صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  چرا نان در ایران باکیفیت نمیشود؟

  غلات نیوز/ دستگاه‌های اجرایی مختلفی در کشور در برابر نان مسئول هستند؛ اتحادیه صنف نانوایان، سازمان استاندارد، اداره بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و شرکت غله و خدمات بازرگانی کشور که هر کدام به نحوی باید صنعت نان را رصد کنند اما قطعا اگر همه این ارگان‌ها با یکدیگر هماهنگ بودند، در حال حاضر نان باکیفیتی در سفره‌های مردم بود.

            

نمی‌توان از قصور برخی از مدیران چشم‌پوشی کرد که با عدم تصمیم‌گیری درست و منطقی در حوزه نان و گاهی با شانه خالی کردن از آنچه که مسئول آن بوده‌اند، چه ضربه‌های جبران ناپذیری به صنعت نان وارد نموده‌اند.

چرا با اینکه دولت بخشی از صنعت نان را آزاد کرد اما باز هم کیفیت نان ارتقاء نیافت؟ قطعا نان استاندارد و کیفی، آرد استاندارد هم می‌خواهد. چرا هیچ یک از مسئولینی که برای اوضاع خراب نان در کشور ادعای دلسوزی می‌کنند، در طی این سال‌ها که نانوایان درد بی‌ثباتی کیفیت آرد را داشته و آسیابانان از بی‌کیفیتی گندم‌های تحمیلی گله‌مند بوده‌اند، فکری برای ثبات کیفی آرد در کشور نکردند؟!
قطعا نبود یک متولی واحد برای در دست گرفتن صنعت نان، مشکلات را دو چندان و گره این صنعت را کورتر کرده است. صنعت نان سالهاست که متولی ثابتی ندارد و رها شده است و اگر در سال جاری هم فکری برای این مساله نشود، متاسفانه باید در انتظار نابودی بیش از پیش این صنعت باشیم.

یکی از اتفاقاتی که در سال 96 صنعت نان را دگرگون و البته بیش از پیش آشوب کرد اجرای قانون حذف حریم و حدود صنفی بود. وقتی مسئولین ما با این تفکر غلط که احداث آزادانه نانوایی، میان نانوایان رقابت ایجاد می‌کند و منجر به بالا رفتن کیفیت نان می‌شود، آ‌‌ن‌قدر مجوز صادر می‌کنند که حالا قدم به قدم نانوایی در سطح شهر احداث شده، نتیجه‌ای جز کاهش پخت، عدم توانایی در تامین درآمد کافی و به‌کارگیری کارگران نابلد، گرایش به تخلف و استفاده از افزودنی‌های ارزان قیمت غیرمجاز و خطرناک و در نهایت تخریب کیفیت نان در بر نخواهد داشت. این قانون نه تنها منجر به ایجاد رقابت نشد بلکه خسارت‌های بسیار سنگینی هم به صنعت مهم نان کشور وارد کرد و نتیجه سیاست‌های غیر عقلایی مسئولین چیزی جز سقوط کیفیت نان و به خطر افتادن سلامتی مردم نبود.
ورود افراد نابلد به نانواخانه، یکی از تبعات قانون حدف حریم و حدود صنفی است. افراد به اصطلاح شاطری که حتی فن خمیرگیری درست را نمی‌دانند جای شاطران حرفه‌ای و قدیمی را در نانوایی‌ها گرفته‌اند و این‌ها اصلی‌ترین غذای مردم را تامین می‌کنند.

