صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  دستگاه هایی که به کارگران نانوایی های سنتی ضربه می زند

  اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، برخی از تولیدکنندگان ماشین آلات و تجهیزات پخت نان دستگاه هایی تولید می کنند که به ادعای خودشان نیاز به نیروی انسانی را به طور کامل از واحدهای نان سنتی حذف می کند و با وجود این دستگاه ها در واحدهای نانوایی عملا دیگر نیازی به نیروی کارگر نخواهد بود.

            

شاید در واحدهای تولیدی نان های حجیم و نیمه حجیم وجود نیروی انسانی اهمیت چندانی نداشته باشد اما در تولید نان های سنتی نیروی انسانی نقش بالایی دارد و در واقع اصل نان سنتی این است که با هنر دست شاطر تولید شود چه بسا اینکه نانی که به دستان یک شاطر حرفه ای و هنرمند پخته می شود به مراتب کیفیت بالاتری از نانی دارد که کاملا با دستگاه  و بدون دخالت دست تولید شده باشد.

اگر قرار باشد که این دستگاه ها جای نیروی انسانی را در واحدهای نانوایی بگیرند پس ما دیگر چیزی به نام نان سنتی نخواهیم داشت و نان های سنتی که در کارگاه های کوچک نانوایی با هنر دستان شاطر تولید می شود عملا دیگر فرقی با نان صنعتی که در کارخانه و بدون دخالت دست تولید می شود نخواهد داشت. اگر این مسائل را هم کنار بگذاریم این مساله قابل ذکر است که تولید چنین دستگاه هایی با هدف حذف نیروی انسانی به چرخه اشتغال در نانوایی سنتی هم ضربه می زند و کارگرانی را که حرفه شان فقط خبازی است و از این راه کسب درامد و گذران زندگی می کنند از کار بیکارمی کند. نیروی انسانی یکی از مهره های نان سنتی است و اگر قرار باشد با ورود این دستگاه های ربات مانند به کارگاه های نانوایی سنتی کارگران از چرخه حذف شوند به این صنف ضربه وارد خواهد شد.


حبیب فرزانه نانوای پیشکسوت نان سنتی در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت نقش شاطر در تولید یک نان باکیفیت اظهار کرد: نانوا تا 50 درصد می تواند در کیفیت نان ایفای نقش کند، به اصطلاح ما نانوایان، نانی که به دستان شاطر تولید شده باشد خوراکش بهتر است و ماندگاری بالاتری دارد. درواقع نان سنتی در جامعه ما به ذائقه مردم گواراتر است و اصل نان سنتی هم آن است که با هنر دست شاطر تولید شود.
فرزانه خاطرنشان کرد: به فرض مثال در برخی مواقع خمیر به اصطلاح ما نانوایان بیش از اندازه چاق است و یا گاها پیش می آید که خمیر خام و نرسیده و به اصطلاح ناچاق است یک شاطر نانوایی در مواقعی که خمیر ناچاق است با پنجه زدن به خمیر متوجه می شود که آماده نیست و اگر پخته شود نان بی کیفیتی تحویل می دهد شاطر به خمیر پنجه بیشتری می زند و آن را آماده پخت یک نان کیفی می کند در صورتی که دستگاه این قابلیت را ندارد و هرچه که تحویلش دهیم  همان را تبدیل به خمیر و نان می کند.

وی گفت: پخت نان سنتی در اصل باید با دست باشد و ما نیاز به فن و مهارت شاطر خواهیم داشت. اگر قرار باشد که دستگاه ها در واحدهای نانوایی سنتی جایگزین نیروی انسانی شوند نان سنتی از اصل خودش رها خواهد شد.
این نانوای پیشکسوت با اشاره به تاثیر جایگزینی دستگاه به جای کارگر بر چرخه اشتغال این صنعت عنوان کرد: در واحدهای تولید نان سنتی قاعدتا  نیاز به 4 کارگر ( نیروی انسانی ) داریم که با وجود دستگاه 2 شاطر حذف خواهد شد و این به وضعیت اشتغال کارگران نانوایی هم ضربه می زند.


 

                                     تاریخ:      شنبه ٢٨ بهمن ١٣٩٦        ساعت:     ١٠:١٤

 


خروج




پربازدیدترین

سیاست‌گذاری ثابت در یک بازه زمانی مشخص اما نه کوتاه و حذف قانون بازگشت ارزی، دو نیاز مهم برای بازگشایی مسیر صادرات آرد پیش روی آسیابانان ایرانی

اختصاصی/ مهرزاد جمشیدی گفت: نیازمند برنامه‌ریزی جامع در حوزه صادرات آرد هستیم و اولین گام در این راستا، اجتناب از نرخ‌گذاری دستوری در حوزه خرید گندم و فروش آرد با درصد استحصال آن است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۴۰۲/۰۹/۱۸
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۶۵۵ down
chf فرانک سويس ۴۷,۶۶۸ down
sek کرون سوئد ۴,۰۰۴ down
nok کرون نروژ ۳,۸۴۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۰۵۳ down
inr روپيه هند ۵۰۴ eq
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۶,۱۷۲ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۱۴,۷۸۲ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۲۸,۹۸۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۸ up
omr ريال عمان ۱۰۹,۰۹۲ up
cad دلار کانادا ۳۰,۸۸۸ down
nzd دلار نيوزيلند ۲۵,۶۹۰ down
zar راند ۲,۲۱۳ down
try لير ترکيه ۱,۴۵۰ down
rub روبل روسيه ۴۵۷ up
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۲۱۱ up
syp لير سوريه ۰۴ eq
aud دلار استراليا ۲۷,۵۸۵ up
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۰ down
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۳ down
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۲۹۸ down
bdt100 يکصد تاکای بنگلادش ۳۸,۱۸۰ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۱,۲۸۴ down
mmk کيات ميانمار (برمه) ۲۰ eq
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۱,۴۴۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۱۰,۴۶۰ down
lyd دينار ليبی ۸,۷۱۴ down
cny یوان چين ۵,۸۶۲ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۸,۲۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۸,۹۹۹ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۱,۸۳۷ down
jod دينار اردن ۵۹,۲۳۹ down
eur یورو ۴۵,۱۳۰ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۹,۱۵۳ up
gel لاری گرجستان ۱۵,۷۶۱ up
idr1000 يک هزار روپیه اندونزی ۲,۶۹۹ down
afn افغانی افغانستان ۶۰۷ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۲,۷۴۷ eq
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ up
php100 يکصد پزوی فيليپين ۷۵,۶۴۸ down
tjs سومونی تاجيکستان ۳,۸۴۵ up
tmt منات جدید ترکمنستان ۱۱,۹۸۸ down
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

کیفیت آرد ونان در استان مطلوب است مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان هرمزگان:
از سال ۸۸ تا کنون حتی یک ریال هم بابت طرح اجباری غنی‌سازی آرد با آهن دریافت نکردیم مدیرعامل کارخانه آرد فجر سنندج در گفت‌وگو با غلات نیوز:
ترویج فرهنگ نان کامل در جشنواره نان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان مطرح کرد:
اجرای طرح غنی‌سازی آرد و نان در سطح خراسان جنوبی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد:
نگران نانوایی های سوپر آزاد هستیم! مدیرعامل اتحادیه خبازان استان گلستان:
با اصلاح قیمت نان موافق هستیم استاندار همدان خبر داد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

.
.

 

صوتی

مرشد گوهر
اینستا
کارخانه آرد سپیدان
آرد سفید ارمغان
آرد جوانه
آرد جیرفت
طراوت میاندوآب
آرد بیژن بجنورد
شرکت توان الکترونیک
ماشین سازی لک
بهمنی
خوشه ذهاب
آرد سرچشمه شاهرود
سرو
بهنان
آرد گرگان
میلاد آذربایجان
شمس آذر
مرشدی
رفیعیان

گالری ویدئو آرشیو ...