صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  چرا نان در ایران باکیفیت نمیشود؟

  غلات نیوز/ دستگاه‌های اجرایی مختلفی در کشور در برابر نان مسئول هستند؛ اتحادیه صنف نانوایان، سازمان استاندارد، اداره بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و شرکت غله و خدمات بازرگانی کشور که هر کدام به نحوی باید صنعت نان را رصد کنند اما قطعا اگر همه این ارگان‌ها با یکدیگر هماهنگ بودند، در حال حاضر نان باکیفیتی در سفره‌های مردم بود.

            

نمی‌توان از قصور برخی از مدیران چشم‌پوشی کرد که با عدم تصمیم‌گیری درست و منطقی در حوزه نان و گاهی با شانه خالی کردن از آنچه که مسئول آن بوده‌اند، چه ضربه‌های جبران ناپذیری به صنعت نان وارد نموده‌اند.

چرا با اینکه دولت بخشی از صنعت نان را آزاد کرد اما باز هم کیفیت نان ارتقاء نیافت؟ قطعا نان استاندارد و کیفی، آرد استاندارد هم می‌خواهد. چرا هیچ یک از مسئولینی که برای اوضاع خراب نان در کشور ادعای دلسوزی می‌کنند، در طی این سال‌ها که نانوایان درد بی‌ثباتی کیفیت آرد را داشته و آسیابانان از بی‌کیفیتی گندم‌های تحمیلی گله‌مند بوده‌اند، فکری برای ثبات کیفی آرد در کشور نکردند؟!
قطعا نبود یک متولی واحد برای در دست گرفتن صنعت نان، مشکلات را دو چندان و گره این صنعت را کورتر کرده است. صنعت نان سالهاست که متولی ثابتی ندارد و رها شده است و اگر در سال جاری هم فکری برای این مساله نشود، متاسفانه باید در انتظار نابودی بیش از پیش این صنعت باشیم.

یکی از اتفاقاتی که در سال 96 صنعت نان را دگرگون و البته بیش از پیش آشوب کرد اجرای قانون حذف حریم و حدود صنفی بود. وقتی مسئولین ما با این تفکر غلط که احداث آزادانه نانوایی، میان نانوایان رقابت ایجاد می‌کند و منجر به بالا رفتن کیفیت نان می‌شود، آ‌‌ن‌قدر مجوز صادر می‌کنند که حالا قدم به قدم نانوایی در سطح شهر احداث شده، نتیجه‌ای جز کاهش پخت، عدم توانایی در تامین درآمد کافی و به‌کارگیری کارگران نابلد، گرایش به تخلف و استفاده از افزودنی‌های ارزان قیمت غیرمجاز و خطرناک و در نهایت تخریب کیفیت نان در بر نخواهد داشت. این قانون نه تنها منجر به ایجاد رقابت نشد بلکه خسارت‌های بسیار سنگینی هم به صنعت مهم نان کشور وارد کرد و نتیجه سیاست‌های غیر عقلایی مسئولین چیزی جز سقوط کیفیت نان و به خطر افتادن سلامتی مردم نبود.
ورود افراد نابلد به نانواخانه، یکی از تبعات قانون حدف حریم و حدود صنفی است. افراد به اصطلاح شاطری که حتی فن خمیرگیری درست را نمی‌دانند جای شاطران حرفه‌ای و قدیمی را در نانوایی‌ها گرفته‌اند و این‌ها اصلی‌ترین غذای مردم را تامین می‌کنند.

اما راه نجات نان در کشورمان چیست؟
واگذاری امور صنف به اتحادیه‌های صنفی، پرهیز از قانون‌گذاری‌های غیر کارشناسانه و تحمیلی، تامین آرد استاندارد و باثبات کیفی یکنواخت برای نانوایان و جدی شمردن مقوله آموزش در صنعت نان تنها در شرایطی عملی خواهد شد که شاهد اجرای قانون آزادسازی واقعی نرخ در صنعت نان باشیم که در نهایت آنچه رقم می‌خورد، ارتقاء کیفیت نان خواهد بود.
نانوایان دیگر نرخ نمی‌خواهند و خواستار اجرای قانون آزادسازی در صنعت نان هستند. قطعا نرخ‌گذاری نان از سوی دولت آن هم پس از گذشت یک دوره چهارساله، دردی از نانوایان دوا نخواهد کرد. اگر آنالیز قیمت را در طی این چهارسال در نظر بگیریم، نرخ نان باید چندین برابر نرخ فعلی باشد که قطعا اگر دولت بخواهد در سال 97 نرخ جدید اعلام کند، آن نرخ واقعی که نانوایان چشم‌انتظارش هستند با احتساب همه هزینه‌ها در طی این سال‌ها از سوی دولت اعلام نخواهد شد. لذا اعلام نرخ جدید برای نان را نمی‌توان راهی برای کیفی‌سازی نان برشمرد.

پس بهترین راه حل این است که دولت نان را از انحصار خود و قیمت‌گذاری خارج کرده و آزاد بگذارد در این صورت انگیزه و به تبع آن رقابت برای تولید نان کیفی در میان صنف نانوایان ایجاد و در نتیجه شاهد ارتقاء کیفیت نان در کشور خواهیم بود.  درحال حاضر بهانه اصلی دولت برای عدم افزایش نرخ نان‌، حمایت از اقشار بی‌بضاعت جامعه است در حالیکه این اقدام منجر به بی‌کیفیت شدن نان در کشور گردیده و مردم نان ارزان اما بی‌کیفیت می‌خورند. دولت باید برای خرید نان به خانواده‌های بی‌بضاعت یارانه اختصاص دهد و نان را آزاد کند. در این شرایط، هم کیفیت نان ارتقا خواهد یافت و هم خانواده‌های بی‌بضاعت با یارانه‌ای که دولت در اختیارشان قرار می‌دهد، نان باکیفیت مصرف خواهند کرد.



 

                                     تاریخ:      يکشنبه ٢ ارديبهشت ١٣٩٧        ساعت:     ١٠:٢٩

 


خروج




افزایش صادرات گندم آمریکا در نیمه دوم فصل

اختصاصی/ USDA پیش‌بینی کرده است که صادرات گندم ایالات متحده در فصل 2019-2018 افزایش خواهد داشت و به 9/27 میلیون تن خواهد رسید، این در حالی است که انتظار می‌‌رود صادرات گندم روسیه کم شود.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۷/۲۳
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۵,۰۵۳ down
chf فرانک سويس ۴۲,۳۹۹ up
sek کرون سوئد ۴,۶۸۰ down
nok کرون نروژ ۵,۱۳۴ down
dkk کرون دانمارک ۶,۵۰۱ up
inr روپيه هند ۵۶۹ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۶ down
kwd دينار کويت ۱۳۸,۳۵۳ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۲,۰۸۱ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۴۷۸ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۹ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۲۹ down
cad دلار کانادا ۳۲,۲۴۳ up
zar راند ۲,۸۹۴ up
try لير ترکيه ۷,۱۳۹ down
rub روبل روسيه ۶۳۶ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۸ down
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۵ down
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۸۳۷ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۶۹۷ down
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۴۶۳ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۴۷۱ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۳۷۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۴۸ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۴۲۸ up
cny یوان چين ۶,۰۷۱ eq
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۸,۱۸۴ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۱۰۱ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۰۵۰ down
eur یورو ۴۸,۴۹۴ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۳۳۳ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۳ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۷۴۵ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۵ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۸ down
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

استان قزوین در راستای کاهش سن‌زدگی گندم جزو استان‌های برتر است معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین:
تأیید سازمان صنعت، معدن و تجارت برای ما تأیید نهایی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:
کارخانه‌های آردسازی استان از پتانسیل بالایی برخوردارند مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان قزوین:
صادرات گندم از محل تولید داخل ممنوع است معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی:
همدان و کرمانشاه در دستور کار اتصال به حمل ریلی / افزایش 32 درصدی حمل ریلی گندم در سال جاری مدیرکل دفتر هماهنگی خدمات بازرگانی شرکت بازرگانی دولتی مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
جشنواره عکس خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس