صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نشست تخصصی به نژادی غلات در دانشگاه یزد برگزار شد

  نشست تخصصی با موضوع به‌نژادی عضو جدید خانواده غلات و جوجوبا در دانشگاه یزد برگزار شد.

            

به گزارش غلات نیوز از موج ، حسین شاهسوند حسنی عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و مدیر طرح‌ کلان ملی ذخایر ژنتیکی گیاهی ایران در نشست تخصصی با موضوع به‌نژادی عضو جدید خانواده غلات ، تریتیپایرم و درختچه معجزه، جوجوبا به بیان پژوهش‌ها و دستاوردهای اخیر در ارتباط با جوجوبا (هوهوبا) در ایران و جهان پرداخت و ضمن معرفی خصوصیات مورفولوژیکی، سیتوژنتیکی و ژنتیکی این گیاه، به بیان فواید کشت این درختچه معجزه در ایران و بخصوص در منطقه خشک و شور استان یزد اشاره و بخش اقتصادی این گیاه را دانه حاوی روغن گران‌بها برای باغداران عنوان کرد.

در ادامه در فرصت پرسش و پاسخ، پس از بحث و تبادل نظر مدیران و کارشناسان مدعو و ارائه نقطه نظرهای سازنده، مقرر شد تا طرح‌های پژوهشی مشترکی در این زمینه در پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد ازسوی سیدابراهیم سیفتی برنامه‌ریزی و درسال آتی به منظور بررسی پتانسیل رشد و بهره‌برداری این گیاه در خاک و اقلیم استان یزد اجرایی شود.

موسس و رییس سابق پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان در بخش دوم این نشست، با معرفی سومین گیاه دست‌ساخت بشر ، به بیان روش‌های به‌زراعی، به‌نژادی و جراحی این غله جدید پرداخت و تحمل بالای این نُتاج حاصل از تلاقی گندم و علف شور ساحلی Thinopyrum bessarabicum نسبت به شوری را دلیل سازگاری و ضرورت کشت آن در اقلیم استان یزد بیان نمود.

دکتر شاهسوند حسنی تصریح کرد: در راستای تولید ارقام مقاوم به تنش شوری به عنوان صفتی پلی‌ژنیک تلاش‌های محققین اصلاح نبات دانشگاه کمبریج و مرکز تحقیقاتی جی‌آی‌سی وابسته به شورای تحقیقات بیولوژی و بیوتکنولوژی انگلستان از سال 1990 تا 1998 میلادی منجر به تولید لاین‌های اولیه غله جدید غیرایرانی تریتیپایرم شد بطوری که لاین حاصل، قادر به تحمل تنش شوری حاصل از 250 میلی مول نمک طعام در شرایط هیدروپونیک بودند.

وی افزود: اگرچه در لاین‌های غله جدید تریتی‌پایرم اولیه غیرایرانی، شواهدی محکم دال بر دارا بودن پتانسیلی بالقوه مبنی بر ظهور به عنوان یک گیاه زراعی جدید و مقاوم به تنش شوری دیده می‌شود، اما این غله مصنوعی نوظهور دارای برخی صفات نامطلوب زراعی از جمله ریزش سنبلچه هنگام رسیدن، پنجه‌دهی زیاد و عملکرد نسبتا پایین در مقایسه با ارقام اصلاح شده گندم و تریتیکاله هستند که بسیاری از معایب مذکور در گذر این سالها حذف و یا کمرنگ شده و همچنین امکان اصلاح آن از طریق گزینش ژنوتیپهای ثانویه در نسل‌های تفرق و تلاقی برگشتی وجود دارد.

این گزارش می‌افزاید: در فرصت پرسش و پاسخ دوم نیز در مورد پروژه‌های قابل انجام بین دانشگاهی بحث و تبادل نظر شد. دکتر شاهسوندحسنی در پاسخ به دعوت دکتر کمالی، رییس پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد مبنی بر ادامه همکاریهای مستمر دانشگاه شیراز با دانشگاه یزد، با اظهار آمادگی کامل برای اجرای پروژه‌های کلان استانی و ملی بر روی دو گیاه مذکور، پروژه پژوهشی آغاز شده خود با دکتر سیدابراهیم سیفتی را فصل جدیدی بر دستاوردهای علمی بر روی این غله متحمل به شوری در استان یزد دانست.

روغن جوجوبا (به انگلیسی Jojoba oil)، مایع تولید شده در دانه گیاه Simmondsia chinensis (نام علمی جوجوبا) است. جوجوبا درختچه‌ای است که بومی جنوب آریزونا، جنوب کالیفرنیا و شمال غرب مکزیک بوده و تا حدود ۵۰٪ از وزن دانه آن به دلیل وجود روغن آن است. این ترکیب، ماندگاری بالا و مقاومت فوق‌العاده‌ای را در دماهای بالا در مقایسه با روغن‌های گیاهی دارد و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین E و ب‌کمپلکس، روی، مس، سلنیوم، کروم و ید است. شایان ذکر است روغن جوجوبا به عنوان سوخت زیستی هواپیماها و جت‌ها مطرح است.

در این نشست مدیران و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و محیطزیست، سازمان سیما و منظر شهرداری یزد و مرکز تحقیقات کشاورزی استان، همچنین مرکز ملی تحقیقات شوری کشور، سایر ارگان‌های ذیربط و جمعی از اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه یزد و برخی دیگر از استادان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان حضور داشتند.

 

                                     تاریخ:      شنبه ٢٥ اسفند ١٣٩٧        ساعت:     ١٠:١٤

 


خروج




پربازدیدترین

در فصل خرید امسال مشوقه‌هایی برای کشاورزان لحاظ خواهد شد

دکتر یزدان سیف اظهار کرد: دولت در تلاش است تا در فصل خرید آتی، مشوقه‌هایی را برای قشر کشاورز لحاظ کند از جمله اینکه امسال مطالبات کشاورزان صد درصد به صورت نقدی پرداخت شود و همچنین کرایه حمل و جایزه پاکی به آن‌ها تعلق گیرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۱۲/۲۲
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۹۷۸ down
chf فرانک سويس ۴۱,۶۸۲ up
sek کرون سوئد ۴,۴۸۳ eq
nok کرون نروژ ۴,۸۶۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۳۵۴ up
inr روپيه هند ۶۰۳ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۱۰۴ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۰۳۶ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۷۳۶ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۱ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ up
cad دلار کانادا ۳۱,۴۲۹ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۷۲۹ down
zar راند ۲,۹۲۰ down
try لير ترکيه ۷,۶۹۴ down
rub روبل روسيه ۶۴۱ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۳۱ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۶۴۰ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۹۶۰ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۰۴۲ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۴۸ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۵۰۲ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۵۹۵ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۲۸۲ up
cny یوان چين ۶,۲۶۰ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۷۱۷ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۶۸ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۱۱۰ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۷,۳۹۷ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۰۸ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۶۲۶ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۴۲ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۸ down
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۶۵۵ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۸ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۹,۶۴۲ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

بهبود کیفیت آرد در کارخانه‌های نان صنعتی به کمک بهبوددهنده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نان‌های صنعتی کشور مطرح کرد:
رفع تحریم ها مساوی با افزایش توان صادراتی ایران مدیرعامل کارخانه آرد داران مطرح کرد :
تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:
گمرک جمهوری اسلامی ایران شرایط واردات گندم عبور موقت را تسهیل بخشد سیف در گفت‌وگوی اختصاصی با غلات نیوز تأکید کرد:
کیفیت پایین گندم‌های دریافتی از سیلوی بخش خصوصی مدیرعامل کارخانه آرد کرج (کردان):

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد داران
زر
آذر غله
مرشدی
کارخانه آرد هرندی
مراوه تپه
 صنایع پخت مشهد
 سنبل ماهدشت
کیسه نان
شهاب کیا آرمان
مریانجکار
جوانه شوشتر
پویان صنعت
گل آرد زاگرس
آشخانه
شمس آذر