صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  چرا نان در ایران باکیفیت نمیشود؟

  غلات نیوز/ دستگاه‌های اجرایی مختلفی در کشور در برابر نان مسئول هستند؛ اتحادیه صنف نانوایان، سازمان استاندارد، اداره بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و شرکت غله و خدمات بازرگانی کشور که هر کدام به نحوی باید صنعت نان را رصد کنند اما قطعا اگر همه این ارگان‌ها با یکدیگر هماهنگ بودند، در حال حاضر نان باکیفیتی در سفره‌های مردم بود.

            

نمی‌توان از قصور برخی از مدیران چشم‌پوشی کرد که با عدم تصمیم‌گیری درست و منطقی در حوزه نان و گاهی با شانه خالی کردن از آنچه که مسئول آن بوده‌اند، چه ضربه‌های جبران ناپذیری به صنعت نان وارد نموده‌اند.

چرا با اینکه دولت بخشی از صنعت نان را آزاد کرد اما باز هم کیفیت نان ارتقاء نیافت؟ قطعا نان استاندارد و کیفی، آرد استاندارد هم می‌خواهد. چرا هیچ یک از مسئولینی که برای اوضاع خراب نان در کشور ادعای دلسوزی می‌کنند، در طی این سال‌ها که نانوایان درد بی‌ثباتی کیفیت آرد را داشته و آسیابانان از بی‌کیفیتی گندم‌های تحمیلی گله‌مند بوده‌اند، فکری برای ثبات کیفی آرد در کشور نکردند؟!
قطعا نبود یک متولی واحد برای در دست گرفتن صنعت نان، مشکلات را دو چندان و گره این صنعت را کورتر کرده است. صنعت نان سالهاست که متولی ثابتی ندارد و رها شده است و اگر در سال جاری هم فکری برای این مساله نشود، متاسفانه باید در انتظار نابودی بیش از پیش این صنعت باشیم.

یکی از اتفاقاتی که در سال 96 صنعت نان را دگرگون و البته بیش از پیش آشوب کرد اجرای قانون حذف حریم و حدود صنفی بود. وقتی مسئولین ما با این تفکر غلط که احداث آزادانه نانوایی، میان نانوایان رقابت ایجاد می‌کند و منجر به بالا رفتن کیفیت نان می‌شود، آ‌‌ن‌قدر مجوز صادر می‌کنند که حالا قدم به قدم نانوایی در سطح شهر احداث شده، نتیجه‌ای جز کاهش پخت، عدم توانایی در تامین درآمد کافی و به‌کارگیری کارگران نابلد، گرایش به تخلف و استفاده از افزودنی‌های ارزان قیمت غیرمجاز و خطرناک و در نهایت تخریب کیفیت نان در بر نخواهد داشت. این قانون نه تنها منجر به ایجاد رقابت نشد بلکه خسارت‌های بسیار سنگینی هم به صنعت مهم نان کشور وارد کرد و نتیجه سیاست‌های غیر عقلایی مسئولین چیزی جز سقوط کیفیت نان و به خطر افتادن سلامتی مردم نبود.
ورود افراد نابلد به نانواخانه، یکی از تبعات قانون حدف حریم و حدود صنفی است. افراد به اصطلاح شاطری که حتی فن خمیرگیری درست را نمی‌دانند جای شاطران حرفه‌ای و قدیمی را در نانوایی‌ها گرفته‌اند و این‌ها اصلی‌ترین غذای مردم را تامین می‌کنند.

اما راه نجات نان در کشورمان چیست؟
واگذاری امور صنف به اتحادیه‌های صنفی، پرهیز از قانون‌گذاری‌های غیر کارشناسانه و تحمیلی، تامین آرد استاندارد و باثبات کیفی یکنواخت برای نانوایان و جدی شمردن مقوله آموزش در صنعت نان تنها در شرایطی عملی خواهد شد که شاهد اجرای قانون آزادسازی واقعی نرخ در صنعت نان باشیم که در نهایت آنچه رقم می‌خورد، ارتقاء کیفیت نان خواهد بود.
نانوایان دیگر نرخ نمی‌خواهند و خواستار اجرای قانون آزادسازی در صنعت نان هستند. قطعا نرخ‌گذاری نان از سوی دولت آن هم پس از گذشت یک دوره چهارساله، دردی از نانوایان دوا نخواهد کرد. اگر آنالیز قیمت را در طی این چهارسال در نظر بگیریم، نرخ نان باید چندین برابر نرخ فعلی باشد که قطعا اگر دولت بخواهد در سال 97 نرخ جدید اعلام کند، آن نرخ واقعی که نانوایان چشم‌انتظارش هستند با احتساب همه هزینه‌ها در طی این سال‌ها از سوی دولت اعلام نخواهد شد. لذا اعلام نرخ جدید برای نان را نمی‌توان راهی برای کیفی‌سازی نان برشمرد.

پس بهترین راه حل این است که دولت نان را از انحصار خود و قیمت‌گذاری خارج کرده و آزاد بگذارد در این صورت انگیزه و به تبع آن رقابت برای تولید نان کیفی در میان صنف نانوایان ایجاد و در نتیجه شاهد ارتقاء کیفیت نان در کشور خواهیم بود.  درحال حاضر بهانه اصلی دولت برای عدم افزایش نرخ نان‌، حمایت از اقشار بی‌بضاعت جامعه است در حالیکه این اقدام منجر به بی‌کیفیت شدن نان در کشور گردیده و مردم نان ارزان اما بی‌کیفیت می‌خورند. دولت باید برای خرید نان به خانواده‌های بی‌بضاعت یارانه اختصاص دهد و نان را آزاد کند. در این شرایط، هم کیفیت نان ارتقا خواهد یافت و هم خانواده‌های بی‌بضاعت با یارانه‌ای که دولت در اختیارشان قرار می‌دهد، نان باکیفیت مصرف خواهند کرد.



 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢ ارديبهشت ١٣٩٧        ساعت:     ١٠:٢٩

 


خروج




ژاپن فروش گندم کانادایی را تعلیق نمود

اختصاصی/ وزیر کشاورزی ژاپن اذعان نموده است که این کشور پس از مشاهده نمونه‌های دستکاری ‌شده ژنتیکی در غلات کانادا، مناقصه و فروش گندم این کشور را تعلیق نموده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
usd دلار آمريکا ۴۲,۴۴۰ up
gbp پوند انگليس ۵۶,۳۲۲ up
chf فرانک سويس ۴۲,۷۸۰ up
sek کرون سوئد ۴,۸۱۷ down
nok کرون نروژ ۵,۲۲۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۶۳۱ up
inr روپيه هند ۶۲۴ up
aed درهم امارات ۱۱,۵۵۷ up
kwd دينار کويت ۱۴۰,۲۰۹ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۵,۲۳۵ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۶۳۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۷ up
omr ريال عمان ۱۱۰,۳۷۷ up
cad دلار کانادا ۳۲,۱۲۵ down
zar راند ۳,۰۹۴ down
try لير ترکيه ۹,۰۱۱ up
rub روبل روسيه ۶۷۰ down
qar ريال قطر ۱۱,۶۶۰ up
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۶۸ down
syp لير سوريه ۸۳ eq
aud دلار استراليا ۳۱,۴۵۳ down
sar ريال سعودی ۱۱,۳۱۸ up
bhd دينار بحرين ۱۱۲,۸۷۴ up
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۴۱۵ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۶۵۹ up
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۸,۸۱۸ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۹۵ up
lyd دينار ليبی ۳۱,۲۶۵ up
cny یوان چين ۶,۵۸۴ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۹,۹۴۵ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۶۱۸ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۸,۴۶۷ up
eur یورو ۴۹,۴۰۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۲,۵۱۱ down
afn افغانی افغانستان ۵۹۴ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۱,۱۴۵ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۹۴۵ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۶۶۹ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۵۰ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

پایلوت طرح غنی‌سازی آرد با ویتامین D به زودی در کشور انجام خواهد شد رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور:
شرکت بازرگانی دولتی گندم اختلاط شده را در بورس ارائه دهد دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان خراسان رضوی:
نان گران می‌شود رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه‌حجیم:
نان امروز شعار است اما دغدغه مسئولین نیست نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی:
مصرف بسیار کم‌رنگ خمیرمایه در واحدهای نان سنتی دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
کارخانه آرد آذر غله
ماشین سازی مرشد گوهر
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر