صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  با خوردن نان سوخته به استقبال سرطان می روید!

  اختصاصی/ در بیشتر مواقع وقتی نان سنتی بالاخص نان تافتون خریداری میکنم لکه هایی سیاه رنگ ( سوختگی) پشت نان وجود دارد. برایم سوال پیش آمد که دلیل ایجاد این لکه ها چیست؟

            


قاسم زراعتکار رئیس اتحادیه نانوایان تهران درباره علل ایجاد این لکه ها میگوید: سوختگی های پشت نان تافتون در زمستان بیشتر است به دلیل پایین بودن گلوتن آردها نانوا مجبور می شود در فواصل سرد سال از آب سرد استفاده کند که با توجه به اینکه پخت نان تافتون به شیوه تنوری است خمیر سرد به تنور داغ  می چسبد و این سوختگی ها را در دیواره تنور ایجاد میکند و وقتی نانوا خمیر بعدی را داخل تنور می گذارد به آن می چسبد.
اما حبیب فرزانه نانوای پیشکسوت نان سنتی درباره سوختگی های نان تافتون معتقد است اگر حرارت تنور زیاد باشد در قسمت هایی از تنور که به اصطلاح ما نانوایان رگه دارد و  میزان آتش آن بیشتر است سوختگی هایی روی نان ایجاد میکند. نانی که در تنور از خمیر قبلی چسبیده ذغال می شود و به پشت نان بعدی که  شاطر در تنور می اندازد میچسبد. آردی که ضعیف باشد به تنور میچسبد.
البته در مواقعی که نمک خمیر هم زیاد باشد منجر به سوختگی نان خواهد شد.

اما این سوختگی ها و لکه های سیاه چه خطراتی را در پی دارد؟ درلکه های سیاه و سوختگی های پشت نان به دلیل ترکیباتی که در آرد وجود دارد ماده ای به نام آکریل آمید وجود دارد که در واقع یک سم اسیدی سرطان زاست.
در واقع آکریل آمید در نان زمانی خود را نمایان میکند که نان بر اثر حرارت زیاد و مستقیم تغییر حالت داده و به صورت دانه های سیاه پشت سطح نان نمایان می شود مصرف قسمت های سوخته نان می تواند به میزان زیادی سم خطرناک آکریل آمید را وارد بدن انسان کند.
به گفته کارشناسان استاندارد این مساله باید از سوی ادارات بهداشت در واحدهای نانوایی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.ضمن اینکه مردم باید نسبت به این مساله آگاه شوند و نان سوخته از نانوا تحویل نگیرند.

مهندس سید رضا غلامی رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در گفت وگو با غلات نیوز  در این رابطه عنوان کرد: بازرسین بهداشت محیط وزارت بهداشت نظارت شان در سراسر کشور بر بهداشت فردی و تجهیزات واحدهای خبازی است بر مبنای آخرین مصوباتی که شورای عالی سلامت ابلاغ کرده کیفیت نان، میزان استاندارد شعله تنور و عدم استفاده از افزودنی های غیرمجاز  هم نیز توسط بازرسین ما به طور مستمر کنترل می شود.

مهندس غلامی ادامه داد: عمدتا در واحدهای خبازی مواردی در این خصوص مشاهده می شود که نانوا برای پخت سریع تر نان شعله تنور را از حد مجاز زیادتر می کند.  مورد بعدی عمل آوری صحیح خمیر است که در واحدهای خبازی باید مدت زمان عمل آوری خمیر به طور استاندارد رعایت شود اما متاسفانه بعضا این مرحله در واحدهای نانوایی رعایت نمی شود. در واقع عدم عمل آوری صحیح خمیر هم می تواند یکی از دلایل به وجود آمدن سوختگی در نقاط مختلف نان شود.
وی افزود: دلایل دیگری هم برای ایجاد سوختگی های پشت نان وجود دارد از جمله استفاده از بهبود دهنده های غیرمجاز و نوع تنورهای واحدهای نانوایی تافتون. در اغلب واحدهای نان سنتی تنور به صورت گلی و سنتی است و تنورهای صنعتی در واحدهای تافتون پز کمتر مشاهده می شود. درواقع تنورهای سنتی تافتون فضای کمتری دارند و به واسطه اینکه شعله در فاصله بسیار کم روی خمیر قرار می گیرد این سوختگی ها را روی سطح نان ایجاد می کند. اما در مجموع کلیه این موارد باید توسط اتحادیه های مربوطه و واحدهای صنفی پیگیری و رسیدگی شود.
مهندس غلامی افزود: اصل این موضوع در چندین سال قبل بین دستگاه ها در بلاتکلیفی بود و سالها نظارت های متفاوت از سوی دستگاه های مختلف سازمان استاندارد، سازمان صنعت معدن و تجارت، شرکت غله، اتحادیه صنفی  و همکاران ما در بهداشت محیط انجام می شد البته در سالیان قبل همکاران ما در بخش بهداشت محل و بهداشت فردی بر اساس آنچه که برایشان تعریف شده بود  واحدهای نانوایی را رصد می کردند اما صحبت هایی در جلسات متفاوت کشوری مطرح شد مبنی بر اینکه اگر چندین دستگاه این مساله را مورد بازدید و بررسی قرار دهند بلاتکلیفی در حوزه کنترل به وجود خواهد آمد در نهایت قرار شد کارگروه آرد ونان شورای سلامت رسیدگی به این مساله را به بازرسین بهداشت سراسر کشور واگذار کنند و درحال حاضر این اقدام در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم با همکاری صنف و اتحادیه مربوطه این معضل را به مرور زمان برطرف کنیم.
  


 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢٠ خرداد ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:١٠

 


خروج




پربازدیدترین

۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به گندمکاران کشور پرداخت شد

معاون وزیرجهاد گفت:در خرید تضمینی سال‌جاری از محل صرفه جویی، با پرداخت ۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به اقتصاد گندمکاران کشور کمک کردیم.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۰۵۶ up
chf فرانک سويس ۴۲,۳۴۷ down
sek کرون سوئد ۴,۶۶۴ down
nok کرون نروژ ۴,۹۱۱ down
dkk کرون دانمارک ۶,۴۰۶ down
inr روپيه هند ۵۸۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ down
kwd دينار کويت ۱۳۸,۴۶۶ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۰۷۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۲۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۵ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۲۷ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۳۴۶ down
zar راند ۳,۰۶۱ up
try لير ترکيه ۷,۸۳۶ up
rub روبل روسيه ۶۳۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ down
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۰۵۲ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۹۵۷ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۱۰۷ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۰۲ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۳۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۵۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۴۱۷ up
cny یوان چين ۶,۲۰۷ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۶۰۴ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۴۴۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۷,۸۱۵ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۳۵ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۵۱ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۶۲ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۵۱۱ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۳ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۳۴۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۱ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:
گمرک جمهوری اسلامی ایران شرایط واردات گندم عبور موقت را تسهیل بخشد سیف در گفت‌وگوی اختصاصی با غلات نیوز تأکید کرد:
کیفیت پایین گندم‌های دریافتی از سیلوی بخش خصوصی مدیرعامل کارخانه آرد کرج (کردان):
87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس