صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  راهکار استان یزد در کاهش تنورهای شعله مستقیم نان

  اختصاصی/ چند سالی است که بحث جایگزینی دستگاه‌های حرارت غیرمستقیم به جای تنورهای گلی که شعله‌اش مستقیم روی نان می‌نشیند، مطرح است اما هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته و اتفاقاً نان ‌تنوری، مشتریان پر و ‌پا قرص‌تری دارد.

            

 مخالفین تنورهای سنتی حرارت مستقیم معتقدند نان‌های تنوری نیاز به خمیری با کیفیت و البته مقاومت بالا دارند بنابراین در مواقعی که نانوا آرد سست تحویل بگیرد، به طور ناخودآگاه مصرف نمک به منظور بهبود سستی آرد بالا می‌رود به ویژه اگر فصل تابستان هم باشد و نهایتا بحث شوری نان و خطرآفرینی برای سلامت مصرف‌کننده را به دنبال خواهد داشت...
اما یزد یکی از استان‌هایی است که‌ بالغ بر۶۵ درصد از واحدهای صنفی نان آن، تنور حرارت مستقیم دارند.
جلال پیروزی‌فر، رئیس اتحادیه نانوایان یزد در این باره به غلات نیوز می‌گوید: خمیری که قرار است در تنور گلی قرار داده شود، نیاز به نمک بیشتری دارد به همین خاطر نان یزد عمدتا شور است.
به گفته وی، اغلب واحدهای نانوایی یزد، قدیمی و با متراژ کم هستند به طوری که صرفا قابلیت تجهیز تنور را  دارند و با توجه به کمبود فضا، امکان تعبیه دستگاه در این واحدها نیست.
پیروزی‌فر بیان کرد: اداره استاندارد یزد با تنورهای سنتی در واحدهای صنفی مخالفت کرده و درصدد است با برنامه‌ریزی و اجرای روش‌هایی، این مساله را ساماندهی کند.
اما حمید پایدار اردکانی، مدیرکل شرکت غله استان یزد در این خصوص به غلات نیوز گفت: متاسفانه به دلیل گرایش مردم یزد به نان تنوری، برخی از واحدها اقدام به جایگزینی تنور به جای دستگاه استاندارد و حرارت غیرمستقیم می‌کنند.
وی افزود: تنورهای سنتی دارای مضراتی هستند که باید کنترل شود از جمله اینکه مصرف نمک را در خمیر افزایش می‌دهد، گاهی مواقع سوخته‌های نان در دیواره تنور باقی مانده و به نان بعدی می‌چسبد. علاوه بر این‌ها سرعت کار با تنور نسبت به دستگاه پایین‌تر است.
پایدار خاطرنشان کرد: بیش از هرچیز نیاز است فرهنگ مصرف نان‌های سالم برای مصرف‌کنندگان جا بیفتد و مردم با آگاهی به خرید نان اقدام نمایند اما متاسفانه متولی برای این مساله تعریف نشده است.
محمدحسین ماجدی، رئیس اداره کل استاندارد استان یزد نیز در این خصوص توضیح داد: بر اساس تلاش‌های صورت گرفته، دیگر مجوز واحد نانوایی دارای تنور صادر نخواهد شد.
اداره کل استاندارد استان یزد در تلاش است با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و شرکت غله استان، این مساله را در واحدهای تنوری اصلاح نماید به این صورت که قسمت آتشدان (شعله حرارت مستقیم تنور) با یک صفحه پوششی از قسمت پخت جدا شود بدین ترتیب شعله مستقیما روی نان قرار نخواهد گرفت. هم‌اکنون درحال تشویق نانوایان به انجام ‌این امر هستیم.
به گفته ماجدی، ذائقه مردم یزد غالبا به نان تنوری سنتی گرایش دارد و واحدهای مجهز به دستگاه، مشتری چندانی ندارند.
رئیس اداره کل استاندارد یزد گفت: بنری جهت اطلاع‌رسانی و ‌آگاه‌سازی مردم تهیه کرده‌ایم تا بر مبنای آن‌ از خرید نان تولید شده با حرارت مستقیم اجتناب شود. این بنر اوایل سال آتی در کلیه نانوایی‌های سنتی استان نصب خواهد شد.


 

                                     تاریخ:      شنبه ٢٥ اسفند ١٣٩٧        ساعت:     ١١:١٢

 


خروج




پربازدیدترین

سامانه جامع فروش آرد راه‌اندازی می‌شود

اختصاصی/ سرپرست اداره کل آرد و نان شرکت بازرگانی دولتی ایران از راه‌اندازی سامانه‌ای جامع برای فروش آرد خبر داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۹/۰۳/۱۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۴۵۶ up
chf فرانک سويس ۴۳,۶۸۵ down
sek کرون سوئد ۴,۴۸۱ up
nok کرون نروژ ۴,۳۵۷ up
dkk کرون دانمارک ۶,۲۶۹ down
inr روپيه هند ۵۵۶ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۳۲۱ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۵,۶۶۸ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۹۹۹ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۱۹ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ eq
cad دلار کانادا ۳۰,۹۶۴ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۶,۳۷۳ up
zar راند ۲,۴۱۳ up
try لير ترکيه ۶,۱۶۵ eq
rub روبل روسيه ۶۰۹ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۱۶ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۴۹۰ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ up
sgd دلار سنگاپور ۲۹,۸۶۱ up
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۴۲۲ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۲۶۳ up
mmk کيات ميانمار (برمه) ۳۱ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۴,۵۷۹ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۸۹ up
lyd دينار ليبی ۲۹,۷۰۱ up
cny یوان چين ۵,۸۹۹ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۸۷۱ up
myr رينگيت مالزی ۹,۷۸۰ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۲۷۵ up
jod دينار اردن ۵۹,۲۴۰ up
eur یورو ۴۶,۷۳۲ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۲۲۴ up
gel لاری گرجستان ۱۳,۵۷۲ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۹۹ up
afn افغانی افغانستان ۵۴۸ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۷,۵۲۲ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۳,۴۰۳ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۰۹۶ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

رنگ آرد ملاک سبوس دار بودن آرد نیست مدیرکل غله و خدمات بازرگانی زنجان:
تلاش برای حفظ کیفیت در زنجیره گندم، آرد و نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان مطرح کرد؛
اشاعه فرهنگ نان کامل تنها به حرف نیست، باید عملیاتی شود نایب رئیس انجمن علوم و فنون غلات اصفهان:
واسطه‌ها، دردسرساز تولید در گفت‌وگو با غلات نیوز مطرح شد:
کیفیت آرد در تبریز متوسط است مدیرکل غله آذربایجان شرقی:
سنگ‌اندازی‌های اداره دارایی شهرستان، دغدغه‌ای بزرگ برای ما مدیرعامل کارخانه آرد وحدت سراوان مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

پارس ترک
.
.

 

صوتی

شمس آذر
کنگان
سراوان
کوثر
پارس یزد
جوانه شوشتر
زرین خوشه
آذرغله
نارد
مرشدی
سنبل
فخر زنجان
گل ارد
اتحادیه
فجر سنندج
فدک رودان
مراوه
طراوت
ستاک
روشن نصر
ذهاب
آردیا
شریعت