اما راه نجات نان در کشورمان چیست؟
واگذاری امور صنف به اتحادیه‌های صنفی، پرهیز از قانون‌گذاری‌های غیر کارشناسانه و تحمیلی، تامین آرد استاندارد و باثبات کیفی یکنواخت برای نانوایان و جدی شمردن مقوله آموزش در صنعت نان تنها در شرایطی عملی خواهد شد که شاهد اجرای قانون آزادسازی واقعی نرخ در صنعت نان باشیم که در نهایت آنچه رقم می‌خورد، ارتقاء کیفیت نان خواهد بود.
نانوایان دیگر نرخ نمی‌خواهند و خواستار اجرای قانون آزادسازی در صنعت نان هستند. قطعا نرخ‌گذاری نان از سوی دولت آن هم پس از گذشت یک دوره چهارساله، دردی از نانوایان دوا نخواهد کرد. اگر آنالیز قیمت را در طی این چهارسال در نظر بگیریم، نرخ نان باید چندین برابر نرخ فعلی باشد که قطعا اگر دولت بخواهد در سال 97 نرخ جدید اعلام کند، آن نرخ واقعی که نانوایان چشم‌انتظارش هستند با احتساب همه هزینه‌ها در طی این سال‌ها از سوی دولت اعلام نخواهد شد. لذا اعلام نرخ جدید برای نان را نمی‌توان راهی برای کیفی‌سازی نان برشمرد.

پس بهترین راه حل این است که دولت نان را از انحصار خود و قیمت‌گذاری خارج کرده و آزاد بگذارد در این صورت انگیزه و به تبع آن رقابت برای تولید نان کیفی در میان صنف نانوایان ایجاد و در نتیجه شاهد ارتقاء کیفیت نان در کشور خواهیم بود.  درحال حاضر بهانه اصلی دولت برای عدم افزایش نرخ نان‌، حمایت از اقشار بی‌بضاعت جامعه است در حالیکه این اقدام منجر به بی‌کیفیت شدن نان در کشور گردیده و مردم نان ارزان اما بی‌کیفیت می‌خورند. دولت باید برای خرید نان به خانواده‌های بی‌بضاعت یارانه اختصاص دهد و نان را آزاد کند. در این شرایط، هم کیفیت نان ارتقا خواهد یافت و هم خانواده‌های بی‌بضاعت با یارانه‌ای که دولت در اختیارشان قرار می‌دهد، نان باکیفیت مصرف خواهند کرد.



 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢ ارديبهشت ١٣٩٧        ساعت:     ١٠:٢٩

 


خروج




پربازدیدترین

۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به گندمکاران کشور پرداخت شد

معاون وزیرجهاد گفت:در خرید تضمینی سال‌جاری از محل صرفه جویی، با پرداخت ۱۳ میلیارد تومان کرایه حمل به اقتصاد گندمکاران کشور کمک کردیم.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۴,۰۵۶ up
chf فرانک سويس ۴۲,۳۴۷ down
sek کرون سوئد ۴,۶۶۴ down
nok کرون نروژ ۴,۹۱۱ down
dkk کرون دانمارک ۶,۴۰۶ down
inr روپيه هند ۵۸۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ down
kwd دينار کويت ۱۳۸,۴۶۶ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۰۷۷ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۵۲۲ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۵ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۵ down
cad دلار کانادا ۳۱,۶۲۷ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۸,۳۴۶ down
zar راند ۳,۰۶۱ up
try لير ترکيه ۷,۸۳۶ up
rub روبل روسيه ۶۳۴ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ down
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۰۵۲ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۲ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۹۵۷ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۵۰,۱۰۷ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۰۲ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۸ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۶۳۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۵۱ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۴۱۷ up
cny یوان چين ۶,۲۰۷ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۲,۶۰۴ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۱۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۴۴۲ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۷,۸۱۵ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۱۳۵ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۵۱ down
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۹۶۲ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۵۱۱ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۳ eq
php100 يکصد پزوی فيليپين ۸۰,۳۴۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۱ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۲,۰۰۱ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

تحولي بزرگ در حوزه گندم ، آرد و نان با ورود دولت الكترونيك رئيس انجمن صنفي كارخانجات آرد استان اصفهان مطرح كرد :
اجرای دقیق برنامه حمل و تخصیص گندم متناسب با میزان مصرف هر استان مدیر آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک کشور تأکید کرد:
گمرک جمهوری اسلامی ایران شرایط واردات گندم عبور موقت را تسهیل بخشد سیف در گفت‌وگوی اختصاصی با غلات نیوز تأکید کرد:
کیفیت پایین گندم‌های دریافتی از سیلوی بخش خصوصی مدیرعامل کارخانه آرد کرج (کردان):
87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس