ضایعات برداشت گندم سرمایه ای که هدر می رود
هر ساله با آغاز برداشت گندم در گلستان، قصه ضایعات بالای این محصول از مزرعه تا تحویل به مراکز خرید در این خطه تکرار می شود و جلوگیری از هدررفت این سرمایه ملی نیازمند برنامه ریزی دستگاه ها و تامین ماشین آلات مجهز برای برداشت و انتقال محصول است.
به گفته آنان؛ ضایعات محصول گندم طی سه مرحله شامل در مزرعه قبل از برداشت (دو درصد)، هنگام برداشت با کمباین (چهار درصد) و انتقال محصول از مزرعه به انبار (چهار درصد) رخ می دهد و ارزش ریالی هدر رفت سالانه این محصول در استان با توجه به ثابت بودن قیمت تضمینی خرید هر کیلوگرم گندم در سال زراعی جاری (13هزار ریال )، یکهزار و 560 میلیارد ریال برآورد می شود.
همچنین طبق برآورد کارشناسان مرتبط حوزه کشاورزی گلستان، ضایعات برداشت گندم تامین نان 660 هزار نفر را کفاف می دهد یا فقط از محل جمع آوری گندم های هدررفت درهنگام برداشت با کمباین می توان بیش از 470 میلیارد ریال صرفه جویی کرد که به نوسازی مکانیزاسیون کشاورزی استان کمک می شود.
اجرای نوسازی و بهسازی ناوگان برداشت با ارائه بسته های تشویقی به کمباین داران و ایجاد خط اعتباری ویژه برای ساماندهی یا ایجاد جاده های بین مزارع، اجرای برنامه های آموزشی برای کشاورزان در کشت رقم های مناسب محصول، مدیریت و آموزش رانندگان در استفاده از چادر در حمل محصول از مزرعه تا انبار و انبارداری از جمله ضرورت های نیازمند برنامه ریزی است تا هدر رفت محصولات کاهش یابد.
عید محمد فاروقی با بیان اینکه اولویت نخست این اداره، نوسازی کمباین های برداشت محصول است، اظهار کرد: هم اینک 48 درصد کمباین های برداشت محصول در استان عمری بالای 20 سال دارند.
به گفته وی؛ با کاهش ضایعات برداشت گندم در استان سالانه زمینه خرید 94 دستگاه مدرن یا 390 دستگاه کمباین متوسط تولید داخل یا بازسازی و بهسازی یکهزار و 870دستگاه کمباین مستهلک فراهم می شود.
هر ساله برداشت گندم از کشتزارهای گلستان با مساعد بودن شرایط جوی از اوایل خرداد آغاز و تا تیرماه ادامه می یابد، امسال دو هزار و 700 دستگاه کمباین برای برداشت این محصول در استان آماده شده و بیش از 10 هزار دستگاه کامیون به جز کامیونت و تراکتور در حمل آن از مزرعه تا انبارهای ذخیره فعال خواهند بود.
تاریخ: چهارشنبه ٢ خرداد ١٣٩٧ ساعت: ٠٩:٠٠
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|