راهکارهایی به دستگاه های دولتی برای ارتقا کیفیت نان / چه اقداماتی برای کیفیت بخشی به نان مغفول مانده است؟!
رسیدن به نقطه تعالی در مقوله کیفیت درواقع یک حرکت همگانی را می طلبد اینکه همه ارگان های دخیل در حوزه نان دست به دست یکدیگر داده و یک زنجیره متصله را برای تحقق کیفیت نان ایجاد نمایند.
از آنجا که رسیدگی به وضعیت استاندارد دستگاه های پخت نان مستقر در نانوایی ها درحال حاضر بدون متولی رها شده ابتدا لازم است سازمان استاندارد نظارت بر استاندارد دستگاه های پخت نان نصب شده در واحدهای صنفی تولید نان را جزو برنامه های خود قرار داده و برای این مساله اهمیت زیادی قائل شود. چرا که متاسفانه عدم برخورداری برخی از این دستگاه ها از نشان استاندارد علاوه بر اینکه سلامت نیروی استفاده کننده از دستگاه را به مخاطره می اندازد بلکه میتواند در افت کیفیت محصول تولیدی هم اثر گذار باشد.لذا ضروری است سازمان استاندارد ابتدا با تعامل انجمن صنفی تولیدکنندگان ماشین آلات پخت نان در مرحله تولید، بازار را تحت کنترل قرار دهد و نیز با همکاری اتحادیه های صنف نانوایان و اتخاذ راهکارهایی اساسی از ورود دستگاه های غیر استاندارد به واحدهای نانوایی جلوگیری نماید.
اما سازمان صنعت معدن و تجارت موظف است در حوزه نان که درواقع به نوعی یک صنعت به شمار می آید با جدیت بیشتر و قوی تر عمل کرده و با ایجاد اتاق فکرهایی متشکل از متخصصین و کارشناسان و پیشکسوتان حوزه نان تحقق امر کیفیت را جزو برنامه های اصلی خود قرار دهد
از سوی دیگر وزارت بهداشت و دانشگاه علومپزشکی باید جدیت بیشتری در نظارت بر مصرف افزودنی در واحدهای صنفی نان به خرج دهند چنانچه سال گذشته هم از سوی برخی از مسئولین همین دستگاه ها اظهاراتی در خصوص وضعیت بحرانی استفاده از افزودنی های شیمیایی غیرمجاز در فرایند تولید نان مطرح شد و امید است در سال جاری خودشان که متولی اصلی رسیدگی به این مساله هستند با جدیت بیشتری در این راستا وارد عمل شوند.
قطعا از اتحادیه های صنفی انتظار بیشتری می رود که در کنار انجام وظایف محول شده آموزش نانوایان را که در قانون نظام صنفی جزو اختیارات اتحادیه ها ذکر گردیده، بسیار مهم تلقی شمرده و اجرای آن را با همکاری ارگان های مربوطه به صورت مستمر ادامه دهند.( البته به شرط آنکه آموزش باکیفیت و کاربردی باشد(.
قطعا تا زمانی که گندم کیفی نباشد تولید آرد باکیفیت و به تبع آن نان مرغوب دور از انتظار خواهد بود( البته ناگفته نماند که عوامل دیگری هم در کیفیت نان نقش دارند اما قطعا نقش کیفیت آرد پررنگ تر است) لذا اینبخش که بر عهده جهاد کشاورزی بوده نیازمند کارشناسی و برنامه ریزی است. جهاد کشاورزی باید با تامین بذرهای کیفی و تجهیزات مناسب، آموزش و تقویت دانش کشاورز و تربیت کارشناسان زبده جهت کنترل فرایند تولید رشد تولید گندم کیفی را در کشور رقم بزند.
اما نقش مجلس شورای اسلامی در این زمینه قابل توجه است. قطعا پیگیری مساله کیفیت نان در مجلس میتواند منجر به تصویب یک قانون برای این مساله و البته الزام برای اجرای آن شود اما دریغ از اینکه جایگاه نان در مجلس شورای اسلامی فراموش شده و متاسفانه جایی در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها ندارد.
امید است در سال ۹۸ بالاخره سطح کیفیت و سلامت نان به زنگ خطری برای مسئولین تبدیل شود تا شاید به فکر ارتقای آن بیافتاند...
تاریخ: سه شنبه ٢٠ فروردين ١٣٩٨ ساعت: ١٠:٣٤
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|