معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم:
نان سنتی استان قم، ید طولایی در میان نانهای مرغوب دارد
اختصاصی/ امیر محمدی چهر گفت: خوشبختانه نان سنتی استان قم، ید طولایی در میان نانهای مرغوب دارد. قم تنها استانی است که نان سنگکش از قدیمالایام زبانزد تمام کشور بوده البته در مجموع کیفیت نان استان قم بهخصوص واحدهای یارانهایپز در سطح مطلوبی قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: در واقع یکی از اهداف ما این بود که نان قم به سمت و سوی سبوسدار شدن حرکت کند. استاندارد سبوسگیری آرد سنگک باید بین 7 تا 12 درصد باشد. از طرف دیگر بسیاری از بیماریهایی که در جامعه وجود دارد، ناشی از عدم استفاده از سبوس است که این مسأله یکی از دغدغههای مسئولین قم بود.
در سالهای گذشته این طرح در استان قم اجرا شد اما به دلایلی شکست خورد و یکی از دلایل آن هم این بود که به روش صحیح اجرایی نشد و به یکباره آرد 18 درصد را به 12 درصد سبوسگیری شده تبدیل کردند که مورد اعتراض شدید مردم قرار گرفت و طرح با شکست مواجه شد
اما خوشبختانه ما این طرح را به صورت پلکانی با کمکهای اعضای شورای سیاستگذاری گندم، آرد و نان اجرایی کردیم که خوشبختانه، هم ذائقه مردم به مرور به سمت نان سبوسدار گرایش پیدا کرد و هم نانوایان با این وضعیت کنار آمدند. البته ما در خصوص این طرح مشکلی با واحدهای آزادپز داریم که قرار است کمیسیون نظارت سازمان را وارد این کار کرده و واحدهای آزادپز را ملزم به رعایت استاندارد کنیم. اگر این اقدام صورت گیرد، قطعاً در کل استان قم، نان سبوسدار تولید خواهد شد و نان سبوسدار سالم را به دست مردم خواهیم رساند.
تاریخ: سه شنبه ٤ ارديبهشت ١٣٩٧ ساعت: ١١:٤٠
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|