صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  نان کامل در نانکده گل گندم

  اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، در جامعه امروزی که نان سفید بر نان سبوسدار ارجحیت یافته، هنوز هم کسانی هستند که با تولید نان‌های سبوس‌دار و نان‌های کامل برای ارتقای سلامتی جامعه تلاش می‌کنند. نانکده گل گندم در یکی از محله‌های شرق تهران به همین منظور احداث شده است؛

            

 واحد نانوایی که به مشتریانش فقط نان کامل جو و گندم می‌دهد. این واحد نانوایی جزئی از باشگاه هواداران نان کامل به مدیریت محمدرضا خواجه، کارشناس نان‌های سنتی و کارشناس وزارت بهداشت است.

معصومه محمدی، مسئول کنترل کیفیت نانکده گل گندم و کارشناس ارشد تکنولوژی صنعت غذا در گفت‌وگو با غلات نیوز بیان کرد: در حال حاضر آرد نانی که مردم تهران مصرف می‌کنند، از مغز گندم استحصال شده و فاقد سبوس است و هدف از ایجاد این واحد، در واقع ارتقای وضعیت سلامت نانی است که مردم تهران مصرف می‌کنند.

وی درباره استقبال مردم از نان‌هایی که در این نانکده تولید می‌شود، اظهار کرد: خوشبختانه استقبال، بسیار خوب است. با توجه به اینکه ما اصلا تبلیغات خاصی انجام نداده‌ایم، بیشتر تبلیغات ما به صورت دهان به دهان بوده و کسانی که نان‌های ما را مصرف کرده‌اند، از مزایای آن برای دیگران تعریف می‌کنند و عمدتا مشتریان ما می‌گویند که تعریف نان ما را از کسانی شنیده‌اند که محصولمان را مصرف کرده و راضی بوده‌اند.

کارشناس ارشد تکنولوژی صنعت غذا در ادامه گفت: مجموعه نانکده گل گندم دارای سیب سلامت بوده و من به عنوان مسئول کنترل کیفیت در این واحد نانوایی مستقر هستم. در نانکده گل گندم، نان جو و نان گندم سبوس‌دار بدون جوش شیرین تولید می‌شود. ما با آزمایشگاه همکار استاندارد قرارداد داریم و به طور مرتب مواد اولیه و محصول نهایی تولید شده در این آزمایشگاه مورد آزمایش قرار می‌گیرد و من وظیفه دارم نمونه‌ها را برای آزمایشگاه استاندارد ارسال کرده و وضعیت بهداشتی محیط و افراد را کنترل کنم. همچنین وضعیت به‌روز بودن کارت‌های بهداشت و وضعیت محصول نهایی را از لحاظ مطابقت با موارد استاندارد (عدم ایجاد سوختگی در پشت و روی نان و خمیر نشدن)، بررسی درصد پروتئین آرد، وضعیت سبوس آرد و البته وضعیت کارکرد کیفی دستگاه‌ها را به جهت اینکه کارکرد دستگاه بر کیفیت محصول نهایی اثرگذار است، باید مورد بررسی قرار دهم.

مسئول کنترل کیفیت نانکده گل گندم تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از مردم تهران از بیماری‌های گوارشی رنج می‌برند به این دلیل که سالیان سال نان حاوی جوش شیرین و بدون سبوس مصرف کرده‌اند. در واقع سبوس، موجب انتقال انواع ویتامین‌های گروه B به بدن می‌شود. با مصرف نان حاوی سبوس، کم‌خونی‌هایی که در 90 درصد از زنان و درصد بالایی از مردان وجود دارد و به تبع آن مشکلاتی مانند ریزش مو، مشکلات پوستی و ضعف قوای بدنی که ناشی از کم خونی است، جبران می‌شود.
وی ادامه داد: در نانکده گل گندم ما برای تولید نان‌های کامل جو و گندم به هیچ عنوان از جوش شیرین استفاده نمی‌کنیم، زمان استراحت خمیر به طور استاندارد رعایت می‌شود در نتیجه فرایندهایی که در هیدرولیز نشاسته و خواب خمیر باید در طی دو مرحله اتفاق بیفتد، کامل رخ می‌دهد و در واقع حس دهانی خوبی به مصرف‌کننده می‌دهد. در واقع همه فعالیت‌های مخمری که در فرایند تولید نان فعال می‌شوند، باعث می‌گردد نان باکیفیتی داشته باشیم در نتیجه از مضرات جوش شیرین که سالیان سال با خوردن نان به بدن مردم انتقال یافته، جلوگیری خواهد شد.

محمدی افزود: حتی مصرف‌کنندگانی که نان‌های ناکده را مصرف کرده‌اند به ما انعکاس می‌دهند که با مصرف این نان‌ها، دردهای مزمنی که در ناحیه شکمشان داشته‌اند، مرتفع گردیده حتی افرادی که به ما مراجعه کرده و بیماری قند داشته‌اند، از نان کامل جو بسیار اظهار رضایت نموده و اعلام کرده‌اند که با اطمینان خاطر می‌توانند به مقدار دلخواه استفاده کنند بدون اینکه از افزایش میزان قند خونشان نگران باشند.
این کارشناس ارشد تکنولوژی صنعت غذا در ادامه گفت: 15 سال است که فعالیت در صنایع غذایی مختلف را تجربه کرده‌ام. در واقع تقریبا در همه صنایع حداقل نگرانی‌هایی وجود دارد به عنوان مثال در محصولات کنسروی نگران آلودگی‌هایی هستیم. در خصوص محصولات گوشتی، نگهدارنده‌هایی که استفاده می‌شوند، نگران‌کننده هستند و در محصولات کیکی هم وجود نگهدارنده‌ها ایجاد نگرانی می‌کند اما نانی که در نانکده گل گندم تولید می‌شود، تنها محصولی است که با اطمینان کامل اعلام می‌کنم مفید است و در هیچ شرایطی هیچ مشکلی برای مصرف‌کننده ایجاد نخواهد کرد. در نهایت ممکن است نان بیات شود که در این شرایط هم از میزان رطوبت آن کم شده اما در غیر این صورت کیفیت نان حفظ خواهد شد. نان در دمای معمولی تا 3 روز قابل نگهداری است و در حالت فریز هم که قاعدتا ماندگاری بالاتر می‌رود.

محمدی در خصوص راه‌های فرهنگ‌سازی نان سبوس‌دار و کامل بیان کرد: به عقیده من در درجه اول باید از این قانون که در حال حاضر کارخانه‌ها سبوس را از آرد استحصال می‌کنند، جلوگیری شود. سبوس‌گیری یک فرایند هزینه‌بر بوده و در واقع نیاز به یک تکنولوژی پیشرفته دارد در حالی‌که تولید آرد سبوس‌دار در کارخانه‌های آردسازی بسیار ساده‌تر و البته کم‌هزینه‌تر است. چرا به رفتار پیشینیان خود برنگردیم که از دانه کامل گندم آرد استحصال می‌کردند و به دلیل مصرف نان کامل، نسبت به مردم جامعه امروز گوارش سالم‌تری داشتند و عوارضی که در حال حاضر به دلیل مصرف نان سفید در جامعه وجود دارد، آن زمان وجود نداشت لذا اگر امروز مصرف نان کامل را میان مردم جا بیندازیم، با هزینه کمتر مردم سالم‌تری خواهیم داشت.

متاسفانه در حال حاضر در فرایند آردسازی، سبوس کاملا از دانه گندم جدا می‌شود و از آنجا که کارخانه‌های استان تهران آرد کامل تولید نمی‌کنند، ما آرد نانکده را از کارخانه‌های استان اصفهان تامین می‌کنیم.

 

                                     تاریخ:      پنج شنبه ٢٧ ارديبهشت ١٣٩٧        ساعت:     ٠٩:٠١

 


خروج




پربازدیدترین

۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به گندمکاران کشور پرداخت شد

معاون وزیرجهاد گفت:در خرید تضمینی سال‌جاری از محل صرفه جویی، با پرداخت ۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به اقتصاد گندمکاران کشور کمک کردیم.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۰۵۶ up
chf فرانک سويس ۴۲,۳۴۷ down
sek کرون سوئد ۴,۶۶۴ down
nok کرون نروژ ۴,۹۱۱ down
dkk کرون دانمارک ۶,۴۰۶ down
inr روپيه هند ۵۸۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ down
kwd دينار کويت ۱۳۸,۴۶۶ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۰۷۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۲۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۵ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۲۷ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۳۴۶ down
zar راند ۳,۰۶۱ up
try لير ترکيه ۷,۸۳۶ up
rub روبل روسيه ۶۳۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ down
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۰۵۲ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۹۵۷ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۱۰۷ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۰۲ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۳۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۵۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۴۱۷ up
cny یوان چين ۶,۲۰۷ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۶۰۴ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۴۴۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۷,۸۱۵ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۳۵ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۵۱ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۶۲ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۵۱۱ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۳ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۳۴۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۱ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:
گمرک جمهوری اسلامی ایران شرایط واردات گندم عبور موقت را تسهیل بخشد سیف در گفت‌وگوی اختصاصی با غلات نیوز تأکید کرد:
کیفیت پایین گندم‌های دریافتی از سیلوی بخش خصوصی مدیرعامل کارخانه آرد کرج (کردان):
87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس