نانوایان چگونه آرد قوی را ضعیف کنند؟! / راهکارهای استاندارد و بهداشتی از سوی یک کارشناس
اختصاصی/ اختلاط اصولی و مناسب گندمها این روزها که منابع گندم داخلی محدود است و غالب گندمهای مصرفی از محل گندم وارداتی است، اهمیت زیادی دارد چرا که برخی از نانوایان در برخی از استانهای کشور با مشکل قوت بیش از حد استاندارد آرد مواجه شدهاند و این موضوع ممکن است نانوایان را به سمت راهکارهای غیراستاندارد و غیراصولی سوق دهد.
وی افزود: اگرچه اختلاط آردها و رفع نواقص کیفی آرد به طور ذاتی بر عهده نانوایان نیست اما در شرایطی که منابع گندم محدود است و آردها دچار نوسان کیفی میشوند، نانوایان به عنوان تولیدکننده مسئولیت دارند که از روشهای اصولی، استاندارد و بهداشتی برای ارتقای کیفیت نان کمک بگیرند.
خیابانی با اشاره به روشهای اصولی رفع سستی یا قوت بیش از حد استاندارد آرد گفت: یکی از توصیههای استاندارد در مواقعی که آردها قوی هستند، اختلاط آرد قوی با آرد ذرت (به دلیل گلوتن ضعیفتر آرد ذرت) در واحدهای نانوایی است، همچنین در مواقع سستی آرد هم الک آرد و استفاده از پودر ویتامین ث به عنوان چند روش پیشنهاد میشود.
به گفته مدیر کنترل کیفیت غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل، متاسفانه غالبا در واحدهای نانوایی برای رفع این مشکلات از روشهای غیراستاندارد استفاده میشود که دلیل آن ناآگاهی نانوایان است. از طرف دیگر متاسفانه به دلیل اینکه افزودن برخی مواد شیمیایی از جمله جوهر قند به خمیر، در مدت زمان کوتاهتری نتیجهبخش است، برخی از نانوایان به سراغ این روشهای خطرناک برای جبران سفتی بیش از حد آرد میروند!
تاریخ: چهارشنبه ٦ مرداد ١٤٠٠ ساعت: ١١:٤٧
پربازدیدترین
گزارش
آخرین اخبار
نرخ ارز
گفتگو
نظرسنجی
|