صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  اگر نان را از رژیم غذایی خود حذف کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟

  نان‌ها از لحاظ ارزش غذایی که دارند اثرات متفاوتی در بدن ایجاد می‌کنند به عنوان مثال نان‌های فاقد سبوس اثرات نامطلوبی همچون چاقی، کاهش املاح بدن و عناصری مانند کلسیم، منیزیم، روی، آهن در پی دارد که این عوامل خود می‌توانند زمینه ساز بروز بیماری‌های دیگر شوند. به همین خاطر توصیه کارشناسن این است که از مصرف اینگونه نان‌ها پرهیز شود.

            

به گزارش غلات نیوز ،  از این رو بسیار مهم است که در مصرف نان با ارزش غذایی مناسب دقت کافی صورت بگیرد.
نان کامل گندم و نان کامل چاودار یا آرد گندم کامل همگی خوب و مفید هستند. این محصولات کاملا سالم هستند اما در مورد نان سفید باید بدانید که برای بدن شما چندان مفید نیست. در قرن ۲۰ طریقه تهیه آرد و خمیر به طور کلی تغییر کرد و موادی که به ترکیب خمیر افزوده شد به طور کلی زمان رسیدن خمیر (ور آمدن) را تغییر داد. همین امر دلیل اصلی پیشنهاد ما برای عدم مصرف نان سفید است.

دلایل عدم مصرف نان سفید در قرن جدید
 بی‌مصرف بودن
گندم در زمان رشد حاوی ویتامین‌های بسیار زیادی است. اما پس از فرآوری شدن، تمامی این مواد غذایی مفید از بین می‌روند. حتی در آرد سفید گندمِ باکیفیت هم فقط ۳۰ درصد از مواد مغذی و ویتامین‌ها باقی می‌مانند. این در حالیست که همین مقدار کم هم دو هفته پس از فرآوری شدن به طور کامل از بین می‌روند.
عمر مفید آرد سفید در دمای اتاق ۱۲ ماه است.

 بی‌مزه بودن
نان‌های فانتزی سفید تقریبا هیچ طعم و مزه خاصی ندارند. به همین خاطر است که همیشه مورد توجه مردم قرار دارند زیرا باعث نمی‌شوند که طعم غذایی که به همراه آن میل می‌کنند، از بین برود یا دستخوش تغییر شود. اما در مقایسه با نانی که با آرد کامل تهیه شده هیچ مزه بهتری ندارد.

 مواد سمی
به دلیل بالا بودن تقاضای نان، تولید آن در دنیای مدرن نیز بسیار زیاد است. برای پاسخگویی به این میزان درخواست، کشاورزان از کودهای شیمیایی برای از بین بردن آفات استفاده می‌کنند تا مطمئن شوند که محصولات آنها در کوتاه‌ترین زمان، به بهترین شکل برداشت می‌شوند. بعلاوه، برای سفید کردن آرد هم کارخانه‌ها از موادی استفاده می‌کنند که ما برای شست‌وشو استفاده می‌کنیم: بنزوئیل پروکساید، پرسولفات و دی‌اکسید کلر.
پیش از خریدن نان مطمئن شوید که با آرد ارگانیک تهیه شده است نه آرد تصفیه شده.

مشکلات پوستی
ظاهر ما بر اساس چیزی که می‌خوریم تغییر می‌کند. اگر یک نفر محصولات آردی زیادی مصرف کند احتمال اینکه با مشکلات پوستی زیادی مواجه شود زیاد است. اکنه اصولا در اثر گلوتن به وجود می‌آید که در نان به وفور یافت می‌شود. باید بدانید که بدن توانایی دفع گلوتن را ندارد و به همین خاطر باعث ایجاد مشکلات روده‌ای می‌شود. اگر پوست خرابی دارید بهتر است اول رژیم غذایی خود را تغییر دهید، بعد سراغ پزشک متخصص پوست بروید.

 مشکلات گوارشی
گلوتن می‌تواند مشکلات گوارشی زیادی برای فرد ایجاد کند. نان‌ غلات کامل عموما حاوی مواد غذایی مفیدی همچون فیبر است اما آرد این ماده را ندارد. ۵ تا ۶ برش از نان غلات کامل برای تامین فیبر موردنیاز بدن کافیست. اگر بخواهید به واسطه مصرف سبزیجات و میوه به این میزان فیبر برسید باید روزانه ۱۴ سیب، ۲۱ هویج، ۲۵ گوجه‌فرنگی و حدود ۲٫۵ کیلوگرم خیار مصرف کنید.

 پیری زودرس
همان طور که در بالا ذکر کردیم، آرد سفید و نان سفید هیچ فایده و خاصیتی ندارد. مصرف غذاهایی که هیچ ویتامینی به بدن نمی‌رسانند باعث می‌شوند بدن سریع‌تر از روند معمول پیر شود.

 اعتیاد
نان همچون مواد مخدر است. آرد سفید میزان قند خون را افزیش می‌دهد و نتیجه این امر چیزی نیست جز بالا رفتن انسولین. قتی یک اسلایس نان سفید می‌خورید، قند خون زیاد می‌شود، اما بسیار سریع پایین می‌آید و باعث می‌شود تا احساس بدی به فرد دست دهد و نتیجه مشتاق خوردن کربوهیدرات بیشتری بشود تا حس خوب پیدا کند. تغییرات شدید قند خون می‌تواند در نهایت به دیابت منجر شود.

 اضافه وزن و چاقی
بیش از ۷۰ درصد افرادی که مصرف نان سفید را قطع می‌کنند، در عرض ۲ هفته وزن خود را از دست می‌دهند. یک تکه نان سفید با اندازه متوسط حاوی ۰٫۶ گرم فیبر است و بقیه مواد موجود در آن به چربی در بدن تبدیل می‌شود. شاید جالب باشد بدانید که شاخص گلایسمی نان بیشتر از شکلات است. نشاسته موجود در نان‌های شیرین و شیرینی‌ها در سیستم گوارش به گلوکز تبدیل و وارد جریان خون می‌شوند. به همین خاطر است که خیلی زود احساس گرسنگی به شما دست می‌دهد.

تفاوت آرد سفید با آرد کامل در چیست؟
دانه گندم از سه بخش اصلی تشکیل شده است:
جوانه: حاوی چربی و اندکی پروتئین
سبوس: حاوی فیبر
آندوسپِرم: حاوی نشاسته و مقادیری پروتئین
آرد سفید طی مراحل تصفیه از جوانه و سبوس پاک می‌شود و فقط آندوسپرم گندم برایش باقی می‌ماند. به‌عبارتی حاوی مواد مغذی کمتری است، چراکه عمده فیبر و پروتئین گندم در جوانه و سبوس ذخیره می‌شوند.
این‌درحالی‌است که جوانه و سبوس در آرد کامل نگه داشته شده‌اند. بنابراین آرد کامل گندم انتخاب مغذی‌تری است. منتها دقت داشته باشید که آرد کامل جاذب‌تر است و برای به‌عمل‌آوردنش باید مایع بیشتری اضافه کنید. درنتیجه خمیری که به دست می‌دهد چسبناک‌تر خواهد بود و ورزدادنش مهارت بیشتری می‌طلبد.
آرد کامل غلات به‌نسبت آرد سفید دارای گلوتن کمتری است. به‌همین دلیل نان‌هایی که با آرد کامل پخت می‌شوند سنگین‌ترند و بافت فشرده‌تری دارند.
این را هم بدانید که آرد گندم سفید از ماندگاری بالاتری برخوردار است. حتما می‌پرسید چرا؟ در آرد کامل جوانه گندم هم استفاده شده است. جوانه به‌دلیل محتویات روغنی زودتر در مجاورت اکسیژن طعم نامطلوب پیدا می‌کند. درضمن آرد سفید طعم ملایم‌تری دارد.
هنگام خرید آرد هم به موارد مصرف که پشت بسته‌بندی درج می‌شود دقت کنید. بعضی آردها اصطلاحا همه‌کاره‌اند و برای پخت انواع نان و شیرینی به‌درد می‌خورند. اگر هم روی بسته‌بندی آردی چند صفر دیدید، بدانید که تعداد صفرها به درصد سبوس‌گیری اشاره دارد. یعنی هرچه تعداد صفرها بیشتر باشد، سبوس بیشتری از آرد گرفته شده و آرد نرم‌تر و سبک‌تر است. ازاین‌رو آرد سه یا چهار صفر برای مصارف قنادی کاربرد دارد.
اگر نان را از رژیم غذایی خود حذف کنیم چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟
با این توضیحات آیا نان سفید و محصولاتی که با آرد سفید تهی شده‌اند را از رژیم غذایی خود حذف خواهید کرد؟

منبع:پایگاه خبری تیک

 

                                     تاریخ:      شنبه ٤ خرداد ١٣٩٨        ساعت:     ١٠:٠٤

 


خروج




پربازدیدترین

سامانه جامع فروش آرد راه‌اندازی می‌شود

اختصاصی/ سرپرست اداره کل آرد و نان شرکت بازرگانی دولتی ایران از راه‌اندازی سامانه‌ای جامع برای فروش آرد خبر داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۴۵۶ up
chf فرانک سويس ۴۳,۶۸۵ down
sek کرون سوئد ۴,۴۸۱ up
nok کرون نروژ ۴,۳۵۷ up
dkk کرون دانمارک ۶,۲۶۹ down
inr روپيه هند ۵۵۶ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۳۲۱ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۶۶۸ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۹۹۹ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۱۹ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ eq
cad دلار کانادا ۳۰,۹۶۴ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۳۷۳ up
zar راند ۲,۴۱۳ up
try لير ترکيه ۶,۱۶۵ eq
rub روبل روسيه ۶۰۹ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۶ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۴۹۰ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۸۶۱ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۲۲ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۳ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۵۷۹ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۸۹ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۷۰۱ up
cny یوان چين ۵,۸۹۹ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۸۷۱ up
myr رينگيت مالزی ۹,۷۸۰ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۲۷۵ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ up
eur یورو ۴۶,۷۳۲ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۲۲۴ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۵۷۲ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۹۹ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۸ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۵۲۲ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۳,۴۰۳ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۹۶ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

پارس ترک
.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت