صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  حال و روز سنگک های امروزی!

  اختصاصی/ سری به یکی از سنگکی های دولتی پز در یکی از خیابان های تهران زدیم که مشتریان زیادی به صف ایستاده بودند و برخی سفارش نان سبوس دار می دادند و برخی نان سنگک معمولی!

            

 قدیم الایام سبوس جزو لاینفک نان سنگک بود اما حالا به یکی از گزینه هایی در نانوایی ها تبدیل شده که اگر مشتری نان سبوس دار بخواهد باید نرخ بیشتری از نرخ مصوب نان بپردازد!
وقتی درخواست نان سبوس دار می دهیم نانوای محترم که حالا معلوم نیست از روی آگاهی دست به این کار میزند یا عدم آگاهی، یک مشت سبوس روی خمیر آماده نان اضافه می کند و داخل تنور می گذارد و آن وقت به گمان خودش یک نان حاوی ارزش غذایی تحویل مشتری داده است! متاسفانه مشتری ناآگاه هم گمان می کند نان سبوس دار مصرف کرده  و  از این بابت راضی است!

اگرچه سبوس برای سلامتی بدن بسیار ضروری است اما بارها و بارها درباره خطرات سبوس هایی که جداگانه روی نان در واحدهای نانوایی اضافه می شود گفته شده است و دریغ از توجه به اهمیت مساله...
حالا این بماند که این سبوس هایی که جداگانه نانوایان روی سطح نان اضافه می کنند معلوم نیست که چگونه تولید شده اند و آیا اصلا خوراک دام هستند یا انسان!؟
بسیار اسف بار است که جامعه ما با فقر فرهنگی بسیاری در صنعت نان مواجه است و قشر اندک شماری هستند که درباره سبوس و نان سبوس دار اصولی و استاندارد آگاهی دارند. این مساله نشان می دهد که صرفا فرهنگ سازی برای تولید و مصرف نان سبوس دار در جامعه اهمیتی ندارد بلکه جامعه مستلزم فرهنگ سازی صحیح درباره نان سبوس دار است.

در گذشته که فرهنگ مصرف نان سبوس دار در جامعه در حد صفر بود حالا اندکی در این زمینه رشد کرده ایم اما متاسفانه تصویر غلطی از نان سبوس دار در ذهن مردم نقش بسته و به نان هایی که نانوایان روی خمیر فراوری شده سبوس می ریزند نان سبوس دار می‌گویند!
وقتی از نانوایان یارانه ای پز دلیل این کار را جویا شدیم اینگونه پاسخ دادند: اگر آرد تیره خریداری کنیم مشتری اعتراض می کند و نان نمی خرد آنقدر واحدهای آزاد پز رشد کرده اند که با ارائه نان سفید مشتریان را به خود جذب کرده اند مشتری فکر می‌کند نانی که سفید است کیفیت بهتری دارد و برخی از مشتریان فکر می‌کنند وقتی نانوا دلیل تیره بودن نان را از سبوس عنوان می کند دروغ می‌گوید بیشتر مشتریان ما خواستار نان سنگکی هستند که سفید باشد و درصد کمی هم که نان سبوس دار میخواهند ما به صورت جداگانه سبوس را تهیه و هنگام پخت روی نان اضافه می‌کنیم
در برخی از استان های کشورمان سبوس دار کردن نان مصرفی مردم به دغدغه اصلی مسئولین تبدیل شده و اقداماتی هم در این راستا صورت گرفته تا جایی که فرهنگ  تولید و مصرف نان سبوس دار در آن استان جا افتاده و به خوبی رعایت می شود اما متاسفانه در تهران این مساله هنوز جدی تلقی نشده است:
اصغر پابرجا رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران در این خصوص بیان کرد: تعریفی که از آرد سبوس دار وجود دارد غلط است آرد سفید صرفا به آردهایی می گویند که درصد سبوس گیری اش بالای 21 درصد باشد و آردی با درصد سبوس گیری 18 به عنوان یک آرد سبوس دار تلقی می شود. البته طبق استاندارد  میزان سبوس گیری آرد سنگک باید عدد 12 باشد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه چرا نان سنگک واحدهای یارانه ای پز سفید است، گفت: تمامی واحدهای سنگک پز دولتی از اختلاط آرد 12 و 15 درصد سبوس گیری شده استفاده می کنند و بنابراین آردشان سبوس دار است اما دلیل سفید بودن آردهایشان روشن بودن گندم هایی است که آرد از آن استحصال می شود.
ضمن اینکه آردهای 12 درصد سبوس گیری شده کیفیت پایینی دارند و نانی که از این آرد تولید می شود به اصطلاح ما نانوایان مشتری ناپسند است.
پابرجا درباره سبوس‌هایی که جداگانه در واحدهای نانوایی روی سطح نان اضافه
 می‌شوند، اظهار کرد: متاسفانه مشتریان ما زمانی که نانوا از آرد سبوس دار استفاده می کند نسبت به رنگ تیره نان اعتراض می کنند و از نانوا نانی می خواهند که فقط سطح نان سبوس داشته باشد. ما در واحد نانوایی خودمان مدتی از آرد 10 درصد سبوس گیری شده استفاده کردیم و مشتری اعتراض می کرد که چرا کیفیت نان پایین است هرچقدرم که مشتری را توجیه کنیم و بگوییم که این نان سبوس دار است و برای سلامتی مفید اما متاسفانه مردم طالب نانی هستند که رنگش روشن باشد.

نانوایان هرکاری را به تقاضای مشتری انجام می دهند و مشتریان هم نانی می خواهند که فقط سطح نان سبوس داشته باشد. در این میان باید به نانوایان هم حق بدهیم که یک بنگاه اقتصادی کوچک هستند و باید به فکر تامین هزینه هایشان هم باشند.
وی درباره نقش اتحادیه و نانوایان در راستای فرهنگ سازی نان سبوس دار استاندارد در میان مشتریان خاطرنشان کرد: فرهنگ سازی از توان نانوا و اتحادیه خارج است کسی به حرف نانوا گوش نمی کند و این امر باید در غالب یک حرکت ملی انجام شود. رسانه های تاثیرگذار مانند صدا و سیما خبرگزاری ها و رسانه های گروهی در فضای مجازی باید برای فرهنگ سازی وارد عمل شوند.

رئیس اتحادیه نانوایان سنگک استان تهران در خصوص واحدهای نانوایی دولتی پزی که با ارائه نان سبوس دار نرخ دو برابری از مشتری دریافت می کنند توضیح داد: چنانچه واحد یارانه ای پزی که سبوس را به صورت جداگانه در واحدهای نانوایی روی سطح نان اضافه می کند و قیمت دو برابر هم از مشتری دریافت می کند در بازرسی ها مشاهده شود قطعا با آن واحد برخورد خواهیم کرد البته این تخلف ممکن است به صورت انگشت شمار در سطح شهر اتفاق بیافتد که درصورت مشاهده قطعا برخورد خواهد شد.



 

                                     تاریخ:      چهارشنبه ٥ ارديبهشت ١٣٩٧        ساعت:     ١٠:٠٣

 


خروج




خودکفایی چین در تولید غلات تا سال 2035

اختصاصی/ چین در تلاش است تا ایمنی غذایی خود را با خودکفایی در غلات تضمین کند. سازمان توسعه صنایع کشاورزی چین پیش‌بینی کرده است که این اتفاق تا سال 2035 روی خواهد داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۵/۲۴
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۳۳۸ down
chf فرانک سويس ۴۲,۱۶۳ down
sek کرون سوئد ۴,۵۸۲ down
nok کرون نروژ ۴,۹۷۹ down
dkk کرون دانمارک ۶,۳۸۱ down
inr روپيه هند ۵۹۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۴۵۴ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۳,۸۷۰ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۷۵۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۱ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۱ down
cad دلار کانادا ۳۲,۱۲۷ up
zar راند ۲,۹۰۸ down
try لير ترکيه ۶,۴۰۹ up
rub روبل روسيه ۶۳۱ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۳ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۲۷۴ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۶۹۹ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۴۲۸ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۶۰۹ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۲۳۳ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۹۵ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۲۱۸ down
cny یوان چين ۶,۰۸۶ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۵,۸۸۰ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۳۷ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۰۳۶ down
eur یورو ۴۷,۵۷۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۵۶۵ up
afn افغانی افغانستان ۵۷۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۴۹۵ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۵ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۹ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

نظارت های ویژه و مستمری بر تولید آرد گلستان داریم معاون سازمان غذا و داروی استان گلستان:
واگذاری شرکت‌های غله به بخش خصوصی، شتاب‌زده و بدون مقدمه صورت گرفت مسئول شرکت بازرگانی دولتی ایران، نمایندگی همدان:
تولیدکنندگان باید مشتریان را به خود وفادار کنند مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی مرشدگوهر:
پرداخت هزینه‌ به بهای خودکفایی گندم اشکالی ندارد عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی:
گرانی نان فعلاً به صلاح نیست عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس شورای اسلامی:
سیاست دولت در حوزه گندم، آرد و نان قابل دفاع نیست رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
کارخانه آرد آذر غله
ماشین سازی مرشد گوهر
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر