صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان کامل در نانکده گل گندم

  اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، در جامعه امروزی که نان سفید بر نان سبوسدار ارجحیت یافته، هنوز هم کسانی هستند که با تولید نان‌های سبوس‌دار و نان‌های کامل برای ارتقای سلامتی جامعه تلاش می‌کنند. نانکده گل گندم در یکی از محله‌های شرق تهران به همین منظور احداث شده است؛

            

 واحد نانوایی که به مشتریانش فقط نان کامل جو و گندم می‌دهد. این واحد نانوایی جزئی از باشگاه هواداران نان کامل به مدیریت محمدرضا خواجه، کارشناس نان‌های سنتی و کارشناس وزارت بهداشت است.

معصومه محمدی، مسئول کنترل کیفیت نانکده گل گندم و کارشناس ارشد تکنولوژی صنعت غذا در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد: در حال حاضر آرد نانی که مردم تهران مصرف می‌کنند، از مغز گندم استحصال شده و فاقد سبوس است و هدف از ایجاد این واحد، در واقع ارتقای وضعیت سلامت نانی است که مردم تهران مصرف می‌کنند.

وی درباره استقبال مردم از نان‌هایی که در این نانکده تولید می‌شود، اظهار کرد: خوشبختانه استقبال، بسیار خوب است. با توجه به اینکه ما اصلا تبلیغات خاصی انجام نداده‌ایم، بیشتر تبلیغات ما به صورت دهان به دهان بوده و کسانی که نان‌های ما را مصرف کرده‌اند، از مزایای آن برای دیگران تعریف می‌کنند و عمدتا مشتریان ما می‌گویند که تعریف نان ما را از کسانی شنیده‌اند که محصولمان را مصرف کرده و راضی بوده‌اند.

کارشناس ارشد تکنولوژی صنعت غذا در ادامه گفت: مجموعه نانکده گل گندم دارای سیب سلامت بوده و من به عنوان مسئول کنترل کیفیت در این واحد نانوایی مستقر هستم. در نانکده گل گندم، نان جو و نان گندم سبوس‌دار بدون جوش شیرین تولید می‌شود. ما با آزمایشگاه همکار استاندارد قرارداد داریم و به طور مرتب مواد اولیه و محصول نهایی تولید شده در این آزمایشگاه مورد آزمایش قرار می‌گیرد و من وظیفه دارم نمونه‌ها را برای آزمایشگاه استاندارد ارسال کرده و وضعیت بهداشتی محیط و افراد را کنترل کنم. همچنین وضعیت به‌روز بودن کارت‌های بهداشت و وضعیت محصول نهایی را از لحاظ مطابقت با موارد استاندارد (عدم ایجاد سوختگی در پشت و روی نان و خمیر نشدن)، بررسی درصد پروتئین آرد، وضعیت سبوس آرد و البته وضعیت کارکرد کیفی دستگاه‌ها را به جهت اینکه کارکرد دستگاه بر کیفیت محصول نهایی اثرگذار است، باید مورد بررسی قرار دهم.

مسئول کنترل کیفیت نانکده گل گندم تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از مردم تهران از بیماری‌های گوارشی رنج می‌برند به این دلیل که سالیان سال نان حاوی جوش شیرین و بدون سبوس مصرف کرده‌اند. در واقع سبوس، موجب انتقال انواع ویتامین‌های گروه B به بدن می‌شود. با مصرف نان حاوی سبوس، کم‌خونی‌هایی که در 90 درصد از زنان و درصد بالایی از مردان وجود دارد و به تبع آن مشکلاتی مانند ریزش مو، مشکلات پوستی و ضعف قوای بدنی که ناشی از کم خونی است، جبران می‌شود.
وی ادامه داد: در نانکده گل گندم ما برای تولید نان‌های کامل جو و گندم به هیچ عنوان از جوش شیرین استفاده نمی‌کنیم، زمان استراحت خمیر به طور استاندارد رعایت می‌شود در نتیجه فرایندهایی که در هیدرولیز نشاسته و خواب خمیر باید در طی دو مرحله اتفاق بیفتد، کامل رخ می‌دهد و در واقع حس دهانی خوبی به مصرف‌کننده می‌دهد. در واقع همه فعالیت‌های مخمری که در فرایند تولید نان فعال می‌شوند، باعث می‌گردد نان باکیفیتی داشته باشیم در نتیجه از مضرات جوش شیرین که سالیان سال با خوردن نان به بدن مردم انتقال یافته، جلوگیری خواهد شد.

محمدی افزود: حتی مصرف‌کنندگانی که نان‌های ناکده را مصرف کرده‌اند به ما انعکاس می‌دهند که با مصرف این نان‌ها، دردهای مزمنی که در ناحیه شکمشان داشته‌اند، مرتفع گردیده حتی افرادی که به ما مراجعه کرده و بیماری قند داشته‌اند، از نان کامل جو بسیار اظهار رضایت نموده و اعلام کرده‌اند که با اطمینان خاطر می‌توانند به مقدار دلخواه استفاده کنند بدون اینکه از افزایش میزان قند خونشان نگران باشند.
این کارشناس ارشد تکنولوژی صنعت غذا در ادامه گفت: 15 سال است که فعالیت در صنایع غذایی مختلف را تجربه کرده‌ام. در واقع تقریبا در همه صنایع حداقل نگرانی‌هایی وجود دارد به عنوان مثال در محصولات کنسروی نگران آلودگی‌هایی هستیم. در خصوص محصولات گوشتی، نگهدارنده‌هایی که استفاده می‌شوند، نگران‌کننده هستند و در محصولات کیکی هم وجود نگهدارنده‌ها ایجاد نگرانی می‌کند اما نانی که در نانکده گل گندم تولید می‌شود، تنها محصولی است که با اطمینان کامل اعلام می‌کنم مفید است و در هیچ شرایطی هیچ مشکلی برای مصرف‌کننده ایجاد نخواهد کرد. در نهایت ممکن است نان بیات شود که در این شرایط هم از میزان رطوبت آن کم شده اما در غیر این صورت کیفیت نان حفظ خواهد شد. نان در دمای معمولی تا 3 روز قابل نگهداری است و در حالت فریز هم که قاعدتا ماندگاری بالاتر می‌رود.

محمدی در خصوص راه‌های فرهنگ‌سازی نان سبوس‌دار و کامل بیان کرد: به عقیده من در درجه اول باید از این قانون که در حال حاضر کارخانه‌ها سبوس را از آرد استحصال می‌کنند، جلوگیری شود. سبوس‌گیری یک فرایند هزینه‌بر بوده و در واقع نیاز به یک تکنولوژی پیشرفته دارد در حالی‌که تولید آرد سبوس‌دار در کارخانه‌های آردسازی بسیار ساده‌تر و البته کم‌هزینه‌تر است. چرا به رفتار پیشینیان خود برنگردیم که از دانه کامل گندم آرد استحصال می‌کردند و به دلیل مصرف نان کامل، نسبت به مردم جامعه امروز گوارش سالم‌تری داشتند و عوارضی که در حال حاضر به دلیل مصرف نان سفید در جامعه وجود دارد، آن زمان وجود نداشت لذا اگر امروز مصرف نان کامل را میان مردم جا بیندازیم، با هزینه کمتر مردم سالم‌تری خواهیم داشت.

متاسفانه در حال حاضر در فرایند آردسازی، سبوس کاملا از دانه گندم جدا می‌شود و از آنجا که کارخانه‌های استان تهران آرد کامل تولید نمی‌کنند، ما آرد نانکده را از کارخانه‌های استان اصفهان تامین می‌کنیم.

 

                                     تاریخ:      پنج شنبه ٢٧ ارديبهشت ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٠١

 


خروج




خودکفایی چین در تولید غلات تا سال 2035

اختصاصی/ چین در تلاش است تا ایمنی غذایی خود را با خودکفایی در غلات تضمین کند. سازمان توسعه صنایع کشاورزی چین پیش‌بینی کرده است که این اتفاق تا سال 2035 روی خواهد داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۵/۲۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۶۴۱ up
chf فرانک سويس ۴۲,۲۵۹ down
sek کرون سوئد ۴,۶۰۸ up
nok کرون نروژ ۵,۰۲۳ up
dkk کرون دانمارک ۶,۴۳۰ up
inr روپيه هند ۶۰۲ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۴۱۴ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۳,۸۹۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۸۹۸ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۱ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ down
cad دلار کانادا ۳۲,۰۲۶ up
zar راند ۲,۹۳۸ up
try لير ترکيه ۶,۰۷۴ up
rub روبل روسيه ۶۲۱ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۸ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۵۵۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ eq
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۵۵۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۶۲۹ up
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۴۴۶ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۰۳ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۳۳۲ down
cny یوان چين ۶,۰۹۹ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۶,۰۶۶ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۵۵ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۱۱۶ up
eur یورو ۴۷,۹۲۳ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۵۵۵ down
afn افغانی افغانستان ۵۷۹ down
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۳۶۴ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۶۸۹ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۹ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

نظارت های ویژه و مستمری بر تولید آرد گلستان داریم معاون سازمان غذا و داروی استان گلستان:
واگذاری شرکت‌های غله به بخش خصوصی، شتاب‌زده و بدون مقدمه صورت گرفت مسئول شرکت بازرگانی دولتی ایران، نمایندگی همدان:
تولیدکنندگان باید مشتریان را به خود وفادار کنند مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی مرشدگوهر:
پرداخت هزینه‌ به بهای خودکفایی گندم اشکالی ندارد عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی:
گرانی نان فعلاً به صلاح نیست عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس شورای اسلامی:
سیاست دولت در حوزه گندم، آرد و نان قابل دفاع نیست رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
کارخانه آرد آذر غله
ماشین سازی مرشد گوهر
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر