حسین سلیمانی، مدیرعامل این واحد آسیابانی در گفتوگو با غلات نیوز خاطرنشان کرد: این واحد آسیابانی مجهز به مدرنترین آزمایشگاه کنترل کیفیت در کشور است و با بهرهگیری از پیشرفتهترین فناوری و ماشینآلات روز، توانسته آردی مرغوب و مورد تأیید استاندارد و بهداشت، تولید و عرضه نماید و اکنون با تولید انواع آردها، نیاز مشتریان خود را تأمین میکند. کارخانه آرد سنبل ماهدشت در سالهای قبل به حوزه صادرات آرد وارد شده اما متأسفانه به دلیل ایجاد موانع و مشکلات، از بازارهای صادراتی کنارهگیری کرده است.
در ادامه شهین بابایی، مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد سنبل ماهدشت اظهار کرد: با توجه به سنزدگی و درصد بالای افت گندمهای بومی استان زنجان، ورود گندم کیفی به استان برای اختلاط و دستیابی به آرد باکیفیت، ضرورت دارد.
وی افزود: دغدغه همه مسئولین فنی و مدیران کنترل کیفیت در کشور، دسترسی به گندم کیفی است.
بابایی ادامه داد: تولیدات ما مطابق استاندارد است اما متأسفانه گاهی با اعتراض نانوایان به تیرگی رنگ آرد، روبهرو هستیم. لازمه اصلاح فرهنگ تولید نان در میان نانوایان، این است که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، بروشورهایی را تهیه و در محل واحدهای نانوایی قرار دهند تا علاوه بر مردم، نانوایان هم از فواید نان سبوسدار، آگاه شوند.
مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد سنبل ماهدشت افزود: یکی دیگر از مسائلی که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد، این است که تولید آرد سبوسدار در همه واحدهای آسیابانی، برابر و یکسان شود. متأسفانه بعضاً برخی واحدهای آسیابانی به بهانه جلب رضایت مشتریان، آرد سفید تولید و عرضه میکنند.
وی با تأکید بر اهمیت آموزش نانوایان گفت: بسیاری از نانوایان در سطح کشور متقاضی آرد سفید هستند در حالی که دولت باید به کمک بخشهای متولی در حوزه آرد و نان و با استفاده از ابزارها و اهرمهای اثرگذار، در جهت ارتقای دانش و فرهنگ نانوایان در زمینه آرد و نان سبوسدار، گامهایی عملیاتی بردارد.
بابایی اظهار کرد: ما همواره نمونههای آرد را با تجهیزات آزمایشگاهی، بررسی و کنترل میکنیم اما متأسفانه غالباً افت گندمهایی که برایمان ارسال میشود، ما را در فرایند تولید دچار مشکل میکند از جمله اینکه استهلاک دستگاهها را افزایش میدهد و در شرایط فعلی که با تحریمها و تنگنای اقتصادی ناشی از آن روبهرو هستیم، این مسأله واحدهای آسیابانی را متضرر مینماید.