صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  با خوردن نان سوخته به استقبال سرطان می روید!

  اختصاصی/ در بیشتر مواقع وقتی نان سنتی بالاخص نان تافتون خریداری میکنم لکه هایی سیاه رنگ ( سوختگی) پشت نان وجود دارد. برایم سوال پیش آمد که دلیل ایجاد این لکه ها چیست؟

            


قاسم زراعتکار رئیس اتحادیه نانوایان تهران درباره علل ایجاد این لکه ها میگوید: سوختگی های پشت نان تافتون در زمستان بیشتر است به دلیل پایین بودن گلوتن آردها نانوا مجبور می شود در فواصل سرد سال از آب سرد استفاده کند که با توجه به اینکه پخت نان تافتون به شیوه تنوری است خمیر سرد به تنور داغ  می چسبد و این سوختگی ها را در دیواره تنور ایجاد میکند و وقتی نانوا خمیر بعدی را داخل تنور می گذارد به آن می چسبد.
اما حبیب فرزانه نانوای پیشکسوت نان سنتی درباره سوختگی های نان تافتون معتقد است اگر حرارت تنور زیاد باشد در قسمت هایی از تنور که به اصطلاح ما نانوایان رگه دارد و  میزان آتش آن بیشتر است سوختگی هایی روی نان ایجاد میکند. نانی که در تنور از خمیر قبلی چسبیده ذغال می شود و به پشت نان بعدی که  شاطر در تنور می اندازد میچسبد. آردی که ضعیف باشد به تنور میچسبد.
البته در مواقعی که نمک خمیر هم زیاد باشد منجر به سوختگی نان خواهد شد.

اما این سوختگی ها و لکه های سیاه چه خطراتی را در پی دارد؟ درلکه های سیاه و سوختگی های پشت نان به دلیل ترکیباتی که در آرد وجود دارد ماده ای به نام آکریل آمید وجود دارد که در واقع یک سم اسیدی سرطان زاست.
در واقع آکریل آمید در نان زمانی خود را نمایان میکند که نان بر اثر حرارت زیاد و مستقیم تغییر حالت داده و به صورت دانه های سیاه پشت سطح نان نمایان می شود مصرف قسمت های سوخته نان می تواند به میزان زیادی سم خطرناک آکریل آمید را وارد بدن انسان کند.
به گفته کارشناسان استاندارد این مساله باید از سوی ادارات بهداشت در واحدهای نانوایی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.ضمن اینکه مردم باید نسبت به این مساله آگاه شوند و نان سوخته از نانوا تحویل نگیرند.

مهندس سید رضا غلامی رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در گفت وگو با غلات نیوز  در این رابطه عنوان کرد: بازرسین بهداشت محیط وزارت بهداشت نظارت شان در سراسر کشور بر بهداشت فردی و تجهیزات واحدهای خبازی است بر مبنای آخرین مصوباتی که شورای عالی سلامت ابلاغ کرده کیفیت نان، میزان استاندارد شعله تنور و عدم استفاده از افزودنی های غیرمجاز  هم نیز توسط بازرسین ما به طور مستمر کنترل می شود.

مهندس غلامی ادامه داد: عمدتا در واحدهای خبازی مواردی در این خصوص مشاهده می شود که نانوا برای پخت سریع تر نان شعله تنور را از حد مجاز زیادتر می کند.  مورد بعدی عمل آوری صحیح خمیر است که در واحدهای خبازی باید مدت زمان عمل آوری خمیر به طور استاندارد رعایت شود اما متاسفانه بعضا این مرحله در واحدهای نانوایی رعایت نمی شود. در واقع عدم عمل آوری صحیح خمیر هم می تواند یکی از دلایل به وجود آمدن سوختگی در نقاط مختلف نان شود.
وی افزود: دلایل دیگری هم برای ایجاد سوختگی های پشت نان وجود دارد از جمله استفاده از بهبود دهنده های غیرمجاز و نوع تنورهای واحدهای نانوایی تافتون. در اغلب واحدهای نان سنتی تنور به صورت گلی و سنتی است و تنورهای صنعتی در واحدهای تافتون پز کمتر مشاهده می شود. درواقع تنورهای سنتی تافتون فضای کمتری دارند و به واسطه اینکه شعله در فاصله بسیار کم روی خمیر قرار می گیرد این سوختگی ها را روی سطح نان ایجاد می کند. اما در مجموع کلیه این موارد باید توسط اتحادیه های مربوطه و واحدهای صنفی پیگیری و رسیدگی شود.
مهندس غلامی افزود: اصل این موضوع در چندین سال قبل بین دستگاه ها در بلاتکلیفی بود و سالها نظارت های متفاوت از سوی دستگاه های مختلف سازمان استاندارد، سازمان صنعت معدن و تجارت، شرکت غله، اتحادیه صنفی  و همکاران ما در بهداشت محیط انجام می شد البته در سالیان قبل همکاران ما در بخش بهداشت محل و بهداشت فردی بر اساس آنچه که برایشان تعریف شده بود  واحدهای نانوایی را رصد می کردند اما صحبت هایی در جلسات متفاوت کشوری مطرح شد مبنی بر اینکه اگر چندین دستگاه این مساله را مورد بازدید و بررسی قرار دهند بلاتکلیفی در حوزه کنترل به وجود خواهد آمد در نهایت قرار شد کارگروه آرد ونان شورای سلامت رسیدگی به این مساله را به بازرسین بهداشت سراسر کشور واگذار کنند و درحال حاضر این اقدام در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم با همکاری صنف و اتحادیه مربوطه این معضل را به مرور زمان برطرف کنیم.
  


 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٠ خرداد ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:١٠

 


خروج




افزایش قابل توجه نرخ جدید خرید تضمینی گندم

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران: تمام مطالبات گندمکاران تا ساعت ۲۴ شب گذشته به حساب آن‌ها پرداخت شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۵,۰۵۳ down
chf فرانک سويس ۴۲,۳۹۹ up
sek کرون سوئد ۴,۶۸۰ down
nok کرون نروژ ۵,۱۳۴ down
dkk کرون دانمارک ۶,۵۰۱ up
inr روپيه هند ۵۶۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۶ down
kwd دينار کويت ۱۳۸,۳۵۳ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۲,۰۸۱ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۴۷۸ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۹ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۲۹ down
cad دلار کانادا ۳۲,۲۴۳ up
zar راند ۲,۸۹۴ up
try لير ترکيه ۷,۱۳۹ down
rub روبل روسيه ۶۳۶ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۸ down
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۸۳۷ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۶۹۷ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۴۶۳ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۴۷۱ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۳۷۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۴۸ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۴۲۸ up
cny یوان چين ۶,۰۷۱ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۸,۱۸۴ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۰۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۰۵۰ down
eur یورو ۴۸,۴۹۴ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۳۳۳ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۳ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۷۴۵ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۵ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۸ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

استان قزوین در راستای کاهش سن‌زدگی گندم جزو استان‌های برتر است معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین:
تأیید سازمان صنعت، معدن و تجارت برای ما تأیید نهایی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:
کارخانه‌های آردسازی استان از پتانسیل بالایی برخوردارند مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قزوین:
صادرات گندم از محل تولید داخل ممنوع است معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی:
همدان و کرمانشاه در دستور کار اتصال به حمل ریلی / افزایش 32 درصدی حمل ریلی گندم در سال جاری مدیرکل دفتر هماهنگی خدمات بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
جشنواره عکس خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس