مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان سمنان:
اهتمام ویژه و متحد استان در سال جاری منجر به رشد کیفی گندم شد
اختصاصی/ محمدباقر منوچهری گفت: امسال مبارزه با آفت سن از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان به صورت گسترده انجام شد، همچنین برخی از ارقام را تغییر دادند و ارقام کیفی جایگزین گردید و مجموع همه این عوامل موجب شد ما امسال نسبت به سالهای قبل گندم کیفی در اختیار داشته باشیم، اگرچه هنوز هم نیاز به گندم کیفی جهت اختلاط در استان سمنان وجود دارد.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان سمنان در گفتوگو با غلات نیوز بیان کرد: استان سمنان 5 کارخانه آردسازی و مجموعاً 280 هزار تن ظرفیت ذخیرهسازی دارد که 150 هزار تن آن متعلق به کارخانههای آرد و بخش خصوصی است و 130 هزار تن آن هم به بخش دولتی تعلق دارد که شامل سیلوی بتنی، انبار روباز و مکانیزه شهرستان شاهرود میشود.
منوچهری با اشاره به خرید 86 هزار تن گندم در سال 97 گفت: این میزان خرید تقریباً معادل مصرف سالانه استان سمنان است. اما به لحاظ کیفی با توجه به شرایط آب و هوایی در سطح استان هرچه از سمت شرق به سمت غرب حرکت میکنیم، کیفیت گندمها کمتر میشود. بهترین گندم استان متعلق به منطقه کالپوش در شمال شهر میامی است، منطقه کوهستانی که متأثر از آب و هوای خزری بوده و نوع تولید گندم این منطقه عمدتاً از نوع گندم دیم است و به لحاظ کیفی وضعیتی تقریباً مشابه گندم استان گلستان دارد. عمدتاً گندم این منطقه به منظور اختلاط و ارتقاء کیفیت آرد و نان در سطح استان مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: گندم استان سمنان تقریباً معادل مصرف استان است اما به لحاظ تقویت آرد و پایداری کیفیت نان لازم است که با گندمهای کیفی اختلاط شود. با پیگیریهایی که با شرکت بازرگانی دولتی انجام دادهایم، تلاش کردهایم این مساله در استان سمنان عملیاتی شود که در سال جاری تا کنون برنامه حمل 30 هزار تن گندم را از استان گلستان اخذ کردهایم. خوشبختانه مشکلات حمل و نقل در استان سمنان مطرح نبود، با توجه به اینکه خودم به شخصه وارد مذاکره با رانندگان شرکت حمل و نقل آبادان شدم و به نوعی تضمین لازم را به آنها دادم که تلاش میشود پرداخت کرایه حمل در سریعترین زمان ممکن صورت گیرد، به موقع به وضعیت پرداختی رسیدگی شد و گاهی مستقیماً کرایه حمل را به رانندگان پرداخت کردیم. خوشبختانه با توجه به این مسأله، هیچ چالشی در خصوص حمل و نقل گندم از استان گلستان نداشتیم و حتی از این بابت هم مورد تقدیر استاندار سمنان واقع شدیم.
منوچهری در ادامه با بیان اینکه میزان خرید گندم در استان سمنان نسبت به سال گذشته 6 درصد بیشتر بوده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه از لحاظ کیفی هم با توجه به شرایط آب و هوایی و آنالیزهایی که روی گندم صورت گرفته، سطح کیفی گندمهای خریداری شده نسبت به سال گذشته بالاتر بوده است.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان سمنان در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به ظرفیتهای آردسازی استان تصریح کرد: مجموعاً ظرفیت آردسازی در استان ما بسیار بیشتر از ظرفیت مصرف است که البته این معضل در سراسر کشور وجود دارد و از مازاد ظرفیت تولید در سراسر کشور برخورداریم. کارخانههای استان سمنان به منظور تکمیل ظرفیت خالیشان درصدد بازاریابی در حوزه مصارف صنف و صنعت هستند. البته یکی از کارخانههای استان هم سال گذشته در حوزه صادرات ورود کرد اما با توجه به چالشهای این بازار اعم از مقررات گمرکی و مشکلات پیرامون تأمین گندم، متأسفانه این مسأله متوقف شد. ضمن اینکه کارخانههای استان در بخش آزاد مشتریان خارج از استانی هم دارند بالاخص در حوزه نان سنگک که بخش عمدهای از آرد کارخانههای سمنان برای واحدهای تولید نان سنگک تهران ارسال میشود.
منوچهری در ادامه با بیان اینکه مجموعاً کیفیت نان استان سمنان قابل قبول است، اظهار کرد: در حال حاضر عمده نانهای مصرفی سمنان، بربری و لواش است. البته تعداد واحدهای تولید نان سنگک در سطح استان بسیار کم بود اما با آزادسازی 20 درصدی در سطح استان، واحدهای تافتون و سنگک آزاد شد و این مسأله موجب گردید بر تعداد نانواییهای سنگک در سطح استان اضافه شود. قبل از آزادسازی، استان سمنان شاید تنها از یک یا دو واحد نانوایی سنگک برخوردار بود اما در حال حاضر تعداد سنگکیهای ما خوشبختانه به حدود 15 واحد رسیده است.
وی ادامه داد: کیفیت نان، متغیرهای متعددی دارد؛ نخست گندم کیفی، مرحله دوم کارخانهای که بتواند گندم کیفی را تبدیل به آرد کیفی کند و مرحله سوم نانوای ماهر که آرد مرغوب را تبدیل به نان باکیفیت کند. ضمن اینکه باید در نظر داشت نانوا مهمترین نقش را در ارتقاء کیفیت دارد. اما با توجه به ثابت بودن 4 ساله نرخ نان، متصدیان نانوایی افزایش دستمزد کارگری را متقبل نمیشوند. همین مسأله موجب گردیده کارگرانی را با هزینه کمتر جذب نموده و کارگران ماهر تلاش کنند از این حرفه خارج شوند. علاوه بر این، کارگران به دلیل عدم تأمین درآمد مکفی در فواصل زمانی کوتاهمدت محل کار را ترک و نیروی جدید جایگزین میشود. متأسفانه بیتوجهی به این مسأله موجب شده علیرغم اینکه آرد با کیفیت خوبی در اختیار داریم، نان در کل کشور کیفیت مناسبی نداشته باشد.
منوچهری اظهار کرد: نانوایی حرفهای است که نیاز به تجربه و تخصص دارد اما ورود نیروی کار کمتجربه این حرفه باعث گردیده ما هزینهای را متحمل شویم و آن هزینه متأسفانه بهای سلامتی است. با توجه به اینکه نان در سبد خانوار نقش پررنگی دارد، از ارزش و جایگاه والایی در سلامت مصرفکننده برخوردار است لذا باید به این بخش توجه شود که نیروی کار نانوایی از وضعیت اشتغال و معیشتش اطمینان خاطر داشته باشد تا بتواند نان خوب تولید کند اما متأسفانه این مسأله مهم، موضوعی است که در تصمیمگیریها از آن غافل میشویم.
تاریخ: سه شنبه ١٦ بهمن ١٣٩٧ ساعت: ١٠:٥٦
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|