صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 دورریز 1300 لیتر آب به ازای هر کیلو نان؛

  یزدی‌ها 30 درصدی نان خود را ضایع می‌کنند

  اخصاصی/ یکی از روش‌های بسیار موثر در صرفه‌جویی مصرف آب، مدیریت مصرف صحیح مواد غذایی از جمله نان با توجه به آب مجازی مورد استفاده برای تولید آن است؛ موضوعی که بسیاری از مردم و حتی مسئولان نیز از آن غافل هستند.

            

به گزارش  غلات نیوز از ایسنا ، نان یکی از موادغذایی مهم در سفره غذایی ایرانیان است که از دیرباز در زندگی مردم کشورمان دارای قداست خاصی بوده به نحوی که تا همین سال‌های اخیر اگر تکه‌ای نان در گذر و معبری افتاده بود، آن را برداشته، می‌بوسیدند و به دور از گام‌های رهگذران در کناری می‌گذاشتند.

اما این روزها با رنگ باختن بسیاری از ارزش‌ها و سنت‌های گذشته، عملاً در این رابطه نیز بی‌توجه شده‌ایم به نحوی که بخش زیادی از نان مصرفی خود را ضایع کرده و دور می‌ریزیم.

این در حالی است که این روزها که بحران کم‌آبی تمام کشورمان را فرا گرفته، علاوه بر صرفه‌جویی و مدیریت بهینه آب و منابع آبی، می‌توان با مدیریت مصرف صحیح مواد غذایی، در مورد آب مجازی که در فرآیند تولید این مواد غذایی، عملاً از چرخه بازیافت خارج می‌شود، صرفه‌جویی خوبی کرد.

به عنوان نمونه برای تولید یک کیلوگرم گندم یک‌هزار و ۳۰۰ لیتر آب مصرف می‌شود که با دورریز آن در واقع این مقدار آب را دور ریخته و از چرخه بازیافت خارج کرده‌ایم.

با این وجود، آمارها حکایت از ضایعات بالای نان در کشورمان و حتی یزد که از استان‌های بسیار کم‌بارش کشور است و در سال‌های اخیر با مشکلات عدیده‌ای در این رابطه مواجه شده است، دارد.

«حمیدرضا رحیم دل» رییس مدیریت پسماند شهرداری یزد در این باره به خبرنگار ایسنا، می‌گوید: سرانه تولید نان در یزد روزانه بین 400 تا 500 گرم است.

وی در مورد میزان ضایعات و دورریز نان در قابل پسماند نیز بیان می‌کند: متاسفانه یزدی‌ها قریب 20 تا 30 درصد نان تولیدی در استان را ضایع می‌کنند که این مقدار به دلیل عدم تغییر قیمت نان از سال گذشته تاکنون تفاوت چندانی نداشته است.

«جلال پیروزی‌فرد» رییس اتحادیه نانوایان یزد هم در گفت‌و گو با ایسنا عنوان می‌کند: هر چند شناسایی بیشترین مصرف‌کنندگان نان در جامعه کار خیلی راحتی نیست اما پرمصرف‌ترین اقشار در حوزه نان معمولاً طبقات دوم و سوم جامعه هستند که عمدتاً نیز نانوایی‌ها دارای آرد یارانه‌ای دولت استفاده می‌کنند.

وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی در مورد جلوگیری از اسراف نان در بین آحاد جامعه، از برگزاری جلسات مستمر و نظارت جدی اتحادیه در جهت افزایش کیفیت نان تولیدی در استان می‌گوید.

این مسئول متذکر می‌شود: البته قبل از ماه مبارک رمضان، در مقطعی کیفیت پایین نان در یزد را شاهد بودیم که ناشی از کیفیت پایین آرد نانوایی‌ها بود ولی خوشبختانه با شروع ماه رمضان مشکل رفعه شد.

پیروزی‌فرد افزایش قیمت نان را نیز روشی برای کاهش ضایعات آن می‌داند و می‌گوید: البته در حالی هیچ تغییر نرخی را در این بخش شاهد نیستیم که هر سال افزایش هزینه‌های بیمه، قیمت انرژی و دیگر مخارج را داریم.

وی در بخش دیگری از سخنانش ضایعات نان را با اسراف آب در شرایط بحران کم‌آبی موجود می‌داند و تصریح می‌کند: در ازای خمیر کردن هر کیلو آرد که به طور میانگین از آن چهار عدد نان تولید می‌شود، حدود 300 تا 600 میلی‌لیتر آب مصرف می‌شود که البته نیمی از آن نیز در هنگام پخت از دست می‌رود.

رییس اتحادیه نانوایان یزد با بیان این که هر نانوایی نیز براساس میزان تقاضا و جمعیت منطقه روزانه بین 1500 تا 5000 عدد نان عرضه می‌کند، میزان آب مصرفی در این بخش را جدای از آب مصرفی برای تولید گندم مصرفی و با توجه به سرانه تولید نان استان یزد با جمعیت افزون بر یک میلیون و 150 هزار نفر، حجم بالایی ذکر می‌کند.

پیروزی‌فرد در پایان نیز با اشاره به پیشینه دیرین و اعتقادات دینی مردم یزد در مورد قداست نان، خواستار فرهنگ‌سازی بیشتر در مورد جلوگیری از اسراف نان به ویژه در بین نسل جوان جامعه می‌شود.

 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٧ خرداد ١٣٩٧        ساعت:     ١٤:٤٩

 


خروج




ایجاد سه فاکتور مهم با ورود گندم به بورس کالا

اختصاصی/ محمدرضا پورابراهیمی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های ساختاری بازار سرمایه و بورس کالا، شفافیت و به عبارتی دیگر تبیین آن چیزی است که در حوزه اقتصادی کشور در موضوع کالا و خدمات بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۴۶۴ eq
chf فرانک سويس ۴۲,۳۸۸ eq
sek کرون سوئد ۴,۶۴۲ eq
nok کرون نروژ ۴,۹۳۱ eq
dkk کرون دانمارک ۶,۴۰۶ eq
inr روپيه هند ۵۸۹ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۱۴۱ eq
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۳۰۰ eq
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۲۵۸ eq
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۳ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ eq
cad دلار کانادا ۳۱,۵۲۳ eq
zar راند ۲,۹۶۳ eq
try لير ترکيه ۷,۹۲۰ eq
rub روبل روسيه ۶۳۴ eq
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۷ eq
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۲۵۱ eq
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۷۷ eq
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۵۲ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۰۵ eq
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۶۱ eq
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۲۰ eq
cny یوان چين ۶,۱۱۰ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۷,۸۸۴ eq
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۸۱ eq
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۳۲۸ eq
eur یورو ۴۷,۸۳۱ eq
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۳۳۳ eq
afn افغانی افغانستان ۵۵۵ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۷۱۹ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۶ eq
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۷ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:
استان قزوین در راستای کاهش سن‌زدگی گندم جزو استان‌های برتر است معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
جشنواره عکس خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس