صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  رؤسای اتحادیه‌های نانوایان چقدر در صنف خود موثر بوده‌اند؟!

  اختصاصی/ طبق قانون در هر شهری که واحدهای صنفی با فعالیت‌های شغلی مشابه وجود داشته باشد، افراد صنفی به منظور حفظ و حمایت از حقوق صنفی خود و پیشرفت اقتصاد شهری با رعایت قانون کار، یک اتحادیه صنفی با تعریف یک سری وظایف و اختیارات تشکیل می‌دهند.

            

در حوزه نان در کنار همه وظایفی که در قانون برای اتحادیه‌های صنفی تعریف شده، ایجاد تسهیلات لازم به منظور آموزش عمومی و حرفه‌ای و هنری افراد صنفی مستقلا یا با کمک سازمان‌های دولتی و خصوصی هم ذکر شده است؛ مساله‌ای که در برخی از اتحادیه‌های نانوایان عملا مشاهده نمی‌شود.
بنابراین اتحادیه‌های صنفی نانوایان به عنوان هدایت‌کننده این صنف بر اساس یک سری قوانین در هر استان، شهر و کشور تشکیل و یک نفر ریاست این اتحادیه‌ها را در دست می‌گیرد  و رئیس اتحادیه باید هدایت‌کننده صنف خود باشد. 
این درحالی است که روسای اتحادیه‌های نانوایان وظایف خود را فقط در حد ارائه مشکلات نانوایان به مسئولین جهت تصمیم‌گیری‌های صنف عنوان می‌کنند و می‌گویند اتحادیه‌ها به عنوان کانالی میان دولت و نانوا هستند و مصوبه‌ها و دستورالعمل‌های دولت را به نانوایان انتقال می‌دهند و در تعیین و تصویب آن‌ها هیچ نقشی ندارند. 
طبق ادعایی که روسای اتحادیه‌های نانوایان می‌کنند، جایگاه اتحادیه‌ها نسبت به قبل در میان مسئولین  بسیار کمرنگ شده و عملا از تجربیات اتحادیه‌ها در ابلاغ مصوبه‌ها هیچ استفاده‌ای نمی‌شود. 
شاید یکی از دلایل این موضوع، حساسیت حوزه گندم آرد و نان باشد. رؤسای اتحادیه‌ها معتقدند اگر دولت آن‌ها را هم در تصمیم‌گیری‌ها شریک کند، قطعا با توجه به اشراف و تجربیاتی که بر حوزه تخصصی نان دارند، می‌توانند به حل مشکلات دامنگیر این صنعت، کمک‌های شایانی کنند.
اما سوال اینجاست که اتحادیه‌های نانوایان از ابتدای روی کار آمدن تاکنون چقدر تواسته‌اند باری از روی دوش صنف خود بردارند و حلال مشکلات باشند، چقدر توانسته‌اند راهکاری را برای حل مشکلات صنف به مقامات دولتی تصمیم‌گیرنده ارائه دهند و چقدر به وظایف خود به درستی عمل کرده‌اند؟
به فرض مثال یکی از وظایف اتحادیه‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی برای نانوایان است. مساله‌ای که مدت طولانی است در بسیاری از نقاط کشور تعطیل شده و اتحادیه‌ها دلیل آن را در اختیار نداشتن بودجه عنوان می‌کنند.
در نهایت به این نتیجه می‌رسیم که اتحادیه‌ها نمی‌توانند صنف را ساماندهی کنند و یا اینکه اختیاراتی در این حوزه ندارند.
اگر ساماندهی صنف از عهده اتحادیه‌ها بر نمی‌آید، بهتر است مدیریت صنف نانوایان را به یک واحد دیگر بسپارند و اتحادیه‌ها حتی دیگر وجود خارجی هم نداشته باشند! اما اگر اتحادیه‌ها در تصمیم‌گیری‌های کلان مربوط به صنف نانوایان می‌توانند مهم و اثرگذار باشند پس دولت باید جایی هم برای آن‌ها در تصمیم‌گیری‌هایش باز کند.  

 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ١٨ مهر ١٣٩٧        ساعت:     ١٢:٢٣

 


خروج




پیشنهاد فروش کیلویی نان به دولت ارسال شد

رئیس سازمان صمت استان تهران گفت: پیشنهاد اتحادیه این بود که مبنای فروش از هر عدد نان به هر کیلو نان تغییر پیدا کند و قیمت آن متناسب با افزایش قیمت‌ها و هزینه‌ها صورت بگیرد که هم برای تولیدکننده و هم برای مصرف‌کننده قابل قبول باشد. این پیشنهاد برای تصمیم‌گیری نهایی به دولت ارسال شده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۹/۲۲
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۹۹۳ up
chf فرانک سويس ۴۲,۲۶۲ down
sek کرون سوئد ۴,۶۲۴ down
nok کرون نروژ ۴,۹۰۱ eq
dkk کرون دانمارک ۶,۳۹۷ up
inr روپيه هند ۵۸۷ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۹۹۸ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۲۷۵ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۰۲۰ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۱,۴۴۶ up
zar راند ۲,۹۷۵ up
try لير ترکيه ۷,۸۴۰ up
rub روبل روسيه ۶۳۳ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۹ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۳۵۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۳۳ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۳۸ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۴۷۳ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۵۶ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۱۴۱ up
cny یوان چين ۶,۱۱۲ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۸,۵۰۳ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۴۴ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۴۰۹ up
eur یورو ۴۷,۷۴۷ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۳۴۹ up
afn افغانی افغانستان ۵۵۴ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۷۷۴ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۶ eq
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۷ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:
استان قزوین در راستای کاهش سن‌زدگی گندم جزو استان‌های برتر است معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
جشنواره عکس خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس