صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  اصلاح الگوی تولید و مصرف نان در اتحادیه‌ها درجا زد!

  به گزارش غلات نیوز، در قسمتی از سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ گردیده، به اصلاح الگوی مصرف نان کشور از طریق ارتقاء و بهبود شرایط و کیفیت فرایندهای تولید و تبدیل گندم به نان و مصرف نان در چارچوب سیاست‌های زیر اشاره شده است؛

            

* تمرکز در سیاست‌گذاری هدایت، نظارت و تعیین دستگاه متولی تنظیم بازار نان
* اعمال سیاست‌های حمایتی و تشویقی برای ارتقاء سطح بهداشتی مراکز تولید نان و استفاده از نیروی انسانی ماهر و آموزش‌دیده در فرایند تولید نان
* حفظ ذخیره استراتژیک گندم
* تنظیم مبادلات تجاری بازار گندم و آرد با هدف تنظیم بازار داخلی
* اصلاح ساختار تولید و بهبود فرایند و توسعه تولید انواع نان‌های باکیفیت بهداشتی و متناسب با ذائقه و فرهنگ مردم از طریق تدوین و اعمال استانداردها و روش‌های تجربه شده و اصول صحیح تولید گندم، آرد، خمیر و پخت نان
قطعا تمامی این موارد از سوی ارگان‌ها و تشکل‌های صنفی دخیل در صنعت نان قابل اجرا و تحقق خواهد بود. یکی از همین تشکل‌ها، اتحادیه‌های صنف نانوایان هستند که در قانون نظام صنفی اختیارات و وظایفی برای آن‌ها تعریف شده و یکی از آن‌ها ایجاد تسهیلات لازم به منظور آموزش عمومی حرفه‌ای و فنی افراد صنفی است.
آن بخش از این ابلاغیه که در آن به استفاده از نیروی انسانی آموزش‌دیده در فرایند تولید نان تاکید شده، ارتباط مستقیمی با وظایف و اختیارات اتحادیه دارد که در این راستا به آن‌ها محول گردیده است.
قطعا آموزش کاربردی باید اجرایی شود تا شاهد حضور نیروی انسانی ماهر در واحدهای صنفی نان باشیم. در حال حاضر که در اغلب نقاط کشور به بهانه‌های مختلف از امر مهم آموزش در صنف نانوایان چشم‌پوشی شده، شاهد حضور افرادی به عنوان کارگر در واحدهای نانوایی هستیم که نه تنها هیچ سررشته‌ای از فوت و فن مهارت‌های پخت ندارند بلکه نان را به روش‌های غیر بهداشتی تولید و روانه سفره‌های مردم می‌کنند. امر مهم آموزش قطعا یکی از مسائلی است که در فرهنگ‌سازی تولید نان سالم بسیار اثرگذار خواهد بود اما متاسفانه مغفول مانده است (البته گروهی از نانوایان در برخی از نقاط کشور دوره‌هایی را گذرانده‌اند اما آن‌گونه که باید مسائل فنی از سوی پرسنل شاغل در خبازی‌ها عملیاتی نشده است و خروجی کار که مشاهده می‌شود، با آموزش‌های داده شده منطبق نیست).
به هرحال متولی اصلی آموزش در صنف نانوایان طبق آنچه در قانون نظام صنفی ذکر گردیده، اتحادیه‌های صنفی هستند اما متاسفانه اغلب با بهانه‌تراشی‌های مختلف از این وظیفه خطیر شانه خالی می‌کنند.
البته این کوتاهی شامل حال تمام رؤسای اتحادیه‌های نانوایان در سراسر کشور نبوده و  هستند استان‌هایی که آموزش صنف نانوایان را به طور مستمر برگزار نموده و به وظایف خود به درستی و طبق قانون عمل می‌کنند و همتی ستودنی در راستای پرورش نیروی انسانی آموزش‌دیده داشته‌اند.
پر واضح است که مهم‌ترین اصل فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف، حذف ضایعات نان است و قاعدتا حذف و یا رساندن سطح ضایعات نان به نزدیک صفر، در گرو آموزش نیروی انسانی و در نهایت اصلاح ساختار تولید نان محقق خواهد شد.
طبق گفت‌وگویی که با رؤسای برخی از اتحادیه‌های نانوایان کشور داشتیم، از تعداد 5 اتحادیه در سطح کشور که مورد بررسی قرار گرفته‌اند، فقط یک استان دست به اقداماتی در جهت فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف نان زده بود (حذف کیسه‌های پلاستیکی از واحدهای نانوایی) که البته این اقدام هم در راستای اصلاح الگوی مصرف چندان کارساز و کافی نیست اما متاسفانه اغلب رؤسای اتحادیه‌های نانوایان کشور در مقابل این سوال پاسخ روشنی را ارائه نداده و حتی اطلاعی هم در این زمینه نداشتند!
متاسفانه در میان همه ضعف‌هایی که صنعت نان را احاطه کرده است، اتحادیه‌های نانوایان هم به دست افرادی اداره می‌شود که درباره آنچه صنعت نان به آن نیاز دارد، توجیه نیستند و وظایفشان را فقط در حد صدور جواز نانوایی و اقداماتی از این قبیل می‌دانند. اما سوال اینجاست که چه ارگانی بر روند فعالیت اتحادیه‌های صنفی نانوایان نظارت دارد؟
اگرچه نرخ نان می‌تواند در جهت ایجاد انگیزه برای شرکت در دوره‌های آموزشی میان نانوایان موثر باشد اما قطعا در شرایط فعلی هم اتحادیه‌ها می‌توانند با مذاکره با پژوهشکده غلات و سازمان فنی و حرفه‌ای آموزش را در صنف نانوایان برقرار نمایند.


 




 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٢ مهر ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٥١

 


خروج




پربازدیدترین

۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به گندمکاران کشور پرداخت شد

معاون وزیرجهاد گفت:در خرید تضمینی سال‌جاری از محل صرفه جویی، با پرداخت ۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به اقتصاد گندمکاران کشور کمک کردیم.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۰۵۶ up
chf فرانک سويس ۴۲,۳۴۷ down
sek کرون سوئد ۴,۶۶۴ down
nok کرون نروژ ۴,۹۱۱ down
dkk کرون دانمارک ۶,۴۰۶ down
inr روپيه هند ۵۸۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ down
kwd دينار کويت ۱۳۸,۴۶۶ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۰۷۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۲۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۵ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۲۷ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۳۴۶ down
zar راند ۳,۰۶۱ up
try لير ترکيه ۷,۸۳۶ up
rub روبل روسيه ۶۳۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ down
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۰۵۲ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۹۵۷ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۱۰۷ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۰۲ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۳۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۵۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۴۱۷ up
cny یوان چين ۶,۲۰۷ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۶۰۴ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۴۴۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۷,۸۱۵ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۳۵ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۵۱ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۶۲ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۵۱۱ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۳ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۳۴۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۱ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:
گمرک جمهوری اسلامی ایران شرایط واردات گندم عبور موقت را تسهیل بخشد سیف در گفت‌وگوی اختصاصی با غلات نیوز تأکید کرد:
کیفیت پایین گندم‌های دریافتی از سیلوی بخش خصوصی مدیرعامل کارخانه آرد کرج (کردان):
87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس