صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  کشف یک آنتی‌اکسیدان طبیعی در سبوس غلات

  پژوهشگران آمریکایی در بررسی غلات توانستند نوعی آنتی‌اکسیدان طبیعی پیدا کنند که می‌تواند مانع فساد زودهنگام مواد غذایی شود.

            

به گزارش غلات نیوز به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهشگران "دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا" (PSU)، یک آنتی‌اکسیدان طبیعی در سبوس غلات پیدا کرده‌اند که می‌تواند غذا را برای مدت بیشتری حفظ کند و جایگزین مناسبی برای آنتی‌اکسیدان‌های مصنوعی باشد که در حال حاضر در صنایع غذایی به کار می‌روند.
"اندرو الدر" (Andrew Elder)، فارغ‌التحصیل دکتری علوم غذایی دانشگاه پنسیلوانیا گفت: جایگزین کردن ترکیبات مصنوعی با ترکیبات طبیعی، موفقیت بزرگی در صنایع غذایی به شمار می‌رود.
پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا، ترکیباتی موسوم به "آلکیل رزورسینول‌" (Alkylresorcinol) را مورد بررسی قرار دادند. گیاهانی مانند گندم، گندم سیاه و جو، به صورت طبیعی و برای پیشگیری از بروز قارچ و باکتری، این ترکیب را تولید می‌کنند. هدف پژوهشگران، بررسی امکان حفظ غذاها با استفاده از همین روش بود.

در راستای همین تصمیم، سازمان‌های مربوط به صنایع غذایی نیز سعی دارند غذاهایی تولید کنند که با روغن‌های سالم حاوی اسیدهای چرب امگا 3 غنی شده باشند. افزودن این روغن‌های سالم به غذاهایی که به صورت طبیعی فاقد آنها هستند، مزایای غذا را افزایش می‌دهد. تنها مشکل استفاده از روغن‌های سالم، کوتاه بودن عمر مفید آنها و فاسد شدن سریع است.
الدر افزود: بیشتر افراد از امگا 3 موجود در منابع دریایی استفاده می‌کنند. تجزیه این ترکیبات، موجب می‌شود غذا بو و مزه ماهی به خود بگیرد؛ در نتیجه مصرف‌کنندگان، این محصولات را دور می‌ریزند و آنها را دوباره خریداری نمی‌کنند. این موضوع، یک شکست اقتصادی به شمار می‌رود.
آنتی‌اکسیدان‌ها، ترکیباتی هستند که میزان تنزل اسیدهای چرب امگا 3 را کاهش می‌دهند تا مزایای غذا را حفظ و از فساد سریع آن پیشگیری کنند. از آنجا که مصرف‌کنندگان، عناصر طبیعی‌تری را درخواست می‌کنند، صنایع غذایی همیشه در تلاش برای یافتن آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هستند که تاثیر انواع مصنوعی را داشته باشند.

الدر ادامه داد: جایگزین‌های زیادی برای آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی وجود ندارد. تمرکز پژوهش ما، بر شناسایی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی جدیدی است که عمر مفید غذا را افزایش می‌دهند و پاسخگوی نیاز مصرف‌کنندگان هستند.

آلکیل رزورسینول‌ها، مزایای بسیاری برای سلامتی انسان دارند و می‌توانند به محافظت بدن در برابر سرطان نیز کمک کنند؛ در نتیجه یک جایگزین خوب طبیعی خواهند بود. در لایه سبوس‌دار غلات که معمولا نادیده گرفته و یا غذای حیوانات می‌شوند نیز آلکیل رزورسینول‌ وجود دارد. الدر گفت: سبوس معمولا نادیده گرفته و دور ریخته می‌شود اما ما سعی کرده‌ایم آن را به یک محصول سودمند تبدیل کنیم.
پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا، روشی ابداع کردند تا آلکیل رزورسینول‌ را از سبوس گندم سیاه استخراج کنند؛ سپس نحوه حفظ روغن حاوی امگا 3 به وسیله این ترکیبات را مورد بررسی قرار دادند.
آنها دریافتند که آلکیل رزورسینول‌ها مانند آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند و قابلیت پیشگیری از فساد روغن‌های حاوی امگا 3 را دارند. سپس، این ترکیبات را با دو آنتی‌اکسیدان که در صنایع غذایی به کار می‌روند، مقایسه کردند اما آلکیل رزورسینول‌ها به اندازه آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی یا مصنوعی، موثر نبودند.
اگرچه عملکرد آلکیل رزورسینول‌ها، به خوبی آنتی‌اکسیدان‌های به کار رفته در آزمایش‌های دیگر نبود اما پژوهشگران متذکر شدند که آلکیل رزورسینول‌های آنها کاملا خالص نبوده‌اند و به همین دلیل، تاثیر آنها کاهش یافته است.
الدر افزود: ما تلاش می‌کنیم آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی شناسایی کنیم که برای مصرف‌کنندگان، مقرون به صرفه، ایمن و موثر باشند. امیدواریم با این کار، آلکیل رزورسینول‌ها به بازار وارد شوند و گزینه‌های انتخابی بیشتری برای صنایع غذایی فراهم کنند.

 

                                     تاریخ:      شنبه ١٥ دی ١٣٩٧        ساعت:     ١٠:٢٦

 


خروج




پربازدیدترین

۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به گندمکاران کشور پرداخت شد

معاون وزیرجهاد گفت:در خرید تضمینی سال‌جاری از محل صرفه جویی، با پرداخت ۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به اقتصاد گندمکاران کشور کمک کردیم.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۰۵۶ up
chf فرانک سويس ۴۲,۳۴۷ down
sek کرون سوئد ۴,۶۶۴ down
nok کرون نروژ ۴,۹۱۱ down
dkk کرون دانمارک ۶,۴۰۶ down
inr روپيه هند ۵۸۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ down
kwd دينار کويت ۱۳۸,۴۶۶ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۰۷۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۲۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۵ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۲۷ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۳۴۶ down
zar راند ۳,۰۶۱ up
try لير ترکيه ۷,۸۳۶ up
rub روبل روسيه ۶۳۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ down
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۰۵۲ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۹۵۷ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۱۰۷ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۰۲ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۳۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۵۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۴۱۷ up
cny یوان چين ۶,۲۰۷ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۶۰۴ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۴۴۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۷,۸۱۵ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۳۵ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۵۱ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۶۲ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۵۱۱ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۳ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۳۴۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۱ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:
گمرک جمهوری اسلامی ایران شرایط واردات گندم عبور موقت را تسهیل بخشد سیف در گفت‌وگوی اختصاصی با غلات نیوز تأکید کرد:
کیفیت پایین گندم‌های دریافتی از سیلوی بخش خصوصی مدیرعامل کارخانه آرد کرج (کردان):
87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس