علی پهلوانزاده، مدیرعامل شرکت آرد درخشان قم در گفتوگو با غلات نیوز اظهار کرد: استنباط برخی افراد این است که آرد کامل، تنها به طریق آسیاب سنگی یا سیستم چکشی و الک تولید میشود و امکان تولید آن از طریق سیستم و مکانیزم بهروز و در واقع از طریق سیستم والسی وجود ندارد اما بر خلاف تصورات موجود، در کارخانه آرد درخشان، تولید آرد کامل با مکانیزم روز دنیا و از طریق سیستم والسی انجام میشود.
وی ادامه داد: برتری آرد کامل که به روش والسی در شرکت آرد درخشان تولید میشود، در مقایسه با سیستمهای قدیمی، این است که این روش به هیچ عنوان بار میکروبی ندارد و گندم با توجه به استفاده از دستگاههای سورتکس و دیسیبلر گندم، کاملا پاک و عاری از آلودگی میکروبی میشود.
مدیرعامل شرکت آرد درخشان قم افزود: شرکت آرد درخشان، پروانههای لازم برای تولید آرد کامل را دریافت نموده و در حال اخذ مجوز استاندارد است تا بتواند تولید انبوه را شروع کند و همانطور که در حال حاضر آردهای مختلف را با بهترین کیفیت تولید میکند، آرد کامل را هم جهت پخت نان کامل (به منظور سلامتی غذای مردم)، تولید کرده و در اختیار نانوایان قرار دهد.
در ادامه این گزارش، سمیه مدنی، مسئول فنی و مدیر کنترل کیفیت شرکت آرد درخشان قم در گفتوگو با غلات نیوز اظهار کرد: در فرایند تولید آرد کامل، دانه کامل گندم (فقط لایه خارجی دانه به عنوان سبوس دامی جداسازی میشود) آسیاب میشود بنابراین تمام ویژگیهای تغذیهای سبوس را در بر دارد و قطعا به لحاظ ارزش تغذیهای سرشار از فیبر، ویتامینهای گروه B و سایر مواد مغذی بوده و از فواید بالایی برخوردار است.
وی افزود: نکته حائز اهمیت در فرایند استحصال آرد کامل، دقت در فرایند تولید نان است که با توجه به میزان بالای سبوس آرد، نانوایان باید فرایند تخمیر را به دقت تحت نظر داشته باشند چرا که در صورت عدم طی شدن فرایند استاندارد در زمان تخمیر، حتی ممکن است سلامت مصرفکنندگان نان به خطر بیفتد. در فرایند تولید نان کامل، لازم است حتما مدت یک الی یک و نیم ساعت، فرایند تخمیر طی شود تا از لحاظ تغذیهای، عملیات خنثیسازی اسید فیتیک که موجب فقر آهن در مصرفکنندگان نان میگردد، از طریق فیتازها به درستی انجام شود.
مدنی ادامه داد: خوشبختانه تولید آزمایشی آرد کامل و همچنین پخت آزمایشی نان انجام شده و نانوایان از کیفیت آرد کامل شرکت آرد درخشان اعلام رضایت کردهاند و ما در حال اخذ مجوز استاندارد برای تولید مستمر آرد کامل هستیم.
مدیر کنترل کیفیت شرکت آرد درخشان قم تصریح کرد: با مشتریان مستقیما در تعامل هستیم و در این بخش، یک سامانه نظرسنجی طراحی شده و بعد از اینکه آرد به نانوایان تحویل میشود، با آنها تماس گرفته و نظراتشان در خصوص کیفیت آرد در سامانه ثبت خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه امیدواریم روند تولید آرد کامل در استان قم ادامهدار شود، اظهار کرد: در تولید آرد کامل، کیفیت گندم بسیار مهم است. خوشبختانه در حال حاضر گندم کیفی از اداره کل غله استان دریافت میکنیم و اگر روند تخصیص گندم کیفی، مستمر باشد، قطعا طرح تولید آرد کامل در استان قم، موفقیتآمیز خواهد بود. امیدواریم با رعایت استانداردها در فرایند تولید نان و آرد، روند پیشرفت طرح تولید نان کامل در استان قم، صعودی باشد.