صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان کامل در نانکده گل گندم

  اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، در جامعه امروزی که نان سفید بر نان سبوسدار ارجحیت یافته، هنوز هم کسانی هستند که با تولید نان‌های سبوس‌دار و نان‌های کامل برای ارتقای سلامتی جامعه تلاش می‌کنند. نانکده گل گندم در یکی از محله‌های شرق تهران به همین منظور احداث شده است؛

            

 واحد نانوایی که به مشتریانش فقط نان کامل جو و گندم می‌دهد. این واحد نانوایی جزئی از باشگاه هواداران نان کامل به مدیریت محمدرضا خواجه، کارشناس نان‌های سنتی و کارشناس وزارت بهداشت است.

معصومه محمدی، مسئول کنترل کیفیت نانکده گل گندم و کارشناس ارشد تکنولوژی صنعت غذا در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد: در حال حاضر آرد نانی که مردم تهران مصرف می‌کنند، از مغز گندم استحصال شده و فاقد سبوس است و هدف از ایجاد این واحد، در واقع ارتقای وضعیت سلامت نانی است که مردم تهران مصرف می‌کنند.

وی درباره استقبال مردم از نان‌هایی که در این نانکده تولید می‌شود، اظهار کرد: خوشبختانه استقبال، بسیار خوب است. با توجه به اینکه ما اصلا تبلیغات خاصی انجام نداده‌ایم، بیشتر تبلیغات ما به صورت دهان به دهان بوده و کسانی که نان‌های ما را مصرف کرده‌اند، از مزایای آن برای دیگران تعریف می‌کنند و عمدتا مشتریان ما می‌گویند که تعریف نان ما را از کسانی شنیده‌اند که محصولمان را مصرف کرده و راضی بوده‌اند.

کارشناس ارشد تکنولوژی صنعت غذا در ادامه گفت: مجموعه نانکده گل گندم دارای سیب سلامت بوده و من به عنوان مسئول کنترل کیفیت در این واحد نانوایی مستقر هستم. در نانکده گل گندم، نان جو و نان گندم سبوس‌دار بدون جوش شیرین تولید می‌شود. ما با آزمایشگاه همکار استاندارد قرارداد داریم و به طور مرتب مواد اولیه و محصول نهایی تولید شده در این آزمایشگاه مورد آزمایش قرار می‌گیرد و من وظیفه دارم نمونه‌ها را برای آزمایشگاه استاندارد ارسال کرده و وضعیت بهداشتی محیط و افراد را کنترل کنم. همچنین وضعیت به‌روز بودن کارت‌های بهداشت و وضعیت محصول نهایی را از لحاظ مطابقت با موارد استاندارد (عدم ایجاد سوختگی در پشت و روی نان و خمیر نشدن)، بررسی درصد پروتئین آرد، وضعیت سبوس آرد و البته وضعیت کارکرد کیفی دستگاه‌ها را به جهت اینکه کارکرد دستگاه بر کیفیت محصول نهایی اثرگذار است، باید مورد بررسی قرار دهم.

مسئول کنترل کیفیت نانکده گل گندم تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از مردم تهران از بیماری‌های گوارشی رنج می‌برند به این دلیل که سالیان سال نان حاوی جوش شیرین و بدون سبوس مصرف کرده‌اند. در واقع سبوس، موجب انتقال انواع ویتامین‌های گروه B به بدن می‌شود. با مصرف نان حاوی سبوس، کم‌خونی‌هایی که در 90 درصد از زنان و درصد بالایی از مردان وجود دارد و به تبع آن مشکلاتی مانند ریزش مو، مشکلات پوستی و ضعف قوای بدنی که ناشی از کم خونی است، جبران می‌شود.
وی ادامه داد: در نانکده گل گندم ما برای تولید نان‌های کامل جو و گندم به هیچ عنوان از جوش شیرین استفاده نمی‌کنیم، زمان استراحت خمیر به طور استاندارد رعایت می‌شود در نتیجه فرایندهایی که در هیدرولیز نشاسته و خواب خمیر باید در طی دو مرحله اتفاق بیفتد، کامل رخ می‌دهد و در واقع حس دهانی خوبی به مصرف‌کننده می‌دهد. در واقع همه فعالیت‌های مخمری که در فرایند تولید نان فعال می‌شوند، باعث می‌گردد نان باکیفیتی داشته باشیم در نتیجه از مضرات جوش شیرین که سالیان سال با خوردن نان به بدن مردم انتقال یافته، جلوگیری خواهد شد.

محمدی افزود: حتی مصرف‌کنندگانی که نان‌های ناکده را مصرف کرده‌اند به ما انعکاس می‌دهند که با مصرف این نان‌ها، دردهای مزمنی که در ناحیه شکمشان داشته‌اند، مرتفع گردیده حتی افرادی که به ما مراجعه کرده و بیماری قند داشته‌اند، از نان کامل جو بسیار اظهار رضایت نموده و اعلام کرده‌اند که با اطمینان خاطر می‌توانند به مقدار دلخواه استفاده کنند بدون اینکه از افزایش میزان قند خونشان نگران باشند.
این کارشناس ارشد تکنولوژی صنعت غذا در ادامه گفت: 15 سال است که فعالیت در صنایع غذایی مختلف را تجربه کرده‌ام. در واقع تقریبا در همه صنایع حداقل نگرانی‌هایی وجود دارد به عنوان مثال در محصولات کنسروی نگران آلودگی‌هایی هستیم. در خصوص محصولات گوشتی، نگهدارنده‌هایی که استفاده می‌شوند، نگران‌کننده هستند و در محصولات کیکی هم وجود نگهدارنده‌ها ایجاد نگرانی می‌کند اما نانی که در نانکده گل گندم تولید می‌شود، تنها محصولی است که با اطمینان کامل اعلام می‌کنم مفید است و در هیچ شرایطی هیچ مشکلی برای مصرف‌کننده ایجاد نخواهد کرد. در نهایت ممکن است نان بیات شود که در این شرایط هم از میزان رطوبت آن کم شده اما در غیر این صورت کیفیت نان حفظ خواهد شد. نان در دمای معمولی تا 3 روز قابل نگهداری است و در حالت فریز هم که قاعدتا ماندگاری بالاتر می‌رود.

محمدی در خصوص راه‌های فرهنگ‌سازی نان سبوس‌دار و کامل بیان کرد: به عقیده من در درجه اول باید از این قانون که در حال حاضر کارخانه‌ها سبوس را از آرد استحصال می‌کنند، جلوگیری شود. سبوس‌گیری یک فرایند هزینه‌بر بوده و در واقع نیاز به یک تکنولوژی پیشرفته دارد در حالی‌که تولید آرد سبوس‌دار در کارخانه‌های آردسازی بسیار ساده‌تر و البته کم‌هزینه‌تر است. چرا به رفتار پیشینیان خود برنگردیم که از دانه کامل گندم آرد استحصال می‌کردند و به دلیل مصرف نان کامل، نسبت به مردم جامعه امروز گوارش سالم‌تری داشتند و عوارضی که در حال حاضر به دلیل مصرف نان سفید در جامعه وجود دارد، آن زمان وجود نداشت لذا اگر امروز مصرف نان کامل را میان مردم جا بیندازیم، با هزینه کمتر مردم سالم‌تری خواهیم داشت.

متاسفانه در حال حاضر در فرایند آردسازی، سبوس کاملا از دانه گندم جدا می‌شود و از آنجا که کارخانه‌های استان تهران آرد کامل تولید نمی‌کنند، ما آرد نانکده را از کارخانه‌های استان اصفهان تامین می‌کنیم.

 

                                     تاریخ:      پنج شنبه ٢٧ ارديبهشت ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٠١

 


خروج




حمل داخلی گندم با کشتی برای اولین بار امسال درکشور رقم خورد/ قیمت نان در دست تصمیم‌گیری است

اختصاصی/ نشست خبری دکتر یزدان سیف، معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، صبح امروز در محل شرکت بازرگانی دولتی ایران برگزار شد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۴۱۱ down
chf فرانک سويس ۴۱,۵۲۵ down
sek کرون سوئد ۴,۳۵۳ up
nok کرون نروژ ۴,۷۹۵ up
dkk کرون دانمارک ۶,۲۷۸ down
inr روپيه هند ۶۰۳ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۹۷۰ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۲۷,۶۳۲ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۰۰۸ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۱ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ up
cad دلار کانادا ۳۱,۳۳۶ up
nzd دلار نيوزيلند ۲۷,۳۰۴ down
zar راند ۲,۹۱۷ down
try لير ترکيه ۶,۹۲۵ down
rub روبل روسيه ۶۵۳ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۶ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۸,۹۰۰ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۱ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۴۷۰ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۴۹,۸۰۴ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۸۳ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۵۰۱ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۶۵ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۱۳ down
cny یوان چين ۶,۰۸۰ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۳۷۲ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۳۵ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۵,۱۴۶ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۸ down
eur یورو ۴۶,۸۸۲ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۰۷۹ down
gel لاری گرجستان ۱۵,۱۴۷ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۸۹۳ down
afn افغانی افغانستان ۵۲۴ down
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۲۵۶ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۷ down
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۰۷۳ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۰ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۰ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

مقررات سخت بانکی پیش روی تولیدکنندگان رئیس هیأت مدیره شرکت نوفن تحکیم مطرح کرد:
بهبود کیفیت آرد در کارخانه‌های نان صنعتی به کمک بهبوددهنده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نان‌های صنعتی کشور مطرح کرد:
رفع تحریم ها مساوی با افزایش توان صادراتی ایران مدیرعامل کارخانه آرد داران مطرح کرد :
تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد داران
زر
آذر غله
مرشدی
کارخانه آرد هرندی
مراوه تپه
 صنایع پخت مشهد
 سنبل ماهدشت
سرچشمه شاهرود
کنگان
دره شهر
اطمینان
کیسه نان
شهاب کیا آرمان
مریانجکار
جوانه شوشتر
پویان صنعت
گل آرد زاگرس
آشخانه
شمس آذر