صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  کارگروه‌های گندم، آرد و نان چه نقشی در کیفیت نان دارند؟

  اختصاصی/ در هر استان، استاندار، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان، مدیرکل جهاد کشاورزی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، مدیرکل تعزیرات حکومتی، مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی، رئیس اتاق اصناف مرکز استان و سایر دستگاه‌ها، اعضای کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان را تشکیل می‌دهند که وظایف مشخصی برای آن‌ها به شرح ذیل تعریف شده است:

            

* تفکیک و توسعه (با تاکید بر استفاده از ظرفیت موجود) نانوایی‌ها در بخش آزادپز در هر استان و شهرستان بر اساس نوع نان، موقعیت جغرافیایی، شرایط درآمدی هر منطقه و واحدهای تولیدی مستقر
* تعیین میزان سهمیه و روش تفکیک آرد توزیعی در بخش‌های آزاد و یارانه‌ای
* تعیین روش‌های نظارت و اطلاع‌رسانی مناسب
* نظارت بر عملکرد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها و تعزیرات حکومتی استان و اتحادیه‌های مرتبط در سطح استان

اما کارگروه‌ها باتوجه به وظایفی که دارند، تاکنون چقدر در ارتقاء کیفیت نان موثر بوده‌اند؟!
آنچه مسلم است، این است که کارگروه‌های گندم، آرد و نان در سطح هر استان باید پذیرای ایده‌ها و نظرات همه کارشناسان در دستگاه‌های اجرایی باشند.
رضا سنجری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری استان کرمان در گفت‌وگو با غلات نیوز پیرامون این مساله بیان کرد: کارگروه‌ ساماندهی گندم، آرد و نان صرفا به عنوان یک نهاد هماهنگ‌ کننده میان دستگاه‌های مختلف در هر استان تشکیل می‌شود.
کارگروه صرفا موظف است دستگاه‌های ذی‌ربط را از ابتدای زنجیره (خرید گندم) تا انتها (تولید نان) برای انجام وظایف محول شده، هماهنگ و منسجم کند.
سنجری با اشاره به عوامل دخیل در کیفیت نان گفت: در حوزه کیفیت ابتدا گندم به عنوان ماده اولیه دخیل است. متولی گندم، شرکت غله و خدمات بازرگانی بوده و یکی از وظایف این شرکت، اختلاط گندم کیفی برای تولید آرد باکیفیت است
وی ادامه داد: مورد دوم، بحث کیفیت آرد است که مستقیما به کارخانه‌های آرد بر می‌گردد. متاسفانه مسأله‌ای که در این میان وجود دارد، بحث استحصال آرد است و باتوجه به درآمدی که جداسازی سبوس از آرد برای کارخانه‌های آرد دارد، اغلب به واسطه فروش جداگانه سبوس، درآمد کسب می‌کنند. ضمن اینکه برخی از مدیران آردساز هم مطابق با ذائقه غلط جامعه پیش رفته و آرد سفید روانه نانوایی‌ها می‌کنند.
در مجموع باید گفت متاسفانه استاندارد سبوس‌گیری در برخی از کارخانه‌های آردسازی رعایت نمی‌شود و این آسیب نیاز به فرهنگ‌سازی دارد. 
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری استان کرمان افزود: یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار، نحوه پخت نان و استفاده از جوش شیرین و افزودنی‌های غیرمجازی است که متاسفانه نانوایان به مصرف آن روی آورده‌اند.
اتفاق بسیار نامطلوب‌تر اینکه تکلیف قیمت‌گذاری نان در سطح کشور مشخص نمی‌شود و در واقع این آسیب اصلی به کیفیت نان است.
از سال 93 تاکنون در نرخ نان تغییری لحاظ نشده و نانوایان برای توجیه خود نسبت به فشارهای اقتصادی تحمیلی، یا از وزن چانه کم می‌کنند یا افزودنی‌های غیرمجاز و خطرناک به نان می‌افزایند. به این مساله مهم باید در قالب یک مصوبه ملی رسیدگی و برای آن تصمیم‌گیری شود. 
سنجری با بیان اینکه کارگروه گندم، آرد و نان در هیچ‌یک از این سه فاکتور تاثیرگذار در کیفیت نان نمی‌تواند نقشی داشته باشد، گفت: در دولت هشتم و نهم، سیاست بر این بود که گندم، آرد و نان به سمت آزادسازی حرکت کند. این اقدام، حرکت خوبی بود اما متاسفانه این سیستم اجرایی نگردید و نیمه‌کاره رها شد. متاسفانه در حال حاضر سیستم دونرخی همچنان رواج دارد و سوء‌استفاده‌هایی هم پشت پرده این سیستم می‌شود. در نهایت باید به سمت اجرای طرح آزادسازی در صنعت آرد و نان حرکت کنیم. در صورت حذف یارانه است که سلامت به سیستم گندم، آرد و نان بر می‌گردد. 
در مجموع باید گفت متاسفانه مسئولین حوزه نان در کشور، با ساده‌انگاری در حوزه آرد و نان مواجه شده‌اند و دستگاه‌های زیادی به این بخش ورود می‌کنند اما کارساز نیست.
بنابراین باتوجه به آنچه تجربه ثابت کرده، چاره کار، سپردن این صنعت به دست یک متولی ثابت و آگاه است. در واقع باید نقش‌ها و وظایف هر یک از دستگاه‌هایی که در حوزه نان سهمی دارند، معین و مکلف شود و تصمیم‌گیری برای این حوزه خطیر به دست یک سازمان سپرده شود.



 

                                     تاریخ:      يکشنبه ١ مهر ١٣٩٧        ساعت:     ١٢:٤٧

 


خروج




پیشنهاد فروش کیلویی نان به دولت ارسال شد

رئیس سازمان صمت استان تهران گفت: پیشنهاد اتحادیه این بود که مبنای فروش از هر عدد نان به هر کیلو نان تغییر پیدا کند و قیمت آن متناسب با افزایش قیمت‌ها و هزینه‌ها صورت بگیرد که هم برای تولیدکننده و هم برای مصرف‌کننده قابل قبول باشد. این پیشنهاد برای تصمیم‌گیری نهایی به دولت ارسال شده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۹/۲۲
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۹۹۳ up
chf فرانک سويس ۴۲,۲۶۲ down
sek کرون سوئد ۴,۶۲۴ down
nok کرون نروژ ۴,۹۰۱ eq
dkk کرون دانمارک ۶,۳۹۷ up
inr روپيه هند ۵۸۷ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۹۹۸ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۲۷۵ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۰۲۰ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۱,۴۴۶ up
zar راند ۲,۹۷۵ up
try لير ترکيه ۷,۸۴۰ up
rub روبل روسيه ۶۳۳ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۹ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۳۵۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۳۳ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۳۸ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۴۷۳ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۵۶ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۱۴۱ up
cny یوان چين ۶,۱۱۲ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۸,۵۰۳ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۴۴ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۴۰۹ up
eur یورو ۴۷,۷۴۷ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۳۴۹ up
afn افغانی افغانستان ۵۵۴ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۷۷۴ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۶ eq
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۷ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:
استان قزوین در راستای کاهش سن‌زدگی گندم جزو استان‌های برتر است معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
جشنواره عکس خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس