صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  چرا بخش خصوصی برای فرهنگ سازی نان پاسخگو نیست؟!

  اختصاصی/ در سال‌های اخیر تشکل‌های بسیاری در بخش خصوصی در حوزه غذا ایجاد شده‌اند و علی‌رغم اینکه نان یکی از اصلی‌ترین غذاهای جامعه است اما میان‌بخشی بوده و متولی ثابتی در دستگاه دولتی ندارد و این انتظار می‌رود که تشکل‌ها و انجمن‌های ایجاد شده در بخش خصوصی برای ارتقای سلامت و فرهنگ تولید و مصرف نان وارد عمل شوند.

            

گرچه برخی از این مجموعه‌ها به این مساله ورود کرده‌اند و اقداماتی هم در حوزه سالم‌سازی نان به عنوان قوت غالب جامعه از سوی این انجمن‌ها انجام شده اما هنوز فقر فرهنگی تولید و مصرف نان سالم و باکیفیت در جامعه به چشم می‌خورد.
محسن نقاشی، دبیر اجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در این باره به غلات نیوز گفت: یکی از دلایل اینکه در فرهنگ‌سازی نان کوتاهی می‌شود، بی‌توجهی تولیدکنندگان نان است که در این زمینه نقش اساسی را بر دوش دارند. در تمام کشورهای توسعه‌یافته جهان، تشکل‌ها نقشی اساسی دارند اما متاسفانه در کشورها حضور آن‌ها و نقش پررنگ و اثرگذاری که در اشاعه یک فرهنگ می‌توانند داشته باشند، نادیده گرفته می‌شود.
وی ادامه داد: قانون، تشکل‌ها را به رسمیت شناخته و تشکل‌ها صد درصد باید در زمینه فرهنگ‌سازی نان اقدام کنند.

* تشکل‌های بخش خصوصی چطور می‌توانند برای نان فرهنگ‌سازی کنند؟

دبیراجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در ادامه با اظهار تاسف از اینکه بالاترین رقم ضایعات سفره خانوار ایرانی متعلق به نان است، گفت: متاسفانه با ضایعات 35 درصدی نان در کشورمان مواجه هستیم و باید با اصلاح الگوی تولید و مصرف نان، جلوی این اتفاق ناگوار گرفته شود. برای مثال، اتحادیه‌های نانوایان سراسر کشور می‌توانند در این زمینه ورود کنند و محدودیتی برای آن‌ها وجود ندارد که متاسفانه شاهد فعالیتی در این خصوص از سوی آن‌ها نیستیم. اما مساله مهم اینجاست که خود نانوایان باید خواستار افزایش کیفیت نان باشند. قطعا اگر انجمن‌هایی تخصصی در حوزه نان ایجاد شود، ارتقای سطح سلامت و کیفیت نان جامعه تحقق خواهد یافت.

* آیا تشکل‌ها بدون حمایت دولت می‌توانند فرهنگ تولید و مصرف نان سالم را در کشور جا بیندازند؟

نقاشی خاطرنشان کرد: تشکل‌ها بدنه جدایی از دولت دارند بنابراین بدون حمایت دولت هم می‌توانند در فرهنگ‌سازی ایفای نقش کنند. اگر قرار باشد که به امید حمایت و پشتیبانی‌ دولت بمانیم که هیچ اتفاقی نخواهد افتاد! این در حالی است که طبق قانون اساسی، دولت باید از تشکل‌ها حمایت کند.
وی با اشاره به اینکه وظیفه اصلی تشکل‌ها، مطالبه‌گری است، افزود: اصل مهم در ایجاد یک تشکل قبل از هر چیز، آموزش است. متاسفانه بسیاری از اتحادیه‌ها که جزئی از بخش خصوصی هستند، هنوز معنای واقعی یک تشکل و اتحادیه را نمی‌دانند و عملا حالت فرمالیته به خود گرفته‌اند!
دبیراجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در ادامه با بیان اینکه دولت باید رسیدگی به امور صنعت نان را به طور کلی به بخش خصوصی واگذار کند، تصریح کرد: تجربه ثابت کرده است صنایعی که به بخش خصوصی واگذار شده‌اند، با نتایج خوبی همراه بوده‌اند و دولت باید مدیریت صنعت نان را هم به بخش خصوصی بسپارد.
نقاشی خاطرنشان کرد: ماده 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و به ترتیب ماده 24 شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، دولت را در تصمیم‌گیری برای امور، به نظرسنجی از تشکل‌های بخش خصوصی ملزم دانسته اما متاسفانه دولت از این مساله چشم‌پوشی می‌کند. 
وی از برنامه‌های آینده فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در حوزه نان خبر داد و گفت: درصدد هستیم در آینده نزدیک برای رسته‌های مختلف غذایی، کمسیون‌های تخصصی ایجاد کنیم که نان از مهم‌ترین آن‌هاست. این کمسیون در حوزه ارتقای کیفیت نان و فرهنگ‌سازی برای اصلاح الگوی مصرف و تولید نان با اتخاذ برنامه‌هایی ورود خواهد کرد.

*انجمن‌ها بازوی دولت هستند، دولت زمینه فرهنگ‌سازی را برای انجمن‌ها فراهم کند

انجمن غذا، صنعت و سلامت، یکی از مجموعه‌های بخش خصوصی است که در راستای ارتقای سلامت آرد و نان و آموزش عامه جامعه به منظور آگاهی از مشخصه‌های یک نان سالم، اقداماتی را انجام داده است. دکتر محمد سالکی، مدیرعامل این انجمن در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی انجمن گفت: طبیعتاً دولت می‌تواند کمک‌های بهتر و بیشتری را در راستای فرهنگ‌سازی نان داشته باشد، از جمله پخش برنامه‌های آموزشی از طریق رسانه ملی از سوی افراد متخصص و متعهد. اما با توجه به اینکه انجمن‌ها، منبع درآمدی ندارند و بازوی اجرایی دولت در رسیدن به اهداف کلان در کلیه حوزه‌ها هستند، این انتظار از دولت می‌رود که زمینه را فراهم کند تا مجموعه‌های غیر‌انتفاعی که ذی‌نفع نبوده و درآمدی ندارند، بتوانند این آموزش‌ها را از طریق رسانه ملی در اختیار عامه جامعه قرار دهند.


 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢ دی ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٠٠

 


خروج




متولیان خرید گندم توجه نمایند

اختصاصی/ اگرچه افزایش میزان بارندگی ها در سال جاری افزایش میزان تولید گندم را در پی دارد اما می تواند امراضی هم در مزارع گندم به دنبال داشته باشد که نیازمند توجه خواهد بود . درواقع باتوجه به میزان بارندگی هایی که از ابتدای سال جاری در سطح کشور شاهد بودیم طبیعی است که برداشت و خرید تا رسیدن دانه گندم به حد نرمال رطوبت در استان های کشور کمی به تعویق بیافتد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۲/۲۹
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۴۱۸ eq
chf فرانک سويس ۴۱,۵۵۲ eq
sek کرون سوئد ۴,۳۵۶ eq
nok کرون نروژ ۴,۷۷۶ eq
dkk کرون دانمارک ۶,۲۷۶ eq
inr روپيه هند ۵۹۸ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۰۵۴ eq
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۸,۳۰۳ eq
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۳۲۹ eq
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۱ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ eq
cad دلار کانادا ۳۱,۱۸۷ eq
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۴۰۲ eq
zar راند ۲,۹۱۰ eq
try لير ترکيه ۶,۹۳۷ eq
rub روبل روسيه ۶۵۰ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۷ eq
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۸۲۲ eq
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۱ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۴۹۲ eq
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۸۸۲ eq
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۸۹ eq
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۱۴۱ eq
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۵۵ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۱۰ eq
cny یوان چين ۶,۰۷۲ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۹۵۰ eq
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۵۸ eq
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۱۵۵ eq
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ eq
eur یورو ۴۶,۹۲۳ eq
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۰۶۱ eq
gel لاری گرجستان ۱۵,۳۰۱ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۹۶ eq
afn افغانی افغانستان ۵۳۱ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۱۹۳ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۶ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۹,۷۱۳ eq
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۶۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مقررات سخت بانکی پیش روی تولیدکنندگان رئیس هیأت مدیره شرکت نوفن تحکیم مطرح کرد:
بهبود کیفیت آرد در کارخانه‌های نان صنعتی به کمک بهبوددهنده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نان‌های صنعتی کشور مطرح کرد:
رفع تحریم ها مساوی با افزایش توان صادراتی ایران مدیرعامل کارخانه آرد داران مطرح کرد :
تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد داران
زر
آذر غله
مرشدی
کارخانه آرد هرندی
مراوه تپه
 صنایع پخت مشهد
 سنبل ماهدشت
سرچشمه شاهرود
کنگان
دره شهر
اطمینان
کیسه نان
شهاب کیا آرمان
مریانجکار
جوانه شوشتر
پویان صنعت
گل آرد زاگرس
آشخانه
شمس آذر