ۴,۸۲۴ up
dkk کرون دانمارک ۶,۳۱۱ up
inr روپيه هند ۶۰۲ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۰۹۴ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۰۰۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۶۷۹ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۵ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۱,۳۲۹ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۳۳۵ up
zar راند ۲,۸۳۹ up
try لير ترکيه ۷,۰۹۲ down
rub روبل روسيه ۶۵۳ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۸۹۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۵ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۵۰ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۵۷۷ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۶۶ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۴۳۳ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۶۰ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۵۵ up
cny یوان چين ۶,۰۶۶ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۴,۴۳۱ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۵۹ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۳۹۵ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ up
eur یورو ۴۷,۱۲۷ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۸۹۷ down
gel لاری گرجستان ۱۵,۳۲۹ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۲۷ down
afn افغانی افغانستان ۵۲۵ down
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۳۵۰ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۶۰۲ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مقررات سخت بانکی پیش روی تولیدکنندگان رئیس هیأت مدیره شرکت نوفن تحکیم مطرح کرد:
بهبود کیفیت آرد در کارخانه‌های نان صنعتی به کمک بهبوددهنده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نان‌های صنعتی کشور مطرح کرد:
رفع تحریم ها مساوی با افزایش توان صادراتی ایران مدیرعامل کارخانه آرد داران مطرح کرد :
تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

مرشدی
کارخانه آرد هرندی
 صنایع پخت مشهد
 سنبل ماهدشت
سرچشمه شاهرود
کنگان
دره شهر
اطمینان
کیسه نان
شهاب کیا آرمان
مریانجکار
جوانه شوشتر
پویان صنعت
گل آرد زاگرس