صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  اصلاح الگوی تولید و مصرف نان در اتحادیه‌ها درجا زد!

  به گزارش غلات نیوز، در قسمتی از سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ گردیده، به اصلاح الگوی مصرف نان کشور از طریق ارتقاء و بهبود شرایط و کیفیت فرایندهای تولید و تبدیل گندم به نان و مصرف نان در چارچوب سیاست‌های زیر اشاره شده است؛

            

* تمرکز در سیاست‌گذاری هدایت، نظارت و تعیین دستگاه متولی تنظیم بازار نان
* اعمال سیاست‌های حمایتی و تشویقی برای ارتقاء سطح بهداشتی مراکز تولید نان و استفاده از نیروی انسانی ماهر و آموزش‌دیده در فرایند تولید نان
* حفظ ذخیره استراتژیک گندم
* تنظیم مبادلات تجاری بازار گندم و آرد با هدف تنظیم بازار داخلی
* اصلاح ساختار تولید و بهبود فرایند و توسعه تولید انواع نان‌های باکیفیت بهداشتی و متناسب با ذائقه و فرهنگ مردم از طریق تدوین و اعمال استانداردها و روش‌های تجربه شده و اصول صحیح تولید گندم، آرد، خمیر و پخت نان
قطعا تمامی این موارد از سوی ارگان‌ها و تشکل‌های صنفی دخیل در صنعت نان قابل اجرا و تحقق خواهد بود. یکی از همین تشکل‌ها، اتحادیه‌های صنف نانوایان هستند که در قانون نظام صنفی اختیارات و وظایفی برای آن‌ها تعریف شده و یکی از آن‌ها ایجاد تسهیلات لازم به منظور آموزش عمومی حرفه‌ای و فنی افراد صنفی است.
آن بخش از این ابلاغیه که در آن به استفاده از نیروی انسانی آموزش‌دیده در فرایند تولید نان تاکید شده، ارتباط مستقیمی با وظایف و اختیارات اتحادیه دارد که در این راستا به آن‌ها محول گردیده است.
قطعا آموزش کاربردی باید اجرایی شود تا شاهد حضور نیروی انسانی ماهر در واحدهای صنفی نان باشیم. در حال حاضر که در اغلب نقاط کشور به بهانه‌های مختلف از امر مهم آموزش در صنف نانوایان چشم‌پوشی شده، شاهد حضور افرادی به عنوان کارگر در واحدهای نانوایی هستیم که نه تنها هیچ سررشته‌ای از فوت و فن مهارت‌های پخت ندارند بلکه نان را به روش‌های غیر بهداشتی تولید و روانه سفره‌های مردم می‌کنند. امر مهم آموزش قطعا یکی از مسائلی است که در فرهنگ‌سازی تولید نان سالم بسیار اثرگذار خواهد بود اما متاسفانه مغفول مانده است (البته گروهی از نانوایان در برخی از نقاط کشور دوره‌هایی را گذرانده‌اند اما آن‌گونه که باید مسائل فنی از سوی پرسنل شاغل در خبازی‌ها عملیاتی نشده است و خروجی کار که مشاهده می‌شود، با آموزش‌های داده شده منطبق نیست).
به هرحال متولی اصلی آموزش در صنف نانوایان طبق آنچه در قانون نظام صنفی ذکر گردیده، اتحادیه‌های صنفی هستند اما متاسفانه اغلب با بهانه‌تراشی‌های مختلف از این وظیفه خطیر شانه خالی می‌کنند.
البته این کوتاهی شامل حال تمام رؤسای اتحادیه‌های نانوایان در سراسر کشور نبوده و  هستند استان‌هایی که آموزش صنف نانوایان را به طور مستمر برگزار نموده و به وظایف خود به درستی و طبق قانون عمل می‌کنند و همتی ستودنی در راستای پرورش نیروی انسانی آموزش‌دیده داشته‌اند.
پر واضح است که مهم‌ترین اصل فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف، حذف ضایعات نان است و قاعدتا حذف و یا رساندن سطح ضایعات نان به نزدیک صفر، در گرو آموزش نیروی انسانی و در نهایت اصلاح ساختار تولید نان محقق خواهد شد.
طبق گفت‌وگویی که با رؤسای برخی از اتحادیه‌های نانوایان کشور داشتیم، از تعداد 5 اتحادیه در سطح کشور که مورد بررسی قرار گرفته‌اند، فقط یک استان دست به اقداماتی در جهت فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف نان زده بود (حذف کیسه‌های پلاستیکی از واحدهای نانوایی) که البته این اقدام هم در راستای اصلاح الگوی مصرف چندان کارساز و کافی نیست اما متاسفانه اغلب رؤسای اتحادیه‌های نانوایان کشور در مقابل این سوال پاسخ روشنی را ارائه نداده و حتی اطلاعی هم در این زمینه نداشتند!
متاسفانه در میان همه ضعف‌هایی که صنعت نان را احاطه کرده است، اتحادیه‌های نانوایان هم به دست افرادی اداره می‌شود که درباره آنچه صنعت نان به آن نیاز دارد، توجیه نیستند و وظایفشان را فقط در حد صدور جواز نانوایی و اقداماتی از این قبیل می‌دانند. اما سوال اینجاست که چه ارگانی بر روند فعالیت اتحادیه‌های صنفی نانوایان نظارت دارد؟
اگرچه نرخ نان می‌تواند در جهت ایجاد انگیزه برای شرکت در دوره‌های آموزشی میان نانوایان موثر باشد اما قطعا در شرایط فعلی هم اتحادیه‌ها می‌توانند با مذاکره با پژوهشکده غلات و سازمان فنی و حرفه‌ای آموزش را در صنف نانوایان برقرار نمایند.


 




 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٢ مهر ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٥١

 


خروج




پربازدیدترین

سیاست‌گذاری ثابت در یک بازه زمانی مشخص اما نه کوتاه و حذف قانون بازگشت ارزی، دو نیاز مهم برای بازگشایی مسیر صادرات آرد پیش روی آسیابانان ایرانی

اختصاصی/ مهرزاد جمشیدی گفت: نیازمند برنامه‌ریزی جامع در حوزه صادرات آرد هستیم و اولین گام در این راستا، اجتناب از نرخ‌گذاری دستوری در حوزه خرید گندم و فروش آرد با درصد استحصال آن است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...