صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  دستگاه هایی که به کارگران نانوایی های سنتی ضربه می زند

  اختصاصی/ به گزارش غلات نیوز، برخی از تولیدکنندگان ماشین آلات و تجهیزات پخت نان دستگاه هایی تولید می کنند که به ادعای خودشان نیاز به نیروی انسانی را به طور کامل از واحدهای نان سنتی حذف می کند و با وجود این دستگاه ها در واحدهای نانوایی عملا دیگر نیازی به نیروی کارگر نخواهد بود.

            

شاید در واحدهای تولیدی نان های حجیم و نیمه حجیم وجود نیروی انسانی اهمیت چندانی نداشته باشد اما در تولید نان های سنتی نیروی انسانی نقش بالایی دارد و در واقع اصل نان سنتی این است که با هنر دست شاطر تولید شود چه بسا اینکه نانی که به دستان یک شاطر حرفه ای و هنرمند پخته می شود به مراتب کیفیت بالاتری از نانی دارد که کاملا با دستگاه  و بدون دخالت دست تولید شده باشد.

اگر قرار باشد که این دستگاه ها جای نیروی انسانی را در واحدهای نانوایی بگیرند پس ما دیگر چیزی به نام نان سنتی نخواهیم داشت و نان های سنتی که در کارگاه های کوچک نانوایی با هنر دستان شاطر تولید می شود عملا دیگر فرقی با نان صنعتی که در کارخانه و بدون دخالت دست تولید می شود نخواهد داشت. اگر این مسائل را هم کنار بگذاریم این مساله قابل ذکر است که تولید چنین دستگاه هایی با هدف حذف نیروی انسانی به چرخه اشتغال در نانوایی سنتی هم ضربه می زند و کارگرانی را که حرفه شان فقط خبازی است و از این راه کسب درامد و گذران زندگی می کنند از کار بیکارمی کند. نیروی انسانی یکی از مهره های نان سنتی است و اگر قرار باشد با ورود این دستگاه های ربات مانند به کارگاه های نانوایی سنتی کارگران از چرخه حذف شوند به این صنف ضربه وارد خواهد شد.


حبیب فرزانه نانوای پیشکسوت نان سنتی در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اهمیت نقش شاطر در تولید یک نان باکیفیت اظهار کرد: نانوا تا 50 درصد می تواند در کیفیت نان ایفای نقش کند، به اصطلاح ما نانوایان، نانی که به دستان شاطر تولید شده باشد خوراکش بهتر است و ماندگاری بالاتری دارد. درواقع نان سنتی در جامعه ما به ذائقه مردم گواراتر است و اصل نان سنتی هم آن است که با هنر دست شاطر تولید شود.
فرزانه خاطرنشان کرد: به فرض مثال در برخی مواقع خمیر به اصطلاح ما نانوایان بیش از اندازه چاق است و یا گاها پیش می آید که خمیر خام و نرسیده و به اصطلاح ناچاق است یک شاطر نانوایی در مواقعی که خمیر ناچاق است با پنجه زدن به خمیر متوجه می شود که آماده نیست و اگر پخته شود نان بی کیفیتی تحویل می دهد شاطر به خمیر پنجه بیشتری می زند و آن را آماده پخت یک نان کیفی می کند در صورتی که دستگاه این قابلیت را ندارد و هرچه که تحویلش دهیم  همان را تبدیل به خمیر و نان می کند.

وی گفت: پخت نان سنتی در اصل باید با دست باشد و ما نیاز به فن و مهارت شاطر خواهیم داشت. اگر قرار باشد که دستگاه ها در واحدهای نانوایی سنتی جایگزین نیروی انسانی شوند نان سنتی از اصل خودش رها خواهد شد.
این نانوای پیشکسوت با اشاره به تاثیر جایگزینی دستگاه به جای کارگر بر چرخه اشتغال این صنعت عنوان کرد: در واحدهای تولید نان سنتی قاعدتا  نیاز به 4 کارگر ( نیروی انسانی ) داریم که با وجود دستگاه 2 شاطر حذف خواهد شد و این به وضعیت اشتغال کارگران نانوایی هم ضربه می زند.


 

                                     تاریخ:      شنبه ٢٨ بهمن ١٣٩٦        ساعت:     ١٠:١٤

 


خروج




ژاپن فروش گندم کانادایی را تعلیق نمود

اختصاصی/ وزیر کشاورزی ژاپن اذعان نموده است که این کشور پس از مشاهده نمونه‌های دستکاری ‌شده ژنتیکی در غلات کانادا، مناقصه و فروش گندم این کشور را تعلیق نموده است.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۳/۲۹
usd دلار آمريکا ۴۲,۴۴۰ up
gbp پوند انگليس ۵۶,۳۲۲ up
chf فرانک سويس ۴۲,۷۸۰ up
sek کرون سوئد ۴,۸۱۷ down
nok کرون نروژ ۵,۲۲۸ up
dkk کرون دانمارک ۶,۶۳۱ up
inr روپيه هند ۶۲۴ up
aed درهم امارات ۱۱,۵۵۷ up
kwd دينار کويت ۱۴۰,۲۰۹ down
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۵,۲۳۵ down
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۸,۶۳۷ up
hkd دلار هنگ کنگ ۵,۴۰۷ up
omr ريال عمان ۱۱۰,۳۷۷ up
cad دلار کانادا ۳۲,۱۲۵ down
zar راند ۳,۰۹۴ down
try لير ترکيه ۹,۰۱۱ up
rub روبل روسيه ۶۷۰ down
qar ريال قطر ۱۱,۶۶۰ up
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۵۶۸ down
syp لير سوريه ۸۳ eq
aud دلار استراليا ۳۱,۴۵۳ down
sar ريال سعودی ۱۱,۳۱۸ up
bhd دينار بحرين ۱۱۲,۸۷۴ up
sgd دلار سنگاپور ۳۱,۴۱۵ up
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۶۵۹ up
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۸,۸۱۸ up
amd100 يکصد درام ارمنستان ۸,۷۹۵ up
lyd دينار ليبی ۳۱,۲۶۵ up
cny یوان چين ۶,۵۸۴ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۲۹,۹۴۵ up
myr رينگيت مالزی ۱۰,۶۱۸ up
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۸,۴۶۷ up
eur یورو ۴۹,۴۰۸ up
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۲,۵۱۱ down
afn افغانی افغانستان ۵۹۴ eq
byn روبل جديد بلاروس ۲۱,۱۴۵ down
azn منات آذربايجان ۲۴,۹۴۵ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۶۶۹ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۴,۲۵۰ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

پایلوت طرح غنی‌سازی آرد با ویتامین D به زودی در کشور انجام خواهد شد رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور:
شرکت بازرگانی دولتی گندم اختلاط شده را در بورس ارائه دهد دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های آرد استان خراسان رضوی:
نان گران می‌شود رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه‌حجیم:
نان امروز شعار است اما دغدغه مسئولین نیست نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی:
مصرف بسیار کم‌رنگ خمیرمایه در واحدهای نان سنتی دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه ایران مطرح کرد:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
کارخانه آرد آذر غله
ماشین سازی مرشد گوهر
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
خبرنگار
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر