صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  دستگاه هایی که به کارگران نانوایی های سنتی ضربه می زند

  اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، برخی از تولیدکنندگان ماشین آلات و تجهیزات پخت نان دستگاه هایی تولید می کنند که به ادعای خودشان نیاز به نیروی انسانی را به طور کامل از واحدهای نان سنتی حذف می کند و با وجود این دستگاه ها در واحدهای نانوایی عملا دیگر نیازی به نیروی کارگر نخواهد بود.

            

شاید در واحدهای تولیدی نان های حجیم و نیمه حجیم وجود نیروی انسانی اهمیت چندانی نداشته باشد اما در تولید نان های سنتی نیروی انسانی نقش بالایی دارد و در واقع اصل نان سنتی این است که با هنر دست شاطر تولید شود چه بسا اینکه نانی که به دستان یک شاطر حرفه ای و هنرمند پخته می شود به مراتب کیفیت بالاتری از نانی دارد که کاملا با دستگاه  و بدون دخالت دست تولید شده باشد.

اگر قرار باشد که این دستگاه ها جای نیروی انسانی را در واحدهای نانوایی بگیرند پس ما دیگر چیزی به نام نان سنتی نخواهیم داشت و نان های سنتی که در کارگاه های کوچک نانوایی با هنر دستان شاطر تولید می شود عملا دیگر فرقی با نان صنعتی که در کارخانه و بدون دخالت دست تولید می شود نخواهد داشت. اگر این مسائل را هم کنار بگذاریم این مساله قابل ذکر است که تولید چنین دستگاه هایی با هدف حذف نیروی انسانی به چرخه اشتغال در نانوایی سنتی هم ضربه می زند و کارگرانی را که حرفه شان فقط خبازی است و از این راه کسب درامد و گذران زندگی می کنند از کار بیکارمی کند. نیروی انسانی یکی از مهره های نان سنتی است و اگر قرار باشد با ورود این دستگاه های ربات مانند به کارگاه های نانوایی سنتی کارگران از چرخه حذف شوند به این صنف ضربه وارد خواهد شد.


حبیب فرزانه نانوای پیشکسوت نان سنتی در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت نقش شاطر در تولید یک نان باکیفیت اظهار کرد: نانوا تا 50 درصد می تواند در کیفیت نان ایفای نقش کند، به اصطلاح ما نانوایان، نانی که به دستان شاطر تولید شده باشد خوراکش بهتر است و ماندگاری بالاتری دارد. درواقع نان سنتی در جامعه ما به ذائقه مردم گواراتر است و اصل نان سنتی هم آن است که با هنر دست شاطر تولید شود.
فرزانه خاطرنشان کرد: به فرض مثال در برخی مواقع خمیر به اصطلاح ما نانوایان بیش از اندازه چاق است و یا گاها پیش می آید که خمیر خام و نرسیده و به اصطلاح ناچاق است یک شاطر نانوایی در مواقعی که خمیر ناچاق است با پنجه زدن به خمیر متوجه می شود که آماده نیست و اگر پخته شود نان بی کیفیتی تحویل می دهد شاطر به خمیر پنجه بیشتری می زند و آن را آماده پخت یک نان کیفی می کند در صورتی که دستگاه این قابلیت را ندارد و هرچه که تحویلش دهیم  همان را تبدیل به خمیر و نان می کند.

وی گفت: پخت نان سنتی در اصل باید با دست باشد و ما نیاز به فن و مهارت شاطر خواهیم داشت. اگر قرار باشد که دستگاه ها در واحدهای نانوایی سنتی جایگزین نیروی انسانی شوند نان سنتی از اصل خودش رها خواهد شد.
این نانوای پیشکسوت با اشاره به تاثیر جایگزینی دستگاه به جای کارگر بر چرخه اشتغال این صنعت عنوان کرد: در واحدهای تولید نان سنتی قاعدتا  نیاز به 4 کارگر ( نیروی انسانی ) داریم که با وجود دستگاه 2 شاطر حذف خواهد شد و این به وضعیت اشتغال کارگران نانوایی هم ضربه می زند.


 

                                     تاریخ:      شنبه ٢٨ بهمن ١٣٩٦        ساعت:     ١٠:١٤

 


خروج




تأمین گندم کیفی آرد حجیم برای کارخانه‌های تهران و البرز

اختصاصی/ دکتر محمود یوسفی از تامین گندم کیفی آرد حجیم برای کارخانه‌های تهران و البرز خبر داد.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
usd دلار آمريکا ۴۲,۰۰۰ eq
gbp پوند انگليس ۵۲,۸۷۱ down
chf فرانک سويس ۴۲,۰۹۴ down
sek کرون سوئد ۴,۶۳۶ up
nok کرون نروژ ۴,۸۷۵ down
dkk کرون دانمارک ۶,۳۶۱ down
inr روپيه هند ۵۸۴ down
aed درهم امارات ۱۱,۴۳۷ eq
kwd دينار کويت ۱۳۷,۹۷۲ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۰,۲۱۳ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۶,۹۹۷ down
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۳۷۷ down
omr ريال عمان ۱۰۹,۲۳۴ eq
cad دلار کانادا ۳۱,۳۸۰ down
zar راند ۲,۹۱۸ down
try لير ترکيه ۷,۸۳۰ down
rub روبل روسيه ۶۲۹ down
qar ريال قطر ۱۱,۵۳۹ eq
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۳۰ up
syp لير سوريه ۸۲ eq
aud دلار استراليا ۳۰,۱۵۱ down
sar ريال سعودی ۱۱,۲۰۱ up
bhd دينار بحرين ۱۱۱,۷۰۵ up
sgd دلار سنگاپور ۳۰,۵۰۶ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۳۶ down
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۶,۳۲۸ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۶۶۳ up
lyd دينار ليبی ۳۰,۰۳۱ down
cny یوان چين ۶,۰۸۱ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۷,۹۳۷ down
myr رينگيت مالزی ۱۰,۰۳۳ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۰۹۴ down
eur یورو ۴۷,۴۹۸ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۳۲۷ down
afn افغانی افغانستان ۵۵۵ up
byn روبل جديد بلاروس ۱۹,۸۱۲ up
azn منات آذربايجان ۲۴,۷۰۷ down
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۴۵۷ eq
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۰۶ eq
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

87 درصد از نانوایان حجیم در کشور کارت بهداشت معتبر دارند رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت:
نگاه ما به آکادمی نان ایران، نگاهی ملی است مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه یک:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
جشنواره عکس خوشه
آذر غله
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر
گل آرد زاگرس