صفحه اصلی > اخبار 


نسخه چاپي      ارسال به دوست



 

  آزادسازی بهانه‌ای برای عرضه نان با قیمت خودسرانه

  اختصاصی/ چند روز گذشته به یک واحد نانوایی سنگک آزادپز در یکی از مناطق تهران مراجعه کردم. هنگام ورود برگه‌ای روی دیوار نانوایی نصب شده بود که نظرم را به خود جلب کرد روی برگه مورد نظر ذکر شده بود که طبق مصوبه آزادپزی، نان ساده با نرخ 1300 تومان و نان کنجدی با نرخ 1500 تومان عرضه می‌شود.

            

تعدادی برگه هم در محل نانوایی نصب شده بود و روی آن نوشته بود که در این محل به درخواست مشتری نان سبوس‌دار، کنجدی و سبزیجات هم عرضه می‌شود. از شاطری که مسئول اخذ سفارش مشتریان بود یک نان سبزیجات خواستم و در مقابل آن مبلغ دو هزار و 500 تومان پرداخت کردم فرد دیگری که در صف بود سفارش نان سبوس‌دار داد که وی هم بابت نان سبوس‌دار همین مبلغ را پرداخت کرد. شاطر این نانوایی به مشتریان می‌گفت اگر نان بزرگ می‌خواهند باید مبلغ بیشتری پرداخت کنند!

این اتفاق دو سؤال در ذهن من ایجاد کرد؛ نخست اینکه از قدیم‌الایام همه نان سنگک را به عنوان نان سبوس‌دار می‌شناسند و اینکه نانوا آن هم نانوای سنگک‌پز نان سنگک سفید را ( با آرد 18 درصد سبوس‌گیری شده) تحویل مشتری دهد و در ازای نان سبوس‌دار مبلغی دوبرابر دریافت کند چه داستانی دارد؟! مگرنه اینکه نان سنگک باید در اصل با آرد سبوس‌دار پخته شود؟ باتوجه به اینکه دولت طی مصوبه‌ای احداث واحدهای نانوایی را در سطح کشور آزاد گذاشت و این مساله منجر به رشد سرسام‌آور واحدهای آزادپز گردید آیا اصلا نظارتی بر روند فعالیت تمام واحدهای نانوایی صورت می‌گیرد؟حتی اگر بنا را بر این بگذاریم که درحال حاضر کلیه واحدهای نانوایی در سطح کشور رصد می‌شوند و یک واحد هم از نظارت مسئولین جا نمی‌ماند، پس باید در حال حاضر نان باکیفیت و باقیمت قانونی بدون هیچ‌گونه تخلفی عرضه می‌شد.
دوم اینکه اگر نرخ نان ساده 1300 و نان کنجدی 1500 تومان است پس چرا با اضافه کردن مقدار خیلی جزئی سبزیجات، کنجد و یا سبوس نرخ نان را چند برابر حساب می‌کنند؟

قرار بود واحدهای آزادپز معاف از قیمت‌گذاری و قیمت‌ها رقابتی باشد اما نه اینکه واحدهای آزادپز آن‌قدر آزاد گذاشته شوند که نان را به وسیله هر ابزاری و با هر نرخی به مشتری قالب کنند. متاسفانه این‌ها نشان از عدم نظارت بر عرضه نان با قیمت قانونی در واحدهای آزادپز دارد.
طبق قانون آزادسازی، وظیفه نظارت بر واحدهای آزادپز به سازمان صنعت، معدن و تجارت محول گردیده است اما به نظر می‌رسد با توجه به حجم بالای نانوایی در کشور،این امر از عهده سازمان خارج شده و نانوایان آزادپز برای نرخ‌گذاری نان تصمیماتی خودسرانه می‌گیرند.
طبق گفته مسئولین گویا قرار است در سال 97 شاهد آزادسازی صنعت نان در کشور باشیم و اگر این اتفاق بیفتد پس باید منتظر عرضه نان با قیمت‌های خودسرانه از سوی نانوایان باشیم. قطعا در صورت آزادسازی، دولت کاملا صنعت نان را رها می‌کند و این مساله زمینه را بیش از پیش برای هرگونه اقدامی از سوی نانوایان فراهم خواهد نمود.

 

                                     تاریخ:      سه شنبه ٥ دی ١٣٩٦        ساعت:     ١٢:٠٦

 


خروج




ایران بازار آرد عراق را تسخیر می کند

در پی توافق گندمی که میان ایران و روسیه به امضا رسیده است به نظر می رسد تهران دورنمای حضور در بازار آرد عراق را برای خود بسیار روشن می بیند.

نرخ ارز

نرخ ارز    ۱۳۹۶/۱۲/۰۳
usd دلار آمريکا ۳۷,۲۱۰ up
gbp پوند انگليس ۵۱,۷۶۴ down
chf فرانک سويس ۳۹,۶۲۵ down
sek کرون سوئد ۴,۵۷۷ down
nok کرون نروژ ۴,۷۲۳ down
dkk کرون دانمارک ۶,۱۳۵ down
inr روپيه هند ۵۷۲ down
aed درهم امارات ۱۰,۱۳۲ up
kwd دينار کويت ۱۲۳,۹۰۷ up
pkr100 يکصد روپيه پاکستان ۳۳,۵۹۶ up
jpy100 یکصد ين ژاپن ۳۴,۶۶۲ up
hkd دلار هنگ کنگ ۴,۷۵۵ up
omr ريال عمان ۹۶,۷۷۴ up
cad دلار کانادا ۲۹,۳۱۷ down
zar راند ۳,۱۸۴ up
try لير ترکيه ۹,۷۹۲ up
rub روبل روسيه ۶۵۶ down
qar ريال قطر ۱۰,۲۲۳ up
iqd100 يکصد دينار عراق ۳,۱۴۱ up
syp لير سوريه ۷۳ eq
aud دلار استراليا ۲۹,۰۳۷ down
sar ريال سعودی ۹,۹۲۳ up
bhd دينار بحرين ۹۸,۹۶۱ up
sgd دلار سنگاپور ۲۸,۰۷۸ down
lkr10 ده روپيه سريلانکا ۲,۳۹۹ up
npr100 يکصد روپيه نپال ۳۵,۵۸۰ down
amd100 يکصد درام ارمنستان ۷,۷۴۵ up
lyd دينار ليبی ۲۷,۹۲۶ down
cny یوان چين ۵,۸۶۱ down
thb100 يکصد بات تايلند ۱۱۷,۶۱۹ down
myr رينگيت مالزی ۹,۴۹۵ down
krw1000 يک هزار وون کره جنوبی ۳۴,۳۰۹ down
eur یورو ۴۵,۶۸۲ down
kzt100 يکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۶۵۱ up
afn افغانی افغانستان ۵۳۹ eq
byn روبل جديد بلاروس ۱۸,۹۸۷ down
azn منات آذربايجان ۲۱,۸۸۷ up
tjs سومونی تاجيکستان ۴,۲۱۸ up
vef بوليوار جديد ونزوئلا ۳,۷۲۶ up
منبع : بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

گفتگو

شیرینی در ایام نوروز گران نمی‌شود رئیس اتحادیه قنادان تهران:
آکادمی ملی نان ایران از لحاظ فرهنگی، روانی و تکنیکی به نانوایان کمک می‌کند رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان:
باید روی کیفیت نان در ایران کار شود مربی آکادمی ملی نان ایران در گفت‌وگو با غلات نیوز:
تولید کیک سبوس‌دار تخمیری به همت مجموعه نان آوران مدیرعامل شرکت نان‌آوران مدیترانه مطرح کرد:
مراکز خرید گندم باید تجهیز شوند مسئول آزمایشگاه شرکت غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل:

نظرسنجی

دلیل استقبال مردم از نان سفید چیست؟

عدم آگاهی مردم
عدم تمایل نانوا به استفاده ار آرد تیره
صرفا زیبا بودن نان

 

صوتی

آرد زرین خوشه
کارخانه آرد آذر غله
ماشین سازی مرشد گوهر
گروه صنعتی بهمنی
نان سحر
کارخانه آرد کرج کردان
آرد اتحاد
بهبود دهنده رازی
ارد جوانه شوشتر