صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  اصلاح الگوی تولید و مصرف نان در اتحادیه‌ها درجا زد!

  به گزارش غلات نیوز، در قسمتی از سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ گردیده، به اصلاح الگوی مصرف نان کشور از طریق ارتقاء و بهبود شرایط و کیفیت فرایندهای تولید و تبدیل گندم به نان و مصرف نان در چارچوب سیاست‌های زیر اشاره شده است؛

            

* تمرکز در سیاست‌گذاری هدایت، نظارت و تعیین دستگاه متولی تنظیم بازار نان
* اعمال سیاست‌های حمایتی و تشویقی برای ارتقاء سطح بهداشتی مراکز تولید نان و استفاده از نیروی انسانی ماهر و آموزش‌دیده در فرایند تولید نان
* حفظ ذخیره استراتژیک گندم
* تنظیم مبادلات تجاری بازار گندم و آرد با هدف تنظیم بازار داخلی
* اصلاح ساختار تولید و بهبود فرایند و توسعه تولید انواع نان‌های باکیفیت بهداشتی و متناسب با ذائقه و فرهنگ مردم از طریق تدوین و اعمال استانداردها و روش‌های تجربه شده و اصول صحیح تولید گندم، آرد، خمیر و پخت نان
قطعا تمامی این موارد از سوی ارگان‌ها و تشکل‌های صنفی دخیل در صنعت نان قابل اجرا و تحقق خواهد بود. یکی از همین تشکل‌ها، اتحادیه‌های صنف نانوایان هستند که در قانون نظام صنفی اختیارات و وظایفی برای آن‌ها تعریف شده و یکی از آن‌ها ایجاد تسهیلات لازم به منظور آموزش عمومی حرفه‌ای و فنی افراد صنفی است.
آن بخش از این ابلاغیه که در آن به استفاده از نیروی انسانی آموزش‌دیده در فرایند تولید نان تاکید شده، ارتباط مستقیمی با وظایف و اختیارات اتحادیه دارد که در این راستا به آن‌ها محول گردیده است.
قطعا آموزش کاربردی باید اجرایی شود تا شاهد حضور نیروی انسانی ماهر در واحدهای صنفی نان باشیم. در حال حاضر که در اغلب نقاط کشور به بهانه‌های مختلف از امر مهم آموزش در صنف نانوایان چشم‌پوشی شده، شاهد حضور افرادی به عنوان کارگر در واحدهای نانوایی هستیم که نه تنها هیچ سررشته‌ای از فوت و فن مهارت‌های پخت ندارند بلکه نان را به روش‌های غیر بهداشتی تولید و روانه سفره‌های مردم می‌کنند. امر مهم آموزش قطعا یکی از مسائلی است که در فرهنگ‌سازی تولید نان سالم بسیار اثرگذار خواهد بود اما متاسفانه مغفول مانده است (البته گروهی از نانوایان در برخی از نقاط کشور دوره‌هایی را گذرانده‌اند اما آن‌گونه که باید مسائل فنی از سوی پرسنل شاغل در خبازی‌ها عملیاتی نشده است و خروجی کار که مشاهده می‌شود، با آموزش‌های داده شده منطبق نیست).
به هرحال متولی اصلی آموزش در صنف نانوایان طبق آنچه در قانون نظام صنفی ذکر گردیده، اتحادیه‌های صنفی هستند اما متاسفانه اغلب با بهانه‌تراشی‌های مختلف از این وظیفه خطیر شانه خالی می‌کنند.
البته این کوتاهی شامل حال تمام رؤسای اتحادیه‌های نانوایان در سراسر کشور نبوده و  هستند استان‌هایی که آموزش صنف نانوایان را به طور مستمر برگزار نموده و به وظایف خود به درستی و طبق قانون عمل می‌کنند و همتی ستودنی در راستای پرورش نیروی انسانی آموزش‌دیده داشته‌اند.
پر واضح است که مهم‌ترین اصل فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف، حذف ضایعات نان است و قاعدتا حذف و یا رساندن سطح ضایعات نان به نزدیک صفر، در گرو آموزش نیروی انسانی و در نهایت اصلاح ساختار تولید نان محقق خواهد شد.
طبق گفت‌وگویی که با رؤسای برخی از اتحادیه‌های نانوایان کشور داشتیم، از تعداد 5 اتحادیه در سطح کشور که مورد بررسی قرار گرفته‌اند، فقط یک استان دست به اقداماتی در جهت فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف نان زده بود (حذف کیسه‌های پلاستیکی از واحدهای نانوایی) که البته این اقدام هم در راستای اصلاح الگوی مصرف چندان کارساز و کافی نیست اما متاسفانه اغلب رؤسای اتحادیه‌های نانوایان کشور در مقابل این سوال پاسخ روشنی را ارائه نداده و حتی اطلاعی هم در این زمینه نداشتند!
متاسفانه در میان همه ضعف‌هایی که صنعت نان را احاطه کرده است، اتحادیه‌های نانوایان هم به دست افرادی اداره می‌شود که درباره آنچه صنعت نان به آن نیاز دارد، توجیه نیستند و وظایفشان را فقط در حد صدور جواز نانوایی و اقداماتی از این قبیل می‌دانند. اما سوال اینجاست که چه ارگانی بر روند فعالیت اتحادیه‌های صنفی نانوایان نظارت دارد؟
اگرچه نرخ نان می‌تواند در جهت ایجاد انگیزه برای شرکت در دوره‌های آموزشی میان نانوایان موثر باشد اما قطعا در شرایط فعلی هم اتحادیه‌ها می‌توانند با مذاکره با پژوهشکده غلات و سازمان فنی و حرفه‌ای آموزش را در صنف نانوایان برقرار نمایند.


 




 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٢ مهر ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٥١

 


خروج




پیشنهاد وزارت جها‌د کشاورزی برای فروش سبوس

اختصاصی/ قائم مقام مدیرعامل و معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد کرده است که فروش سبوس از محل گندم 1850 تومانی در اختیار کارخانه‌ها باشد و سبوس گندم 900 و 665 تومانی به نرخ 840 تومان عرضه گردد. البته باید جلسه کارگروه مجدداً برگزار و این پیشنهاد مطرح و کارشناسی شود.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۴/۲۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۸۰۴ eq
chf فرانک سويس ۴۲,۶۷۵ eq
sek کرون سوئد ۴,۴۸۲ eq
nok کرون نروژ ۴,۹۲۳ eq
dkk کرون دانمارک ۶,۳۴۰ eq
inr روپيه هند ۶۱۳ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۱۰۶ eq
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۶,۵۱۸ eq
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۸۶۰ eq
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۸ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ eq
cad دلار کانادا ۳۲,۱۸۱ eq
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۱۱۹ eq
zar راند ۳,۰۰۹ eq
try لير ترکيه ۷,۳۴۳ eq
rub روبل روسيه ۶۶۷ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۸ eq
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۴۸۹ eq
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۹۴۲ eq
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۷۳۶ eq
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۸۵ eq
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۸,۱۰۹ eq
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۸۱۱ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۵۷ eq
cny یوان چين ۶,۱۰۴ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۵,۹۵۵ eq
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۳ eq
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۶۷۶ eq
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ eq
eur یورو ۴۷,۳۹۵ eq
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۰,۹۴۲ eq
gel لاری گرجستان ۱۴,۷۹۰ eq
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۳,۰۰۳ eq
afn افغانی افغانستان ۵۲۴ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۶۳۹ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۲,۱۴۹ eq
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کتاب صنعت نان در گذر زمان به همت مرشدگوهر منتشر می‌شود؛
مقررات سخت بانکی پیش روی تولیدکنندگان رئیس هیأت مدیره شرکت نوفن تحکیم مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

.
.
.
مرشدی
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.