صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  تکنولوژی فریز در صنعت نان

  اختصاصی/ بیش از 90 درصد نان مصرفی مردم ایران را نان‌های سنتی شامل می‌شوند و تنها بخش کوچکی از سبد نان مصرفی خانواده‌ها به انواع نان‌های نیمه‌صنعتی و حجیم و نیمه‌حجیم اختصاص دارد که عمدتا این نوع نان‌ها در بسته‌بندی‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های نان، سوپرمارکت‌ها و یا هایپرمارکت‌ها عرضه می‌شوند.

            

 بعضاً مشاهده شده که نان در داخل بسته‌بندی عرق کرده و حالت خمیری به خود گرفته است. شایع‌ترین مساله‌ای که اتفاق می‌افتد این است که قطرات آبی که به صورت عرق در فضای داخل پلاستیک ایجاد شده، در بافت نان نفوذ کرده و ایجاد کپک می‌کند. چه بسا اینکه ممکن است ذرات کپک به قدری ریز باشد که قابل مشاهده نبوده اما با نفوذ در بافت نان، سلامت مصرف‌کننده را به مخاطره بیندازد.همان‌طور که در خصوص نان‌های سنتی تأکید می‌شود،قرار دادن نان داغ در کیسه‌های پلاستیکی احتمال کپک زدن نان را افزایش می‌دهد و زمینه انتقال مواد شیمیایی پلاستیک را به نان فراهم می‌کند.

به گفته برخی از متخصصین، این احتمال می‌رود که دمای نان‌های صنعتی تولید شده در کارخانه‌ها با محیط داخل پلاستیک همسان نبوده و به همین خاطر وقتی نان داغ در محیطی کاملا بسته با دمای پایین‌تر قرار می‌گیرد، داخل فضای بسته‌بندی عرق می‌کند و ذرات عرق در بافت نان هم نفوذ کرده در نتیجه نان کپک می‌زند و زودتر بیات می‌شود و علاوه بر آن، مواد شیمیایی پلاستیک روی نان اثر می‌گذارد.
نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم، نان مصرفی مردم کشورهای اروپایی است که چند سالی است به کشور ما هم راه یافته و اگرچه هنوز سهم مختصری از سفره‌های مردم ایران را به خود اختصاص داده اما روز به روز فرهنگ مصرف این نوع نان‌ها در میان خانواده‌های ایرانی بیشتر جا می‌افتد. عمدتا این نوع نان‌ها به صورت بسته‌بندی در قفسه فروشگاه‌ها برای مشتری عرضه می‌شوداما با توجه به آنچه که درباره مضرات نان‌های بسته‌بندی شده گفته شد، بهتر است شکل عرضه نان را در کشور متحول کنیم. به عنوان مثال، اگر به جای نان‌های تولید شده، خمیرهای فریزآماده از انواع نان‌ها در قفسه‌ها قرار گیرد و مشتری برحسب نیاز خمیر را انتخاب کرده سپس نانوا همان لحظه خمیر را داخل فرهای مخصوص نان بگذارد و نان تازه را بدون اینکه از قبل تولید شده و در بسته‌بندی پلاستیکی قرار گرفته باشد، تحویل مشتری دهد، دیگر از مضرات پلاستیک و انتقال آن به نان خبری نخواهد بود.اساسا در کشورهای اروپایی این نوع نان‌هابدون بسته‌بندی در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

امروزه در برخی از کشورهای اروپایی، تکنولوژی فریز به همان شیوه که گفته شد، مرسوم شده است و نان به صورت تازه و البته بدون بسته‌بندی‌های پلاستیکی در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.
تکنولوژی نان فریز این امکان را ایجاد می‌کند که همانند نان‌های سنتی که نانوا نان تازه تحویل مشتری می‌دهد، در نان‌های حجیم هم این اتفاق بیفتد و مشتری به جای خرید نان‌های از قبل تولید شده که در قفسه فروشگاه‌ها در بسته‌بندی پلاستیکی قرار گرفته، نان را به صورت تازه و البته بدون بسته‌بندی خریداری کند. حتی مشتریان می‌توانند خمیرهای فریز نیمه‌آماده را خریداری و نگهداری کنند و در صورت نیاز با قرار دادن این خمیرها در فرهای خانگی نان تازه را در لحظه در اختیار داشته باشند.

اما آیا تکنولوژی نان فریز در ایران قابل اجرا خواهد بود؟
متاسفانه این تکنولوژی در ایران هنوز شناخته شده نیست و قطعا اجرای آن در کشور نیاز به زیرساخت‌هایی خواهد داشت که درحال حاضر فراهم نیستند.
گام اول، فرهنگ‌سازی مصرف این نوع نان‌ها در سطح کشور است که قطعا نیاز به سرمایه گذاری کلان خواهد داشت و حمایت نهادهای دولتی و رسانه‌ها به خصوص صدا و سیما را در این راستا می‌طلبد. اگرچه تبلیغات در فضای مجازی هم به اشاعه فرهنگ این نوع نان‌ها در کشور کمک خواهد کرد اما به واسطه تاثیر چشمگیر رسانه ملی صدا و سیما، ورود این نهاد به موضوع فرهنگ‌سازی مصرف این نوع نان‌ها در میان مردم کمک شایانی خواهد کرد. لذا قطعا تامین سرمایه کلان برای پیاده‌سازی این طرح در کشور، به تنهایی از عهده بخش خصوصی خارج استاما با سابقه ای که از دولت در راستای فرهنگ‌سازی نان وجود دارد به نظر می‌آید که دولت برای این مساله هزینه نکند مگر اینکه از محل یارانه ای که به صنعت گندم، آردو نان می‌دهد بخشی را به عنوان کمک به بخش خصوصی برای راه اندازی این تکنولوژی در کشور اختصاص دهد.
 اما در مجموع باید این نکته را یادآور شویم که قطعا باتوجه به طولانی بودن پروسه عملیاتی شدن سیاست‌های اجرایی در کشورمان، قطعا اجرای این امر یا زمان‌بر خواهد بود و یا اینکه اصلا از سوی دولت مورد استقبال واقع نخواهد شد.

 

                                     تاریخ:      شنبه ١٢ اسفند ١٣٩٦        ساعت:     ١٠:٥٦

 


خروج




خودکفایی چین در تولید غلات تا سال 2035

اختصاصی/ چین در تلاش است تا ایمنی غذایی خود را با خودکفایی در غلات تضمین کند. سازمان توسعه صنایع کشاورزی چین پیش‌بینی کرده است که این اتفاق تا سال 2035 روی خواهد داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۵/۲۷
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۳,۵۴۸ up
chf فرانک سويس ۴۲,۱۷۶ down
sek کرون سوئد ۴,۵۸۶ up
nok کرون نروژ ۴,۹۶۸ down
dkk کرون دانمارک ۶,۴۴۰ up
inr روپيه هند ۶۰۲ up
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۸,۳۱۴ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۴,۰۲۷ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۷,۹۹۴ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۵۱ eq
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۳ down
cad دلار کانادا ۳۲,۱۱۰ up
zar راند ۲,۸۶۴ down
try لير ترکيه ۶,۹۸۵ down
rub روبل روسيه ۶۲۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۲۷ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۷۱۹ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ eq
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۴ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۶۲۲ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۶۱۷ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۷,۴۲۵ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۹۴ down
lyd دينار ليبی ۳۰,۲۰۰ down
cny یوان چين ۶,۱۰۸ up
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۶,۶۶۰ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۲۳۶ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۵۱۸ up
eur یورو ۴۷,۹۹۹ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۶۵۱ up
afn افغانی افغانستان ۵۷۸ down
byn روبل جديد بلاروس ۲۰,۵۳۹ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۹ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

معرفی ارقام جدید بذر کیفی در استان گلستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان گلستان:
نظارت های ویژه و مستمری بر تولید آرد گلستان داریم معاون سازمان غذا و داروی استان گلستان:
واگذاری شرکت‌های غله به بخش خصوصی، شتاب‌زده و بدون مقدمه صورت گرفت مسئول شرکت بازرگانی دولتی ایران، نمایندگی همدان:
تولیدکنندگان باید مشتریان را به خود وفادار کنند مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی مرشدگوهر:
پرداخت هزینه‌ به بهای خودکفایی گندم اشکالی ندارد عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی:
گرانی نان فعلاً به صلاح نیست عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس شورای اسلامی:
سیاست دولت در حوزه گندم، آرد و نان قابل دفاع نیست رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
کارخانه آرد آذر غله
ماشین سازی مرشد گوهر
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر