صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  گفت‌وگو با نانوایان حجیم و نیمه حجیم

  اختصاصی/ اوایل دهه 50 بود که تحولی در صنعت نان ایران به وجود آمد و نان‌های حجیم و نیمه حجیم وارد سفره‌های ما ایرانیان شد. اگرچه در مقابل سهم مصرف 90 درصدی نان‌های سنتی در کشور، این نوع نان‌ها هنوز سهم چشمگیری را در سبد غذایی جامعه به خود اختصاص نداده‌اند

            

اما گرایش مردم روز به روز به مصرف این نوع نان‌ها بیشتر می‌شود. چه بسا اینکه شاید در ابتدای امر فقط نان‌های باگت که به اصطلاح نان‌های فانتزی رایج هستند، در کشورمان تولید و عرضه می‌شدند اما امروزه شاهد تنوع بسیار زیاد نان‌ها در صنف حجیم و نیمه حجیم هستیم.
با اینکه نان‌های سنتی قدمت بسیار دیرینه‌ای در ایران دارند اما سرعت پیشرفت نان‌های حجیم و نیمه حجیم در کشور بسیار بیشتر است به‌ویژه در چند سال اخیر که نانوایان حجیم و نیمه حجیم کشورمان با شرکت در نمایشگاه نان ایبا و بازدید از صنعت نان آلمان، الگو و سبک اروپایی را در تولید نان‌هایشان به کار گرفته‌اند و شاهد رشد قابل توجه انواع نان حجیم و نیمه حجیم در کشور به خصوص در تهران بوده‌ایم.  
خبرنگار ما با تعدادی از نانوایان حجیم و نیمه حجیم در خصوص مشکلات و راهکارهایشان پیرامون رفع دغدغه‌ها .و چالش‌های موجود در صنف پرداخته که در ادامه خواهید خواند؛
صیادی، یکی از تولیدکنندگان نان‌های حجیم و نیمه حجیم سلامت (نان‌هایی بدون افزودنی شیمیایی و مواد نگهدارنده) در ابتدای این گفت‌وگو به تعامل مثبت صنف با اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه حجیم اشاره نمود و بیان کرد: اتحادیه در راستای رفع مشکلات صنف بالاخص تامین مواد اولیه کیفی، تمام تلاش خود را می‌کند.
وی با اشاره به مشکلات و دغدغه‌های صنف به خصوص در حوزه تامین آرد کیفی گفت: علاوه بر دغدغه تامین آرد باکیفیت، افزایش قیمت مواد اولیه به یکی دیگر از چالش‌های ما تبدیل شده به طوری که هزینه تمام شده تولیدمان نسبت به برگشت سرمایه به واسطه فروش، هیچ‌گونه سوددهی برایمان ندارد.
*کاهش دور ریز نان در گرو افزایش نرخ نان است
این تولیدکننده نان‌های حجیم و نیمه حجیم با بیان اینکه سرانه مصرف نان در ایران دو برابر اروپاست اما نسبت به کشورهای اروپایی ارزش‌گذاری نان در ایران بسیار کمتر است، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر ضایعات نان در ایران بالاست و علت اصلی آن هم قیمت پایین نان است. قطعا اعلام یک نرخ منطقی و ارزشمند برای نان، موجب کاهش ضایعات آن خواهد شد ضمن اینکه یک نرخ خوب برای نان، تولیدکنندگان را به سمت تولید کیفی و ارگانیک سوق می‌دهد و تولیدکنندگان نان در این صورت، کیفیت را جایگزین سرعت خواهند کرد.
صیادی در ادامه گفت: به منظور ارتقاء کیفیت آرد و نان که دغدغه اصلی صنف نانوایان حجیم است باید در جهت اصلاح مکانیزاسیون کشاورزی و اصلاح بذر گندم ایران اقدام شود.
همچنین کارخانه‌های آرد، دغدغه تولید آرد کیفی داشته باشند و دولت یک نرخ منطقی و ارزشمند برای نان اعلام کند.

*کارخانه‌ها، آرد مخصوص نان‌های حجیم و نیمه حجیم را تحویلمان دهند
در ادامه، مهبد یراقچی، یکی دیگر از تولیدکنندگان نان‌های حجیم و نیمه حجیم به حمایت متقابل میان اتحادیه و نانوایان این صنف اشاره نمود و خاطرنشان کرد: در واقع اتحادیه، پل ارتباطی میان ما و مسئولین دولتی است و حرف نانوایان به کمک اتحادیه در مراجع قانونی برش دارد.
یراقچی به اقداماتی که اتحادیه برای صنف انجام داده اشاره کرد و گفت: راه‌اندازی اپلیکیشن خرید آرد و مواد اولیه، یکی از اقدامات اتحادیه است این اپلیکیشن تا حدود زیادی مشکلات ما را با اداره دارایی رفع می‌کند.
همچنین با تلاش‌های اتحادیه، ضریب مالیاتی ما از 7 درصد به 5 درصد رسیده ضمن اینکه اتحادیه طی یک الی دو سال اخیر، صنف حجیم و نیمه حجیم را از شمول نرخ‌گذاری خارج و آزاد کرده که این مساله منجر به ایجاد رقابت در جهت تولید نان باکیفیت در صنف ما شده است.
این تولیدکننده نان‌های حجیم و نیمه حجیم در خصوص مشکلات و چالش‌های صنف در چند ماه اخیر اظهار کرد: افزایش نرخ دلار در تامین مواد اولیه، ما را دچار چالش کرده، تمام مواد اولیه تولید ما به غیر از آرد با افزایش ناگهانی و سرسام‌آور مواجه شده است. علاوه بر آن، نرخی است که دولت برای پرداخت حقوق کارگر در نظر گرفته که با توجه به شرایط اقتصادی فعلی حاکم بر تولید، کارفرما توان پرداخت چنین درآمدی را به نیروی کارگر ندارد. 
یراقچی  بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر کیفیت آردهایی که تحویل نانوایان حجیم داده می‌شود، پایین است با اینکه کارخانه‌ها در تولید آرد از بهبود‌دهنده‌ها استفاده می‌کنند اما غنی‌سازی کامل و کافی در آرد صورت نمی‌گیرد و اگر ما در واحد تولید نان از بهبوددهنده‌ها استفاده نکنیم، کیفیت نان به شدت افت خواهد کرد.
به عبارت دیگر افزودنی که در کارخانه به آرد اضافه می‌شود با آنچه ما در واحد تولید نان استفاده می‌کنیم، تناقض دارد و این مساله باعث می‌شود در نهایت خروجی کار (نان تولید شده) کیفی نباشد. این در حالی است که کارخانه‌ها باید آرد تخصصی نان حجیم و نیمه حجیم را تولید و به واحدهای نانوایی تحویل دهند تا ما دیگر نیاز به اضافه کردن هیچ‌گونه افزودنی نداشته باشیم.

*سندیکای کارگری مخصوص نانوایان حجیم و نیمه حجیم تشکیل شود

ابوالقاسم فرمیهنی فراهانی، تولیدکننده دیگر نان‌های حجیم و نیمه حجیم در این گفت‌وگو با بیان اینکه عملکرد اتحادیه در مقابل صنف فوق‌العاده مثبت است، ابراز کرد: اتحادیه نانوایان حجیم، یک مشاور حقوقی برای اتحادیه اختیار کرده تا به نانوایان در حیطه امور مالیاتی و دارایی مشاوره‌هایی ارائه دهد. ضمن اینکه اپلیکیشنی هم برای خرید آرد و مواد اولیه از سوی اتحادیه راه‌اندازی شده است.
وی ادامه داد: عملکرد دیگری که از سوی اتحادیه حجیم به آن پرداخته شده و مورد توجه قرار گرفته در صورتی که در اتحادیه‌های نانوایان سنتی مغفول مانده، بحث آموزش است که در این راستا اتحادیه حجیم و نیمه حجیم در جهت احداث و راه‌اندازی یک آکادمی ملی نان اقدام نموده است.
فراهانی با اشاره به مشکلات پیرامون امور کارگری و افزایش نرخ خرید مواد اولیه گفت: متاسفانه در حال حاضر بر قیمت تمام مواد اولیه ما حداقل 30 درصد افزوده شده و این مساله با توجه به اینکه هیچ افزایش نرخی روی نان لحاظ نشده، بسیار ما را تحت فشار قرار داده است. به خصوص برای نانوایانی که واحدهایشان به صورت استیجاری اداره می‌شود، این مشکل چندین برابر نمود پیدا می‌کند.
این تولیدکننده نان‌های حجیم و نیمه حجیم افزود: دستگاه‌های دولتی که مسئول توزیع مواد اولیه هستند، باید همکاری خوبی با شرکت تعاونی صنف داشته باشند تا از طریق شرکت تعاونی مواد اولیه به راحتی و با قیمت مناسب برای اعضا در دسترس باشد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین لازم است تشکیلاتی ایجاد گردد که به صورت سندیکای کارگری مخصوص نانوایان حجیم و نیمه حجیم، به مشکلات پیرامون امور کارگری در این صنف بپردازد.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١١ آذر ١٣٩٧        ساعت:     ١٠:٢٤

 


خروج




ایجاد سه فاکتور مهم با ورود گندم به بورس کالا

اختصاصی/ محمدرضا پورابراهیمی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های ساختاری بازار سرمایه و بورس کالا، شفافیت و به عبارتی دیگر تبیین آن چیزی است که در حوزه اقتصادی کشور در موضوع کالا و خدمات بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۴۶۴ eq
chf فرانک سويس ۴۲,۳۸۸ eq
sek کرون سوئد ۴,۶۴۲ eq
nok کرون نروژ ۴,۹۳۱ eq
dkk کرون دانمارک ۶,۴۰۶ eq
inr روپيه هند ۵۸۹ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۱۴۱ eq
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۳۰۰ eq
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۲۵۸ eq
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۳ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ eq
cad دلار کانادا ۳۱,۵۲۳ eq
zar راند ۲,۹۶۳ eq
try لير ترکيه ۷,۹۲۰ eq
rub روبل روسيه ۶۳۴ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۷ eq
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۲۵۱ eq
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۷۷ eq
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۵۲ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۰۵ eq
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۶۱ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۲۰ eq
cny یوان چين ۶,۱۱۰ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۷,۸۸۴ eq
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۸۱ eq
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۳۲۸ eq
eur یورو ۴۷,۸۳۱ eq
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۳۳۳ eq
afn افغانی افغانستان ۵۵۵ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۷۱۹ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۶ eq
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۷ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:
استان قزوین در راستای کاهش سن‌زدگی گندم جزو استان‌های برتر است معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
جشنواره عکس خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس