صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  چرا بخش خصوصی برای فرهنگ سازی نان پاسخگو نیست؟!

  اختصاصی/ در سال‌های اخیر تشکل‌های بسیاری در بخش خصوصی در حوزه غذا ایجاد شده‌اند و علی‌رغم اینکه نان یکی از اصلی‌ترین غذاهای جامعه است اما میان‌بخشی بوده و متولی ثابتی در دستگاه دولتی ندارد و این انتظار می‌رود که تشکل‌ها و انجمن‌های ایجاد شده در بخش خصوصی برای ارتقای سلامت و فرهنگ تولید و مصرف نان وارد عمل شوند.

            

گرچه برخی از این مجموعه‌ها به این مساله ورود کرده‌اند و اقداماتی هم در حوزه سالم‌سازی نان به عنوان قوت غالب جامعه از سوی این انجمن‌ها انجام شده اما هنوز فقر فرهنگی تولید و مصرف نان سالم و باکیفیت در جامعه به چشم می‌خورد.
محسن نقاشی، دبیر اجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در این باره به غلات نیوز گفت: یکی از دلایل اینکه در فرهنگ‌سازی نان کوتاهی می‌شود، بی‌توجهی تولیدکنندگان نان است که در این زمینه نقش اساسی را بر دوش دارند. در تمام کشورهای توسعه‌یافته جهان، تشکل‌ها نقشی اساسی دارند اما متاسفانه در کشورها حضور آن‌ها و نقش پررنگ و اثرگذاری که در اشاعه یک فرهنگ می‌توانند داشته باشند، نادیده گرفته می‌شود.
وی ادامه داد: قانون، تشکل‌ها را به رسمیت شناخته و تشکل‌ها صد درصد باید در زمینه فرهنگ‌سازی نان اقدام کنند.

* تشکل‌های بخش خصوصی چطور می‌توانند برای نان فرهنگ‌سازی کنند؟

دبیراجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در ادامه با اظهار تاسف از اینکه بالاترین رقم ضایعات سفره خانوار ایرانی متعلق به نان است، گفت: متاسفانه با ضایعات 35 درصدی نان در کشورمان مواجه هستیم و باید با اصلاح الگوی تولید و مصرف نان، جلوی این اتفاق ناگوار گرفته شود. برای مثال، اتحادیه‌های نانوایان سراسر کشور می‌توانند در این زمینه ورود کنند و محدودیتی برای آن‌ها وجود ندارد که متاسفانه شاهد فعالیتی در این خصوص از سوی آن‌ها نیستیم. اما مساله مهم اینجاست که خود نانوایان باید خواستار افزایش کیفیت نان باشند. قطعا اگر انجمن‌هایی تخصصی در حوزه نان ایجاد شود، ارتقای سطح سلامت و کیفیت نان جامعه تحقق خواهد یافت.

* آیا تشکل‌ها بدون حمایت دولت می‌توانند فرهنگ تولید و مصرف نان سالم را در کشور جا بیندازند؟

نقاشی خاطرنشان کرد: تشکل‌ها بدنه جدایی از دولت دارند بنابراین بدون حمایت دولت هم می‌توانند در فرهنگ‌سازی ایفای نقش کنند. اگر قرار باشد که به امید حمایت و پشتیبانی‌ دولت بمانیم که هیچ اتفاقی نخواهد افتاد! این در حالی است که طبق قانون اساسی، دولت باید از تشکل‌ها حمایت کند.
وی با اشاره به اینکه وظیفه اصلی تشکل‌ها، مطالبه‌گری است، افزود: اصل مهم در ایجاد یک تشکل قبل از هر چیز، آموزش است. متاسفانه بسیاری از اتحادیه‌ها که جزئی از بخش خصوصی هستند، هنوز معنای واقعی یک تشکل و اتحادیه را نمی‌دانند و عملا حالت فرمالیته به خود گرفته‌اند!
دبیراجرایی فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در ادامه با بیان اینکه دولت باید رسیدگی به امور صنعت نان را به طور کلی به بخش خصوصی واگذار کند، تصریح کرد: تجربه ثابت کرده است صنایعی که به بخش خصوصی واگذار شده‌اند، با نتایج خوبی همراه بوده‌اند و دولت باید مدیریت صنعت نان را هم به بخش خصوصی بسپارد.
نقاشی خاطرنشان کرد: ماده 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و به ترتیب ماده 24 شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، دولت را در تصمیم‌گیری برای امور، به نظرسنجی از تشکل‌های بخش خصوصی ملزم دانسته اما متاسفانه دولت از این مساله چشم‌پوشی می‌کند. 
وی از برنامه‌های آینده فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران در حوزه نان خبر داد و گفت: درصدد هستیم در آینده نزدیک برای رسته‌های مختلف غذایی، کمسیون‌های تخصصی ایجاد کنیم که نان از مهم‌ترین آن‌هاست. این کمسیون در حوزه ارتقای کیفیت نان و فرهنگ‌سازی برای اصلاح الگوی مصرف و تولید نان با اتخاذ برنامه‌هایی ورود خواهد کرد.

*انجمن‌ها بازوی دولت هستند، دولت زمینه فرهنگ‌سازی را برای انجمن‌ها فراهم کند

انجمن غذا، صنعت و سلامت، یکی از مجموعه‌های بخش خصوصی است که در راستای ارتقای سلامت آرد و نان و آموزش عامه جامعه به منظور آگاهی از مشخصه‌های یک نان سالم، اقداماتی را انجام داده است. دکتر محمد سالکی، مدیرعامل این انجمن در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی انجمن گفت: طبیعتاً دولت می‌تواند کمک‌های بهتر و بیشتری را در راستای فرهنگ‌سازی نان داشته باشد، از جمله پخش برنامه‌های آموزشی از طریق رسانه ملی از سوی افراد متخصص و متعهد. اما با توجه به اینکه انجمن‌ها، منبع درآمدی ندارند و بازوی اجرایی دولت در رسیدن به اهداف کلان در کلیه حوزه‌ها هستند، این انتظار از دولت می‌رود که زمینه را فراهم کند تا مجموعه‌های غیر‌انتفاعی که ذی‌نفع نبوده و درآمدی ندارند، بتوانند این آموزش‌ها را از طریق رسانه ملی در اختیار عامه جامعه قرار دهند.


 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢ دی ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٠٠

 


خروج




پربازدیدترین

۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به گندمکاران کشور پرداخت شد

معاون وزیرجهاد گفت:در خرید تضمینی سال‌جاری از محل صرفه جویی، با پرداخت ۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به اقتصاد گندمکاران کشور کمک کردیم.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۰۵۶ up
chf فرانک سويس ۴۲,۳۴۷ down
sek کرون سوئد ۴,۶۶۴ down
nok کرون نروژ ۴,۹۱۱ down
dkk کرون دانمارک ۶,۴۰۶ down
inr روپيه هند ۵۸۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ down
kwd دينار کويت ۱۳۸,۴۶۶ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۰۷۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۲۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۵ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۲۷ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۳۴۶ down
zar راند ۳,۰۶۱ up
try لير ترکيه ۷,۸۳۶ up
rub روبل روسيه ۶۳۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ down
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۰۵۲ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۹۵۷ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۱۰۷ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۰۲ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۳۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۵۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۴۱۷ up
cny یوان چين ۶,۲۰۷ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۶۰۴ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۴۴۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۷,۸۱۵ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۳۵ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۵۱ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۶۲ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۵۱۱ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۳ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۳۴۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۱ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:
گمرک جمهوری اسلامی ایران شرایط واردات گندم عبور موقت را تسهیل بخشد سیف در گفت‌وگوی اختصاصی با غلات نیوز تأکید کرد:
کیفیت پایین گندم‌های دریافتی از سیلوی بخش خصوصی مدیرعامل کارخانه آرد کرج (کردان):
87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس