صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تکنولوژی فریز در صنعت نان

  اختصاصی/ بیش از 90 درصد نان مصرفی مردم ایران را نان‌های سنتی شامل می‌شوند و تنها بخش کوچکی از سبد نان مصرفی خانواده‌ها به انواع نان‌های نیمه‌صنعتی و حجیم و نیمه‌حجیم اختصاص دارد که عمدتا این نوع نان‌ها در بسته‌بندی‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های نان، سوپرمارکت‌ها و یا هایپرمارکت‌ها عرضه می‌شوند.

            

 بعضاً مشاهده شده که نان در داخل بسته‌بندی عرق کرده و حالت خمیری به خود گرفته است. شایع‌ترین مساله‌ای که اتفاق می‌افتد این است که قطرات آبی که به صورت عرق در فضای داخل پلاستیک ایجاد شده، در بافت نان نفوذ کرده و ایجاد کپک می‌کند. چه بسا اینکه ممکن است ذرات کپک به قدری ریز باشد که قابل مشاهده نبوده اما با نفوذ در بافت نان، سلامت مصرف‌کننده را به مخاطره بیندازد.همان‌طور که در خصوص نان‌های سنتی تأکید می‌شود،قرار دادن نان داغ در کیسه‌های پلاستیکی احتمال کپک زدن نان را افزایش می‌دهد و زمینه انتقال مواد شیمیایی پلاستیک را به نان فراهم می‌کند.

به گفته برخی از متخصصین، این احتمال می‌رود که دمای نان‌های صنعتی تولید شده در کارخانه‌ها با محیط داخل پلاستیک همسان نبوده و به همین خاطر وقتی نان داغ در محیطی کاملا بسته با دمای پایین‌تر قرار می‌گیرد، داخل فضای بسته‌بندی عرق می‌کند و ذرات عرق در بافت نان هم نفوذ کرده در نتیجه نان کپک می‌زند و زودتر بیات می‌شود و علاوه بر آن، مواد شیمیایی پلاستیک روی نان اثر می‌گذارد.
نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم، نان مصرفی مردم کشورهای اروپایی است که چند سالی است به کشور ما هم راه یافته و اگرچه هنوز سهم مختصری از سفره‌های مردم ایران را به خود اختصاص داده اما روز به روز فرهنگ مصرف این نوع نان‌ها در میان خانواده‌های ایرانی بیشتر جا می‌افتد. عمدتا این نوع نان‌ها به صورت بسته‌بندی در قفسه فروشگاه‌ها برای مشتری عرضه می‌شوداما با توجه به آنچه که درباره مضرات نان‌های بسته‌بندی شده گفته شد، بهتر است شکل عرضه نان را در کشور متحول کنیم. به عنوان مثال، اگر به جای نان‌های تولید شده، خمیرهای فریزآماده از انواع نان‌ها در قفسه‌ها قرار گیرد و مشتری برحسب نیاز خمیر را انتخاب کرده سپس نانوا همان لحظه خمیر را داخل فرهای مخصوص نان بگذارد و نان تازه را بدون اینکه از قبل تولید شده و در بسته‌بندی پلاستیکی قرار گرفته باشد، تحویل مشتری دهد، دیگر از مضرات پلاستیک و انتقال آن به نان خبری نخواهد بود.اساسا در کشورهای اروپایی این نوع نان‌هابدون بسته‌بندی در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

امروزه در برخی از کشورهای اروپایی، تکنولوژی فریز به همان شیوه که گفته شد، مرسوم شده است و نان به صورت تازه و البته بدون بسته‌بندی‌های پلاستیکی در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.
تکنولوژی نان فریز این امکان را ایجاد می‌کند که همانند نان‌های سنتی که نانوا نان تازه تحویل مشتری می‌دهد، در نان‌های حجیم هم این اتفاق بیفتد و مشتری به جای خرید نان‌های از قبل تولید شده که در قفسه فروشگاه‌ها در بسته‌بندی پلاستیکی قرار گرفته، نان را به صورت تازه و البته بدون بسته‌بندی خریداری کند. حتی مشتریان می‌توانند خمیرهای فریز نیمه‌آماده را خریداری و نگهداری کنند و در صورت نیاز با قرار دادن این خمیرها در فرهای خانگی نان تازه را در لحظه در اختیار داشته باشند.

اما آیا تکنولوژی نان فریز در ایران قابل اجرا خواهد بود؟
متاسفانه این تکنولوژی در ایران هنوز شناخته شده نیست و قطعا اجرای آن در کشور نیاز به زیرساخت‌هایی خواهد داشت که درحال حاضر فراهم نیستند.
گام اول، فرهنگ‌سازی مصرف این نوع نان‌ها در سطح کشور است که قطعا نیاز به سرمایه گذاری کلان خواهد داشت و حمایت نهادهای دولتی و رسانه‌ها به خصوص صدا و سیما را در این راستا می‌طلبد. اگرچه تبلیغات در فضای مجازی هم به اشاعه فرهنگ این نوع نان‌ها در کشور کمک خواهد کرد اما به واسطه تاثیر چشمگیر رسانه ملی صدا و سیما، ورود این نهاد به موضوع فرهنگ‌سازی مصرف این نوع نان‌ها در میان مردم کمک شایانی خواهد کرد. لذا قطعا تامین سرمایه کلان برای پیاده‌سازی این طرح در کشور، به تنهایی از عهده بخش خصوصی خارج استاما با سابقه ای که از دولت در راستای فرهنگ‌سازی نان وجود دارد به نظر می‌آید که دولت برای این مساله هزینه نکند مگر اینکه از محل یارانه ای که به صنعت گندم، آردو نان می‌دهد بخشی را به عنوان کمک به بخش خصوصی برای راه اندازی این تکنولوژی در کشور اختصاص دهد.
 اما در مجموع باید این نکته را یادآور شویم که قطعا باتوجه به طولانی بودن پروسه عملیاتی شدن سیاست‌های اجرایی در کشورمان، قطعا اجرای این امر یا زمان‌بر خواهد بود و یا اینکه اصلا از سوی دولت مورد استقبال واقع نخواهد شد.

 

                                     تاریخ:      شنبه ١٢ اسفند ١٣٩٦        ساعت:     ١٠:٥٦

 


خروج




تصمیم‌گیری درباره قیمت نان، بعد از ماه رمضان

باتوجه به اینکه نانوایان نسبت به عدم تغییر قیمت نان طی چهار سال گذشته اعتراض دارند، معاون وزیر کشاورزی از تصمیم‌گیری برای اعمال تغییر در قیمت نان پس از ماه رمضان خبر داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۳/۰۲
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۸۰ up
gbp پوند انگليس ۵۶,۴۲۵ down
chf فرانک سويس ۴۲,۳۸۶ up
sek کرون سوئد ۴,۸۳۴ down
nok کرون نروژ ۵,۲۰۸ down
dkk کرون دانمارک ۶,۶۴۱ down
inr روپيه هند ۶۱۷ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۵۸ up
kwd دينار کويت ۱۳۹,۰۰۹ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۶,۴۰۱ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۰۹۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۱ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۴۳۶ up
cad دلار کانادا ۳۲,۷۳۴ down
zar راند ۳,۳۳۴ up
try لير ترکيه ۸,۸۳۵ down
rub روبل روسيه ۶۸۶ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۶۰ up
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۵۱ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۱,۷۳۵ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۲۱ up
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۹۱۲ up
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۳۷۴ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۶۶۵ up
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۸,۳۳۶ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۱۸ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۸۸۴ down
cny یوان چين ۶,۶۰۲ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۳۱,۲۳۷ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۵۸۵ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۸,۹۹۱ down
eur یورو ۴۹,۴۶۶ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۲,۸۷۱ up
afn افغانی افغانستان ۵۸۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۱,۱۹۹ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۵۲ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۶۸۵ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۱۴ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

شرکت بازرگانی دولتی گندم اختلاط شده را در بورس ارائه دهد دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان خراسان رضوی:
نان امروز شعار است اما دغدغه مسئولین نیست نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی:
مصرف بسیار کم‌رنگ خمیرمایه در واحدهای نان سنتی دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران مطرح کرد:
ما نیاز به گندم کیفی برای تولید آرد خبازی داریم مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان یزد:
موانع و چالش‌هایی پیش روی کارخانه پویا وجود دارد مدیرعامل شرکت تولیدی بازرگانی آرد پویا:
کیفیت گندمهای تحویلی شرکت غله بسیار مطلوب است رئیس هیأت مدیره کارخانه آرد قم:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
کارخانه آرد آذر غله
ماشین سازی مرشد گوهر
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر